Senarai episod Detektif Conan (musim 24)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Musim ke-24 anime Detektif Conan ini diarahkan oleh Yasuichiro Yamamoto dan diterbitkan oleh TMS Entertainment dan Yomiuri TV. Siri ini diadaptasi daripada siri manga hasil karya Gosho Aoyama berjudul Case Closed. Di Jepun, siri ini bertajuk Meitantei Conan (Detektif Terunggul Conan, secara rasmi diterjemahkan sebagai Detektif Conan) tetapi telah diubah disebabkan oleh isu-isu undang-undang dengan tajuk Detective Conan. Siri ini memberi tumpuan kepada penyiasatan detektif remaja Shinichi Kudo yang telah bertukar menjadi kanak-kanak disebabkan terminum racun yang dipanggil APTX 4869, tetapi meneruskan tugasnya sebagai detektif di bawah alias Conan Edogawa.

Musim ini menggunakan tujuh buah lagu tema, iaitu empat untuk pembukaan dan tiga untuk penutupnya.

Lagu tema pembukaan[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 740-743: Butterfly Core oleh VALSHE
  2. Episod 744-756: Greed oleh KNOCK OUT MONKEY
  3. Episod 757-773: DYNAMITE oleh Mai Kuraki
  4. Episod 774-778: WE GO oleh BREAKERZ

Lagu tema penutup[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 740-749: RAIN MAN oleh AKIHIDE
  2. Episod 750-762: Muteki na Heart oleh Mai Kuraki
  3. Episod 763-778: Kimi e no Uso oleh VALSHE

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

No.episod Tajuk Tarikh Siaran
740 "Bathroom Where Ran Collapsed As Well (Part 1)"

"Ran mo Taoreta Basurūmu (Zenpen)" (蘭も倒れたバスルーム(前編)) 

May 31, 2014[3]
741 "Bathroom Where Ran Collapsed As Well (Part 2)"

"Ran mo Taoreta Basurūmu (Kōhen)" (蘭も倒れたバスルーム(後編)) 

June 7, 2014[4]
742 "The Promise with the J-League"

"J Rīgā to no Yakusoku" (Jリーガーとの約束) 

June 14, 2014[5]
743 "Two Overlapping Accidents"

"Gūzen wa ni Tabikasanaru" (偶然は二度重なる) 

June 21, 2014[6]
744 "The Suspect, Makoto Kyogoku (Part 1)"

"Yōgisha ka Kyōgoku Makoto (zenpen)" (容疑者か京極真(前編)) 

June 28, 2014[7]
745 "The Suspect, Makoto Kyogoku (Part 2)"

"Yōgisha ka Kyōgoku Makoto (kōhen)" (容疑者か京極真(後編)) 

July 5, 2014[8]
746 "Kaito Kid VS Makoto Kyogoku (Part 1)"

"Kaitō Kiddo VS Kyōgoku Makoto (zenpen)" (怪盗キッドVS 京極真(前編)) 

July 19, 2014[9]
747 "Kaito Kid VS Makoto Kyogoku (Part 2)"

"Kaitō Kiddo VS Kyōgoku Makoto (kōhen)" (怪盗キッドVS 京極真(後編)) 

July 26, 2014[10]
748 "Metropolitan Police Detective Love Story (Confession)"

"Honchō no Keiji Koi Monogatari (kokuhaku)" (本庁の刑事恋物語(告白)) 

August 2, 2014[11]
749 "Metropolitan Police Detective Love Story (Truth)"

"Honchō no Keiji Koi Monogatari (shinsō)" (本庁の刑事恋物語(真相)) 

August 9, 2014[12]
750 "The Man Betrayed by the Sea"

"Umi ni Uragirareta Otoko" (海に裏切られた男) 

September 6, 2014[13]
751 "The Beckoning Calico Cat Case (Part 1)"

"Maneki Mikeneko no Jiken (zenpen)" (招き三毛猫の事件(前編)) 

September 20, 2014[14]
752 "The Beckoning Calico Cat Case (Part 2)"

"Maneki Mikeneko no Jiken (kōhen)" (招き三毛猫の事件(後編)) 

September 27, 2014[15]
753 "The Blind Spot in the Share House"

"Shea Hausu no Shikaku" (シェアハウスの死角) 

October 4, 2014[16]
754 "The Tragedy of the Red Woman (Steam)"

"Akai Onna no Sangeki (Yukemuri)" (赤い女の惨劇(湯煙)) 

October 11, 2014[17]
755 "The Tragedy of the Red Woman (Evil Spirit)"

