Senarai jilid manga Detektif Conan (Jilid 41-50)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Senarai jilid[sunting | sunting sumber]

Bil.Keluaran JapaneseISBN JapaneseKeluaran MelayuISBN Melayu
41 9 April 2003[1]ISBN 4-09-126411-5Jun 2003
  1. "Musuh Emak!?" (ママはライバル!?, "Mama wa Raibaru!?")
  2. "Tembakan Misteri" (疑惑の銃声, "Giwaku no Jūsei")
  3. "Isteri Detektif" (闇の男爵夫人登場!, "Naito Baronisu Tōjō!")
  4. "Mati Dalam Kegelapan" (暗闇は死の罠の扉, "Kurayami wa Desu Torappu no Tobira")
  5. "Pembunuhan Dalam Gelap" (暗闇の音無き殺人, "Kurayami no Otonaki Satsujin")
  6. "Misteri Dalam Kegelapan" (黒い光の謎, "Kuroi Hikari no Nazo")
  1. "Kurungan Yang Semakin Mendesak" (迫る包囲網, "Semaru Hōimō")
  2. "Di Mana Kebahayaan Tersirat?" (そこにある危機, "Soko ni Aru Kiki")
  3. "Sasaran Yang Tidak Dielakkan" (逃れられないターゲット, "Nogarerarenai Tāgetto")
  4. "Misteri Pelawat Yang Tidak Berkenalan..." (ある来訪者の残した謎..., "Aru Raihōsha no Nokoshita Nazo...")
  5. "Rahsia Dalam Bilik Tertutup" (小さな密室に残された秘密, "Chiisana Misshitsu ni Nokosareta Himitsu")
42 18 Julai 2003[2]ISBN 4-09-126412-3Ogos 2003
  1. "Kenyataan Yang Telah Disembunyikan" (隠されていた真実, "Kakusareteita Shinjitsu")
  2. "Goodbye Jodie" (good-byeジョディ, "Gubbai Jodi")
  3. "Jangkaan Ran" (蘭の推理, "Ran no Suiri")
  4. "Kesimpulan Yang Sukar Dipercayai" (信じられない結末, "Shinjirarenai Ketsumatsu")
  5. "Malam Yang Berbulan Penuh Dan Penipuan Majlis" (満月の夜と黒い宴の罠, "Mangetsu no Yoru to Kuroi Utage no Wana")
  1. "Kapal Roh Yang Terkena Tanda Darah" (血塗られた幽霊船, "Chinurareta Yūreisen")
  2. "Munculnya Manusia Lutsinar" (透明人間現る!, "Tōmei Ningen Arawaru!")
  3. "Kemunculan Shinichi?" (工藤新一登場!?, "Kudō Shinichi Tojō!?")
  4. "Kenyataan Disebalik Topeng" (仮面の下の真実, "Kamen no Shita no Shinjitsu")
  5. "Orang Yang Tidak Berguna" (ラットゥンアップル, "Rattun Appuru")
  6. "Tanda Dalam Hujan" (雨中の刻印, "Uchū no Kokuin")
43 18 Oktober 2003[3]ISBN 4-09-126413-1November 2003
  1. "Selidik Logo Pada Buntut" (おしりの印を探せ!, "Oshiri no Māku o Sagase!")
  2. "Keputusan Haibara" (灰原哀の決意, "Haibara Ai no Ketsui")
  3. "Nombor Telefon Bimbit Yang Dilupa" (忘れられた携帯電話, "Wasurerareta Keitai Denwa")
  4. "Simpanan Yang Ajaib" (奇妙なメモリー, "Kimyō na Memorī")
  5. "Terlebih Seorang Detektif Terkenal" (もうひとつの名探偵, "Mō Hitotsu no Meitantei")
  6. "Persembahan Pelbagai Jenis Andaian?!" (どっちの推理ショー!?, "Dotchi no Suiri Shō!?")
  1. "Berita Tentang Enam Segi Dimensi" (六面体のメッセージ, "Rokumentai no Messēji")
  2. "Membaca Rahsia "Dry-In Message"" (ダイイングメッセージの裏を読め!, "Daiingu Messēji no Ura o Yome!")
  3. "Mesej Yang Dikombinasikan" (仕組まれたメッセージ, "Shikumareta Messēji")
  4. "Syaitan Daripada 1/53,000" (53,000分の1の悪魔, "Goman-hassen-bun no Ichi no Akuma")
  5. "Hasutan Daripada Syaitan Koshien" (甲子園の魔物の挑発, "Kōshien no Mamono no Chōhatsu")
44 17 Januari 2004[4]ISBN 4-09-126414-XFebruari 2004
  1. "Cepat Selesaikan Teka-teki Nombor Yang Ke 3!" (3つの数字の謎を解け!, "Mittsu no Sūji no Nazo o Toke!")
