Senarai episod Detektif Conan (musim 25)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Musim ke-25 anime Detektif Conan ini diarahkan oleh Yasuichiro Yamamoto dan diterbitkan oleh TMS Entertainment dan Yomiuri TV. Siri ini diadaptasi daripada siri manga hasil karya Gosho Aoyama berjudul Case Closed. Di Jepun, siri ini bertajuk Meitantei Conan (Detektif Terunggul Conan, secara rasmi diterjemahkan sebagai Detektif Conan) tetapi telah diubah disebabkan oleh isu-isu undang-undang dengan tajuk Detective Conan. Siri ini memberi tumpuan kepada penyiasatan detektif remaja Shinichi Kudo yang telah bertukar menjadi kanak-kanak disebabkan terminum racun yang dipanggil APTX 4869, tetapi meneruskan tugasnya sebagai detektif di bawah alias Conan Edogawa.

Musim ini menggunakan sepuluh buah lagu tema, iaitu lima untuk pembukaan dan lima untuk penutupnya.

Lagu tema pembukaan[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 779-789: WE GO oleh BREAKERZ
  2. Episod 790-803: Nazo oleh La PomPon
  3. Episod 804-816: Hane oleh Koshi Inaba
  4. Episod 817-844: Sekai wa Anata no Iro ni Naru oleh B'z
  5. Episod 845-terkini: Ikusen no Meikyuu de Ikusen no Nazo wo Toite oleh BREAKERZ

Lagu tema penutup[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 779-803: Kimi e no Uso oleh VALSHE
  2. Episod 804-812: Unmei no Roulette Mawashite oleh La PomPon
  3. Episod 813-826: Futari no Byōshin oleh Takuto
  4. Episod 827-842: SAWAGE☆LIFE oleh Mai Kuraki
  5. Episod 843-terkini: YESTERDAY LOVE oleh Mai Kuraki

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

No.episod Tajuk Tarikh Siaran
779 "The Scarlet Prologue"

"Hīro no Joshō" (緋色の序章) 

May 30, 2015[6]
780 "The Scarlet Pursuit"

"Hīro no Suikyū" (緋色の追求) 

June 6, 2015[7]
781 "The Scarlet Intersection"

"Hīro no Kōsaku" (緋色の交錯) 

June 13, 2015[8]
782 "The Scarlet Return"

"Hiiro no Kikan" (緋色の帰還) 

June 20, 2015[9]
783 "The Scarlet Truth"

"Hiiro no Shinsō" (緋色の真相) 

June 27, 2015[10]
784 "Welcome to Club Orihime"

"Orihime Kurabu he Yōkoso" (織り姫クラブへようこそ) 

July 11, 2015[11]
785 "Taiko Meijin's Match of Love (Part 1)"

"Taikō Koisuru Meijin-sen (Zenpen)" (太閤恋する名人戦(前編)) 

July 18, 2015[12]
786 "Taiko Meijin's Match of Love (Part 2)"

"Taikō Koisuru Meijin-sen (Kōhen)" (太閤恋する名人戦(後編)) 

July 25, 2015[13]
787 "The Mystery Sinking in the Midsummer Pool (Part 1)"

"Manatsu no Pūru ni Shizumu Nazo (Zenpen)" (真夏のプールに沈む謎(前編)) 

August 1, 2015[14]
788 "The Mystery Sinking in the Midsummer Pool (Part 2)"

"Manatsu no Pū ni Shizumu Nazo (Kōhen)" (真夏のプールに沈む謎(後編)) 

August 8, 2015[15]
789 "The Queen's Weather Forecast"

"Joō-sama no Tenkiyohō" (女王様の天気予報) 

August 15, 2015[16]
790 "Bekapon's Bleeding Service"

"Bekapon Shukettsu Dai Sābisu" (米花ポン出血大サービス) 

September 5, 2015[17]
791 "Detective Takagi On the Run in Handcuffs"

"Takagi-keiji, Tejō de Tōsō" (高木刑事、手錠で逃走) 

September 12, 2015[18]
792 "Three First Discoverers (Part 1)"

"San'nin no Daiichihakkensha (Zenpen)" (三人の第一発見者 (前編)) 

September 19, 2015[19]
793 "Three First Discoverers (Part 2)"

"San'nin no Daiichihakkensha (Kōhen)" (三人の第一発見者 (後編)) 

September 26, 2015[20]
794 "Bodyguard Kogorō Mōri"

"Bodīgādo Mōri Kogorō" (ボディーガード毛利小五郎) 

October 3, 2015[21]
795 "The Secret of Missing Young Lady"

"Wakaokusama ga Kieta Himitsu" (若奥様が消えた秘密) 

October 10, 2015[22]
796 "Inseparable Couple's Strategy"

"Oshidorifūfu no Sakuryaku" (おしどり夫婦の策略) 

October 17, 2015[23]
797 "The Dreaming Girl's Confusing Deduction"

