Senarai jilid manga Detektif Conan (Jilid 51-60)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Senarai Jilid[sunting | sunting sumber]

Bil.Keluaran JepunISBN JepunKeluaran MelayuISBN Melayu
51 18 October 2005[1]ISBN 4-09-127361-0Disember 2005
  1. "Pembalasan Dendam Dalam Ribut Salji" (吹雪の中の復讐, "Fujiki no Naka no Fukushū")
  2. "Peristiwa Memakan Ikan" (おさかな事件, "Osakana Jiken")
  3. "3 Ekor Ikan" (3匹の魚, "Sanbiki no Sakana")
  4. "Berkerang" (ため息潮干狩り, "Tameiki Shiohigari")
  5. "Botol Yang Disyaki" (ペットボトルの怪, "Petto Botoru no Kai")
  6. "Tersisipnya Tipu Helah" (混入トリック, "Kon'nyū Torikku")
  1. "Kacukan Rusia" (ロシアンブルー, "Roshian Burū")
  2. "Biarpun Goro Itu Goro?!" (ゴロはゴロでも!?, "Goro wa Goro demo!?")
  3. "Tingkap Yang Tak Dapat Dibuka" (開かずの窓, "Akazu no Mado")
  4. "Bilik Tertutup Yang Dicipta" (作られた密室, "Tsukurareta Misshitsu")
  5. "Gua Syaitan" (魔物の抜け穴, "Mamono no Nukeana")
52 14 Januari 2006[2]ISBN 4-09-120026-5Mac 2006
  1. " Mencurigakan!?" (挙動不審!?, "Kyodō Fushin!?")
  2. "Majlis Pertunjukkan Yang Ditakdirkan" (因縁の試写会, "In'nen no Shishakai")
  3. "Keadaan Panik Di Majlis" (式場パニック, "Shikijō Panikku")
  4. "Tetamu Yang Tidak Diundang" (招かれざる客, "Manekarezaru Kyaku")
  5. "Perkahwinan Dan Perjuangan" (ウエディング・バトル, "Uedingu Batoru")
  6. "Bilik Yang Di Luar Kebiasaan" (常識はずれの部屋, "Jōshiki Hazure no Heya")
  1. "Keterbalikkan Misteri" (逆さまミステリー, "Sakasama Misuterī")
  2. "Benda Yang Ingin Disorokkan" (隠したかったもの, "Kakushitakattamono")
  3. "Sapu Tangan Merah Milik Sonoko" (園子の赤いハンカチ, "Sonoko no Akai Hankachi")
  4. "Nama Dalam Karekter Katakana" (カタカナの名前, "Katakana no Namae")
  5. "Superman" (スーパーマン, "Sūpāman")
53 17 Februari 2006[3]ISBN 4-09-120110-5April 2006
  1. "Semarak" (紅蓮, "Guren")
  2. "Warna Keemas-emasan" (金色, "Konjiki")
  3. "Ribut Kebiru-biruan" (青嵐, "Seiran")
  4. "Putih Asli" (純白, "Junpaku")
  5. "Bayang-bayangan 200 Wajah" (怪人二百面相, "Kaijin Ni-hyaku Mensō")
  1. "Persaingan Sengit Di Dalam Kelas Darjah 1 Kelas B" (1年B組大作戦, "Ichinen Bī-gumi Dai Sakusen")
  2. "Saksinya Ada Seorang" (目撃者は一人, "Mokugekisha wa Hitori")
  3. "Paku Dan Ular" (釘とへび, "Kugi to Hebi")
  4. "Identiti Sebenar Penukul" (トンカチの正体, "Tonkachi no Shōtai")
  5. "Kerja Sambilan Yang Misteri" (不可思議なバイト, "Fukashigi na Baito")
54 16 Jun 2006[4]ISBN 4-09-120377-9Ogos 2006
  1. "Menu Untuk Makan Malam" (夕食の献立, "Yūshoku no Kondate")
  2. "Bintang Pembawa Mimpi" (夢見るスター, "Yume Miru Sutā")
  3. "Patung Salji Kumpulan Detektif" (探偵団の雪ダルマ, "Tantei-dan no Yuki Daruma")