  2. "Tiada Kata Kunci!?" (ヒントが無い!?, "Hinto ga Nai!?")
  3. "Perlawanan Tamat!?" (試合終了...!?, "Gēmu Setto!?")
  4. "Dari Syurga Ke Neraka" (天国から地獄, "Tengoku kara Jigoku")
  5. "Tak Kisah!?" (全然平気!?, "Zenzen Heiki!?")
  6. "Dia Tak Syakkah?!" (疑わないの?, "Utaganai no!?")
  1. "Keajaiban" (奇蹟, "Kiseki")
  2. "Terperanjat" (驚愕, "Kyōgaku")
  3. "Gementar" (戦慄, "Senritsu")
  4. "Melepaskan Diri" (脱出, "Dasshutsu")
  5. "Cerita Hantu Di Sekolah" (学校奇譚, "Gakkō Kitan")
45 5 April 2004[5]ISBN 4-09-126415-8Jun 2004
  1. "Di Manakah Kesan Tapak Kaki!?" (足跡はどこに!?, "Ashiato wa Doko ni!?")
  2. "Kisah Sebenar Kenapa Meja Ditinggalkan" (残された机の真実, "Nokosareta Tsukue no Shinjitsu")
  3. "Bilik Rahsia Yang Dibuka Di Lautan" (海の上の開かれた密室, "Umi no Ue no Hirakareta Misshitsu")
  4. "Umpan Ikan Ada Racun!?" (釣りエサは毒!?, "Tsuri Esa wa Doku!?")
  5. "Kegembiraan" (嬉しい火傷, "Ureshii Yakedo")
  6. "Pemberontakan Hideyoshi" (秀吉の大返し, "Hideyoshi no Ōgaeshi)
  1. "Rasa Kurang Enak" (違和感..., "Iwakan...")
  2. "Jalan Singkat Ruang Angkasa" (大空の裏道, "Ōzora no Uramichi")
  3. "Lebih Sepi Daripada Bintang" (星より密かに, "Hoshi yori Hisoka ni")
  4. "Dah Nampak Bintangkah" (星を見たかい, "Hoshi o Mita kai")
  5. "Berdoa Kepada Bintang" (星に願いを, "Hoshi ni Negai o")
46 16 Julai 2004[6]ISBN 4-09-126416-6Ogos 2004
  1. "Bintang Tahu Segala-galanya" (星は何でも知っている, "Hoshi wa Nandemo Shitteiru")
  2. "Prelude" (前奏曲, "Pureryūdo")
  3. "Capriccio" (狂奏曲, "Kapuritcho")
  4. "Requiem" (鎮魂曲, "Rekuiemu")
  5. "Impromptu" (即興曲, "Anpuromputyu")
  6. "Fantasy" (幻想曲, "Fantajia")
  1. "Cop" (封印, "Fūin")
  2. "Helah" (絡繰, "Karakuri")
  3. "Benda Hikmat" (神器, "Jingi")
  4. "Tidak Berkurangan" (不滅, "Fumetsu")
  5. "Gangguan E-mel" (疑惑のメール, "Giwaku no Mēru")
47 18 Oktober 2004[7]ISBN 4-09-126417-4November 2004
  1. "Analisa Yang Dicurigai" (疑惑の推理, "Giwaku no Suiri")
  2. "Bukti Yang Dicurigai" (疑惑のアリバイ, "Giwaku no Aribai")
  3. "Kebenaran Yang Dicurigai" (疑惑の真相, "Giwaku no Shinsō")
  4. "Membuka Kod Rahsia..." (ロックをはずして..., "Rokku o Hazushite...")
  5. "Hadiah Dari Teman Lelaki Kepada Teman Wanita" (彼氏から彼女へ, "Kareshi kara Kanojo e")
  6. "Dari Membunuh Diri Ke Pembunuhan" (自殺から他殺へ, "Jisatsu kara Tasatsu e")
  1. "Dari Langit Hingga Ke Lantai" (天空から地上へ, "Tenkū kara Chijō e")
  2. "Menyaksikan Pertunjukan Silap Mata" (出現マジック, "Shūgen Magikku")
  3. "Kes Yang Diharam" (禁じられたファイル, "Kinjirareta Fairu")
  4. "Kedai Ahli Silap Mata" (奇術師の館, "Majishan no Yakata")
  5. "Hilang Kelayakan Ahli Silap Mata" (奇術師失格, "Majishan Shikkaku")
48 14 Januari 2005[8]ISBN 4-09-126418-2Mac 2005
  1. "Isyarat Rahsia Cuti Musim Panas" (夏休みの暗号, "Natsuyasumi no Angō")
  2. "Berbaring Dan Cuci Muka!" (寝転んで顔を洗え!, "Nekoronde Kao o Arae!")
