Senarai episod Detektif Conan (musim 23)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Musim ke-23 anime Detektif Conan ini diarahkan oleh Yasuichiro Yamamoto dan diterbitkan oleh TMS Entertainment dan Yomiuri TV. Siri ini diadaptasi daripada siri manga hasil karya Gosho Aoyama berjudul Case Closed. Di Jepun, siri ini bertajuk Meitantei Conan (Detektif Terunggul Conan, secara rasmi diterjemahkan sebagai Detektif Conan) tetapi telah diubah disebabkan oleh isu-isu undang-undang dengan tajuk Detective Conan. Siri ini memberi tumpuan kepada penyiasatan detektif remaja Shinichi Kudo yang telah bertukar menjadi kanak-kanak disebabkan terminum racun yang dipanggil APTX 4869, tetapi meneruskan tugasnya sebagai detektif di bawah alias Conan Edogawa.

Musim ini menggunakan lima buah lagu tema, iaitu dua untuk pembukaan dan tiga untuk penutupnya.

Lagu tema pembukaan[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 716-717: Q&A oleh B'z
  2. Episod 718-739: Butterfly Core oleh VALSHE

Lagu tema penutup[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 716-721: Kimi no Egao ga Nani Yori mo Suki Datta oleh Chicago Poodle
  2. Episod 722-736: Ima Aitakute... oleh DAIGO
  3. Episod 737-739: RAIN MAN oleh AKIHIDE

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

No.episod Tajuk Tarikh Siaran
716 Dancing Demon at the Noh Mask Mansion (Part 1) November 2, 2013
717 Dancing Demon at the Noh Mask Mansion (Part 2) November 9, 2013
718 The Devil's Circuit November 16, 2013
719 A Dispute Over a Platinum Ticket November 23, 2013
720 Fire and Water Mystery Tour (Aso Part) November 30, 2013
721 Fire and Water Mystery Tour (Kumamoto Part) December 7, 2013
722 Sweet and Cold Delivery Service (Part 1) December 14, 2013
723 Sweet and Cold Delivery Service (Part 2) December 21, 2013
724 Kaitou Kid and the Blush Mermaid (Part 1) January 4, 2014
725 Kaitou Kid and the Blush Mermaid (Part 2) January 11, 2014
726 A Happy E-mail Brings Sadness January 18, 2014
727 The Treasure Chest Filled with Fruits (Part 1) January 25, 2014
728 The Treasure Chest Filled with Fruits (Part 2) February 1, 2014
729 The Diamond, the Painting, and the Great Actress February 8, 2014
730 The Figure That Was Too Good February 22, 2014
731 The Ex-Boyfriend Living Next to a Crime Scene (Part 1) March 1, 2014
732 The Ex-Boyfriend Living Next to a Crime Scene (Part 2) March 8, 2014
733 The Wedding Reception and the Two Gunshots March 22, 2014
734 Jodie's Memories and the Cherry Blossom Viewing Trap (1 Hour Special) March 29, 2014
735 The Coded Invitation April 19, 2014
736 The Secret of the Statue of Kogoro Mouri April 26, 2014
737 The Suspicious Walking Path May 3, 2014
738 Kogoro in the Bar (Part 1) May 10, 2014
739 Kogoro in the Bar (Part 2) May 17, 2014