  4. "Kesan Yang Gugur" (転落の軌跡, "Tenraku no Kiseki")
  5. "Tragedi Di Gunung Salji" (破局の雪山, "Hakyoku no Yukiyama")
  6. "Bilik Yang Menelan Orang" (人を飲む部屋, "Hito o Nomu Heya")
  1. "Mayat Khayalan" (幻の死体, "Maboroshi no Shitai")
  2. "Tipu Muslihat Pada Kesan Darah" (血痕のカラクリ, "Kekkon no Karakuri")
  3. "Detektif Sekolah Menengah Tinggi Dari Timur" (東の高校生探偵, "Higashi no Kōkōsei Tantei")
  4. "Kumpulan Detektif Koshien" (探偵甲子園, "Tantei Kōshien")
  5. "Bukti Bilik Tertutup" (密室証明, "Misshitsu Shōmei")
55 15 Setember 2006[5]ISBN 4-09-120628-XSeptember 2006
  1. "Penyiasatan Hebat Detektif-detektif Terkenal" (探偵たちの名推理, "Tantei-tachi no Mei Suiri")
  2. "Keghairahan Detektif" (熱血探偵, "Nekketsu Tantei")
  3. "Tendangan Genta" (元太のシュート, "Genta no Shūto")
  4. "Genta Dan Elf" (元太とエル, "Genta to Eru")
  5. "Budak Nakal" (イタズラ坊主, "Itazura Bōzu")
  6. "Di Bawah Cahaya Bulan" (月下, "Gekka")
  1. "Fajar Menyinsing" (黎明, "Reimei")
  2. "Tengahari Buta" (白昼, "Hakuchū")
  3. "Matahari Terbenam" (落日, "Rakujitsu")
  4. "Rahsia Kisaki Eri ①" (秘密の妃英理①, "Himitsu no Kisaki Eri Ichi")
  5. "Rahsia Kisaki Eri ②" (秘密の妃英理②, "Himitsu no Kisaki Eri Ni")
56 13 Januari 2007[6]ISBN 978-4-09-120706-7Mac 2007
  1. "Cincin Pertunangan!? ①" (婚約指輪!?①, "Engēji Ringu Ichi")
  2. "Cincin Pertunangan!? ②" (婚約指輪!?②, "Engēji Ringu Ni")
  3. "Cincin Pertunangan!? ③" (婚約指輪!?③, "Engēji Ringu San")
  4. "Lagenda Perempuan Tua Ahli Sihir Dalam Kes Pembunuhan ①" (鬼婆伝説殺人事件①, "Onibaba Densetsu Satsujin Jiken Ichi")
  5. "Lagenda Perempuan Tua Ahli Sihir Dalam Kes Pembunuhan ②" (鬼婆伝説殺人事件②, "Onibaba Densetsu Satsujin Jiken Ni")
  6. "Lagenda Perempuan Tua Ahli Sihir Dalam Kes Pembunuhan ③" (鬼婆伝説殺人事件③, "Onibaba Densetsu Satsujin Jiken San")
  1. "Petunjuk Yang Datang Dari Barat" (西からの手がかり, "Nishi kara no Tegakari")
  2. "Ke Mana Hilangnya Gambar" (写真の行方, "Shashin no Yukue")
  3. "Syarikat" (カンパニー, "Kanpanī")
  4. "Panggilan Telefon Salah Nombor!?" (間違い電話!?, "Machigai Denwa!?")
  5. "Darah Yang Memberitahu Hakikat Sebenar" (血が語る真実, "Chi ga Kataru Shinjitsu"")
57 5 April 2007[7]ISBN 978-40-91-21110-1May 2007
  1. "Barang Peninggalan Emak" (母の遺品, "Haha no Ihin")
  2. "Sarung Tangan Sebelah Yang Memanggil Kematian" (死を呼ぶ片手袋, "Shi o Yobu Katatebukuro")
  3. "Pembunuh Dari Alam Kubur" (黄泉からの殺人者, "Yami kara no Satsujinsha")
  4. "Sarung Tangan Yang Mendukacitakan" (哀しみの手袋, "Kanashimi no Tebukuro")
  5. "Kedatangan Penjahat..." (悪魔が来たりて..., "Akuma ga Kitarite...")