"Akai Onna no Sangeki (Akurei)" (赤い女の惨劇(悪霊)) 

October 18, 2014[18]
756 "The Tragedy of the Red Woman (Revenge)"

"Akai Onna no Sangeki (Fukushū)" (赤い女の惨劇(復讐)) 

October 25, 2014[19]
757 "The Comedian Who Turned Himself In (Part 1)"

"Jishu Shita Owarai Geinin (Zenpen)" (自首したお笑い芸人(前編)) 

November 1, 2014[20]
758 "The Comedian Who Turned Himself In (Part 2)"

"Jishu Shita Owarai Geinin (Kōhen)" (自首したお笑い芸人(後編)) 

November 8, 2014[21]
759 "The Love Novel With Unexpected Results (Part 1)"

"Igai na Kekka no Ren'ai Shōsetsu (Zenpen)" (意外な結果の恋愛小説(前編)) 

November 22, 2014[22]
760 "The Love Novel With Unexpected Results (Part 2)"

"Igai na Kekka no Ren'ai Shōsetsu (Kōhen)" (意外な結果の恋愛小説(後編)) 

November 29, 2014[23]
761 "Kaga Hyakumangoku Mystery Tour (Kanazawa Part)"

"Kaga Hyakumangoku Misuterītsuā (Kanazawa-hen)" (加賀百万石ミステリーツアー(金沢編)) 

December 6, 2014[24]
762 "Kaga Hyakumangoku Mystery Tour (Kaga Part)"

"Kaga Hyakumangoku Misuterītsuā (Kaga-hen)" (加賀百万石ミステリーツアー(加賀編)) 

December 13, 2014[25]
763 "Conan and Heiji, Code of Love (Part 1)"

"Conan to Heiji Koi no Angō (Zenpen)" (コナンと平次 恋の暗号(前編)) 

January 10, 2015[26]
764 "Conan and Heiji, Code of Love (Part 2)"

"Conan to Heiji Koi no Angō (Kōhen)" (コナンと平次 恋の暗号(後編)) 

January 17, 2015[27]
765 "Teimuzu River Kite Flying Case (Part 1)"

"Teimuzu-gawa Takoage Jiken (Zenpen)" (堤無津川凧揚げ事件(前編)) 

January 24, 2015[28]
766 "Teimuzu River Kite Flying Case (Part 2)"

"Teimuzu-gawa Takoage Jiken (Kōhen)" (堤無津川凧揚げ事件(後編)) 

January 31, 2015[29]
767 "The Lover Gone Missing in a Snowstorm"

"Fubuki ni Kieta Koibito" (吹雪に消えた恋人) 

February 7, 2015 [30]
768 "Ai Haibara Imprisonment Case"

"Haibara Ai Kankin Jiken" (灰原哀監禁事件) 

February 21, 2015[31]
769 "The Troublesome Emergency Patient"

"Mendōna Kyūkyū Kanja" (面倒な救急患者) 

February 28, 2015[32]
770 "The Tense Tea Party (Part 1)"

"Gisugisu Shita Ochakai (Zenpen)" (ギスギスしたお茶会(前編)) 

March 7, 2015[33]
771 "The Tense Tea Party (Part 2)"

"Gisugisu Shita Ochakai (Kōhen)" (ギスギスしたお茶会(後編)) 

March 14, 2015[34]
772 "Shinichi Kudō Aquarium Case (Part 1)"

"Kudō Shin'ichi Suizokukan Jiken (Zenpen)" (工藤新一水族館事件(前編)) 

March 21, 2015[35]
773 "Shinichi Kudō Aquarium Case (Part 2)"

"Kudō Shin'ichi Suizokukan Jiken (Kōhen)" (工藤新一水族館事件(後編)) 

March 28, 2015[36]
774 "Munch's Missing Scream"

"Kieta Munku no Sakebi" (消えたムンクの叫び) 

April 18, 2015[37]
775 "The Manipulated Great Detective (Part 1)"

"Ayatsurareta Meitantei (Zenpen)" (あやつられた名探偵(前編)) 

April 25, 2015[38]
776 "The Manipulated Great Detective (Part 2)"

"Ayatsurareta Meitantei (Kōhen)" (あやつられた名探偵(後編)) 

May 2, 2015[39]
777 "Detective Boys vs. Detective Elderlies"

"Shōnen Tanteidan VS Shirubā Tanteidan" (少年探偵団VS老人探偵団) 

May 9, 2015[40]
778 "The Mirage of Missing Angel"

"Tenshi ga Kieta Shinkirō" (天使が消えた蜃気楼) 

May 16, 2015[41]