  3. "Analisa Yang Sempurna!!" (パーフェクト解読!!, "Pāfekuto Kaidoku!!")
  4. "Rumah Yang Didiami Roh Ganas" (悪霊の棲む屋敷, "Akuryō no Sumu Yashiki")
  5. "Mimpi Ngeri 13 Tahun Yang Lalu" (13年前の悪夢, "Jū-san-nen Mae no Akumu")
  1. "Roh Ganas Bangun Daripada Tidur" (蘇る悪霊, "Yomigaeru Akuryō")
  2. "Sesuatu Yang Terabai" (見過していたもの, "Misugoshiteitamono")
  3. "Impak Pada Tahun Ke-13" (13年目の衝撃, "Jū-san-nen-me no Shōgeki")
  4. "Bunyi Loceng Pintu Yang Disengajakan" (ピンポンダッシュ, "Pin Pon Dasshu")
  5. "Orang Berbaju Hitam Yang Baru" (新たなる黒の者, "Aratanaru Kuro no Mono")
49 6 April 2005[9]ISBN 4-09-126419-0Jun 2005
  1. "Menjejaki Sasaran!" (ターゲットを追え!, "Tāgetto o Oe!")
  2. "Arahan Baru" (新たなる指令, "Aratanaru Shirei")
  3. "Kumpulan Gelap VS FBI ①" (黒の組織VS.FBI①, "Kuro no Soshiki Bāsasu Efu Bī Ai Ichi")
  4. "Kumpulan Gelap VS FBI ②" (黒の組織VS.FBI②, "Kuro no Soshiki Bāsasu Efu Bī Ai Ni")
  5. "Cikgu Baru" (新しい先生, "Atarashii sensei")
  1. "Perjalanan Ke Sekolah Yang Rahsia ①" (秘密の通学路①, "Himitsu no Tsūgakuro Ichi")
  2. "Perjalanan Ke Sekolah Yang Rahsia ②" (秘密の通学路②, "Himitsu no Tsūgakuro Ni")
  3. "Perhubungan Yang Tak Dapat Dipulihkan" (戻れない二人, "Modorenai Futari")
  4. "Kereta Yang Tertutup" (密閉された車, "Mippeisarete Kuruma")
  5. "Cinta Yang Palsu" (偽りの愛情, "Itsuwari no Aijō")
50 15 Julai 2005[10]ISBN 4-09-126420-4Ogos 2005
  1. "Majlis Makan Yang Penuh Ketegangan" (緊迫のコンパ, "Kinpaku no Kompa")
  2. "Perkunjungan Yang Rahsia" (秘密の家庭訪問, "Himitsu no Kateihōmon")
  3. "Pertandingan Yang Membosankan" (つまんない試合, "Tsuman'nai Shiai")
  4. "Berhasil Yang Lumanya!" (大当たり!, "Ōatari!")
  5. "Temu Bual Yang Membimbangkan" (ワクワク取材, "Waku-waku Shuzai")
  6. "Mesej Oleh Penjenayah Yang Sebenarnya" (真犯人の伝言, "Shin Han'nin no Dengon")
  1. "Kumpulan Detektif Remaja" (ザ・少年探偵団, "Za Shōnen Tantei-dan")
  2. "Kenangan Heiji" (平次の思い出, "Heiji no Omoide")
  3. "Perangkap Gadis Salji" (雪女の計, "Yuki Onna no Kei")
  4. "Kereta Kabel Yang Misteri" (謎のリフト, "Nazo no Rifuto")
  5. "Legenda Baju Perak Gadis Salji" (雪女の銀衣伝説, "Yuki Onna no Gingoromo Densetsu")


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Detektif Conan Vol 41" (dalam bahasa Japan). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  2. ^ "Detektif Conan Vol 42" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  3. ^ "Detektif Conan Vol 43" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  4. ^ "Detektif Conan Vol 44" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  5. ^ "Detektif Conan Vol 45" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  6. ^ "Detektif Conan Vol 46" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  7. ^ "Detektif Conan Vol 47" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  8. ^ "Detective Conan Vol 48" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada August 4, 2011. Dicapai June 11, 2009. 
  9. ^ "Detektif Conan Vol 49" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  10. ^ "Detektif Conan Vol 50" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 5 Ogos 2011. Dicapai 11 Jun 2009.