  6. "Boneka Kawalan Penjahat" (悪魔のカラクリ, "Akuma no Karakuri")
  1. "Air Mata Penjahat" (悪魔の涙, "Akuma no Namida")
  2. "Pelarian" (逃亡者, "Tōbōsha")
  3. "Kicauan Burung Gagak" (鴉の唄, "Karasu no Uta")
  4. "Benang Yang Kedua" (2本目の糸, "Nihonme no Ito")
  5. "Pesakit Palsu" (偽りの患者, "Itsuwari no Kanja")
58 18 Julai 2007[8]ISBN 978-4-09-121155-2Ogos 2007
  1. "Ekori, Kemudian...." (追跡、そして..., "Tsuiseki, Soshite...")
  2. "Kisah Lampau Akai" (赤井の過去, "Akai no Kako")
  3. "Tidak Kira Apa Akibatnya..." (イチかバチか..., "Ichikabachika...")
  4. "Penyamaran" (擬装, "Gisō")
  5. "Langkah Terakhir" (最終手段, "Saishū Shudan")
  6. "Kewajipan" (任務, "Misshon")
  1. "Kakak Sulung dan Adik Lelaki Bongsu" (姉弟, "Kyōdai")
  2. "Suspek Yang Tidak Disangka-sangka" (意外な容疑者, "Igai no Yōgisha")
  3. "13hb, Hari Jumaat" (13日の金曜日, "Jū-san Nichi no Kin'yōbi")
  4. "Kisah Lampau Camel" (キャメルの過去, "Kyameru no Kako")
  5. "Jampian Sihir" (魔法の呪文, "Mahō no Jumon")
59 18 Oktober 2007[9]ISBN 978-4-09-121199-6Januari 2008
  1. "Butiran Besi" (鋼の楔, "Hagane no Kusabi")
  2. "Bunyi" (, "Oto")
  3. "Mayat Yang Terbang Di Udara" (空飛ぶ死体, "Soratobu Shitai")
  4. "Ilmu Daya Dan Alibi" (力学とアリバイ, "Rikigaku to Aribai")
  5. "Lipan" (百足, "Mukade")
  6. "Pahlawan Berperisai" (鎧武者, "Yoroi Musha")
  1. "Strategi" (兵法, "Heihō")
  2. "Kelicikkan" (風林火山)
  3. "Serangan" (, "Ikusa")
  4. "Bayang Dan Petir" (陰と雷, "Kage to Kaminari")
  5. "Eisuke Yang Mencurigakan" (疑惑の瑛祐, "Giwaku no Eisuke")
60 12 Januari 2008[10]ISBN 978-4-09-121266-5Mei 2008
  1. "Pistol Yang Hilang" (消えた鈍器, "Kieta Donki")
  2. "Pengakuan Eisuke" (瑛祐の告白, "Eisuke no Kokuhaku")
  3. "Warna Merah, Putih Dan Kuning" (赤白黄色, "Aka Shiro Kiiro")
  4. "Orang Yang Dicurigai" (クロシロ君, "Kuroshiro-kun")
  5. "Jiran Yang Baru" (新たな隣人, "Arata na Rinjin")
  6. "Lelaki Bertukul Besi" (ハンマー男, "Hanmā Otoko")
  1. "Niat Jahat Yang Berjaya Dilaksanakan" (届けられた悪意, "Todokerareta Akui")
  2. "Identiti Sebenar Lelaki Bertukul Besi" (ハンマー男の正体, "Hanmā Otoko no Shōtai")
  3. "Air Kopi Yang Berniat Membunuh" (殺意のコーヒー, "Satsui no Kōhī")
  4. "Jenayah Mustahil" (不可能犯罪, "Fukanō Hanzai")
  5. "Kenyataan Yang Sukar Diterima" (苦い真実, "Nigai Shinjitsu")


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Detektif Conan Vol 51" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  2. ^ "Detektif Conan Vol 52" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  3. ^ "Detektif Conan Vol 53" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  4. ^ "Detektif Conan Vol 54" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  5. ^ "Detektif Conan Vol 55" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  6. ^ "Detektif Conan Vol 56" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  7. ^ "Detektif Conan Vol 57" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  8. ^ "Detektif Conan Vol 58" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  9. ^ "Detektif Conan Vol 59" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  10. ^ "Detektif Conan Vol 60" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009.