"Yumemiru Otome no Meisuiri" (夢見る乙女の迷推理) 

October 24, 2015[24]
798 "The Moving Target"

"Ugoku Hyōteki" (動く標的) 

November 7, 2015[25]
799 "Detective Boys' Locked Room Mystery Battle"

"Tantei-dan no Misshitsu Suiri Gassen" (探偵団の密室推理合戦) 

November 14, 2015[26]
800 "Chase 100 Million Yen"

"Ichiokuen o Oikakero" (1億円を追いかけろ) 

November 21, 2015[27]
801 "Tottori Sand Dunes Mystery Tour (Kurayoshi Part)"

"Tottori Sakyū Misuterī Tsuā (Kurayoshi-hen)" (鳥取砂丘ミステリーツアー (倉吉編)) 

November 28, 2015[28]
802 "Tottori Sand Dunes Mystery Tour (Tottori Part)"

"Tottori Sakyū Misuterī Tsuā (Tottori-hen)" (鳥取砂丘ミステリーツアー (鳥取編)) 

December 5, 2015[29]
803 "Pitfall of Fire Precautions"

"Hi-no-Yōjin no Otoshiana" (火の用心の落とし穴) 

December 12, 2015 [30]
804 "Conan and Ebizō's Kabuki Jūhachiban Mystery (Part 1)1 hr."

"Konan to Ebizō Kabuki Jūhachiban Misuterī (Zenpen)" (コナンと海老蔵 歌舞伎十八番ミステリー (前編)) 

January 9, 2016 [31]
805 "Conan and Ebizō's Kabuki Jūhachiban Mystery (Part 2)1 hr."

"Konan to Ebizō Kabuki Jūhachiban Misuterī (Kōhen)" (コナンと海老蔵 歌舞伎十八番ミステリー (後編)) 

January 16, 2016 [32]
806 "The Ventriloquist's Illusion (Part 1)"

"Fukuwajutsushi no Sakkaku (Zenpen)" (腹話術師の錯覚 (前編)) 

January 30, 2016 [33]
807 "The Ventriloquist's Illusion (Part 2)"

"Fukuwajutsushi no Sakkaku (Kōhen)" (腹話術師の錯覚 (後編)) 

February 6, 2016 [34]
808 "The Kamaitachi Inn (Part 1)"

"Kamaitachi no Yado (Zenpen)" (かまいたちの宿 (前編)) 

February 13, 2016 [35]
809 "The Kamaitachi Inn (Part 2)"

"Kamaitachi no Yado (Kōhen)" (かまいたちの宿 (後編)) 

February 20, 2016 [36]
810 "The Darkness of the Prefectural Police (Part 1)"

"Kenkei no Kuroi Yami (Zenpen)" (県警の黒い闇 (前編)) 

February 27, 2016 [37]
811 "The Darkness of the Prefectural Police (Part 2)"

"Kenkei no Kuroi Yami (Chūhen)" (県警の黒い闇 (中編)) 

March 5, 2016 [38]
812 "The Darkness of the Prefectural Police (Part 3)"

"Kenkei no Kuroi Yami (Kōhen)" (県警の黒い闇 (後編)) 

March 12, 2016 [39]
813 "The Shadow Approaching Amuro"

"Amuro ni Shinobiyoru Kage" (安室に忍びよる影) 

April 16, 2016 [40]
814 "The Actress Blogger's Locked Room Case (Part 1)"

"Burogu Joyū no Misshitsu Jiken (Zenpen)" (ブログ女優の密室事件 (前編)) 

April 23, 2016 [41]
815 "The Actress Blogger's Locked Room Case (Part 2)"

"Burogu Joyū no Misshitsu Jiken (Kōhen)" (ブログ女優の密室事件 (後編)) 

April 30, 2016 [42]
816 "Regrettable and Kind Alien"

"Zan'nen de Yasashii Uchūjin" (残念でやさしい宇宙人) 

May 7, 2016 [43]
817 "Missing Fiancée"

"Kieta Fianse" (消えたフィアンセ) 

May 14, 2016 [44]
818 "Kogoro's Great Pursuit of Anger (Part 1)"

"Kogorō, Ikari no Daitsuiseki (Zenpen)" (小五郎、怒りの大追跡 (前編)) 

May 21, 2016 [45]
819 "Kogoro's Great Pursuit of Anger (Part 2)"

"Kogorō, Ikari no Daitsuiseki (Kōhen)" (小五郎、怒りの大追跡 (後編)) 

May 28, 2016 [46]
820 "Seven People in the Waiting Room"

"Machiaishitsu no Nana-nin" (待合室の7人) 

June 4, 2016 [47]
821 "The Secret of the Dongara-ji"

"Dongara-ji ga Kakusu Himitsu" (曇柄寺が隠す秘密) 

June 11, 2016 [48]
822 "Suspect Is the Hot Couple (Part 1)"

"Yōgisha wa Netsuai Kappuru (Zenpen)" (容疑者は熱愛カップル (前編)) 

June 18, 2016 [49]
823 "Suspect Is the Hot Couple (Part 2)"

"Yōgisha wa Netsuai Kappuru (Kōhen)" (容疑者は熱愛カップル (後編)) 

June 25, 2016 [50]
824 "The Detective Boys Get Out of the Rain"

"Shōnen Tantei-dan no Amayadori" (少年探偵団の雨宿り) 

July 9, 2016 [51]
825 "The Tidal Park Comeback Case"

"Shioiri Kōen Gyakuten Jiken" (潮入り公園逆転事件) 

July 16, 2016 [52]
826 "The Beauty, The Lie, and The Secret"

"Bijo to Uso to Himitsu" (美女とウソと秘密) 

July 23, 2016 [53]
827 "Ramen So Good, It's to Die For 2 (Part 1)"

"Shinu Hodo Umai Rāmen 2 (Zenpen)" (死ぬほど美味いラーメン2 (前編)) 

July 30, 2016 [54]
828 "Ramen So Good, It's to Die For 2 (Part 2)"

"Shinu Hodo Umai Rāmen 2 (Kōhen)" (死ぬほど美味いラーメン2 (後編)) 

August 6, 2016 [55]
829 "The Mysterious Boy"

"Fushigi na Shōnen" (不思議な少年) 

August 13, 2016 [56]
830 "A Cottage Surrounded By Zombies (Part 1)"

"Zombi ga Kakomu Bessō (Zenpen)" (ゾンビが囲む別荘 (前編)) 

September 3, 2016 [57]
831 "A Cottage Surrounded By Zombies (Part 2)"

"Zombi ga Kakomu Bessō (Chūhen)" (ゾンビが囲む別荘 (中編)) 

September 10, 2016 [58]
832 "A Cottage Surrounded By Zombies (Part 3)"

"Zombi ga Kakomu Bessō (Kōhen)" (ゾンビが囲む別荘 (後編)) 

September 17, 2016 [59]
833 "The Great Detective's Weakness"

"Meitantei ni Jakuten Ari" (名探偵に弱点あり) 

September 24, 2016 [60]
834 "The Man Who Died Twice (Part 1)"

"Nido Shinda Otoko (Zenpen)" (二度死んだ男 (前編)) 

October 1, 2016 [61]
835 "The Man Who Died Twice (Part 2)"

"Nido Shinda Otoko (Kōhen)" (二度死んだ男 (後編)) 

October 8, 2016 [62]
836 "The Unfriendly Girls Band (Part 1)"

"Naka no Warui Gāruzu Bando (Zenpen)" (仲の悪いガールズバンド (前編)) 

October 15, 2016 [63]
837 "The Unfriendly Girls Band (Part 2)"

"Naka no Warui Gāruzu Bando (Kōhen)" (仲の悪いガールズバンド (後編)) 

October 22, 2016 [64]
838 "Mystery in a Hot Air Balloon"

"Funwari Kikyū de Kaijiken" (ふんわり気球で怪事件) 

November 5, 2016 [65]
839 "You Can Hear the Tengu's Voice"

"Tengu no Koe ga Kikoeru" (天狗の声が聞こえる) 

November 12, 2016 [66]
840 "The Last Gift"

"Saigo no Okurimono" (最後の贈り物) 

November 19, 2016 [67]
841 "The Rainy Bus Stop"

"Ame no Basusutoppu" (雨のバス停) 

November 26, 2016 [68]
842 "Turning Point on a Driving Date"

"Doraibu Dēto no Wakaremichi" (ドライブデートの別れ道) 

December 10, 2016 [69]
843 "The Detective Boys in a Grove (Part 1)"

"Tantei-dan wa Yabu no Naka (Zenpen)" (探偵団はヤブの中(前編)) 

December 17, 2016 [70]
844 "The Detective Boys in a Grove (Part 2)"

"Tantei-dan wa Yabu no Naka (Kōhen)" (探偵団はヤブの中(後編)) 

December 24, 2016 [71]
845 "Conan Cornered in the Darkness (Part 1)"

"Zettai Zetsumei Kurayami no Conan (Zenpen)" (絶体絶命暗闇のコナン(前編)) 

January 7, 2017 [72]
846 "Conan Cornered in the Darkness (Part 2)"

"Zettai Zetsumei Kurayami no Conan (Kōhen)" (絶体絶命暗闇のコナン(後編)) 

January 14, 2017 [73]
847 "Chiba's UFO Case (Part 1)"

"Chiba no Yūfō Nanjiken (Zenpen)" (千葉のUFO難事件(前編)) 

January 28, 2017 [74]
848 "Chiba's UFO Case (Part 2)"

"Chiba no Yūfō Nanjiken (Kōhen)" (千葉のUFO難事件(後編)) 

February 4, 2017 [75]

Lihat juga[sunting | sunting sumber]

(Senarai yang tidak lengkap ini sentiasa dikemas kini untuk memasukkan maklumat baru.)