Senarai jilid manga Detektif Conan (Jilid 61-70)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Senarai jilid[sunting | sunting sumber]

Bil.Keluaran JepunISBN JepunKeluaran MelayuISBN Melayu
61 3 April 2008[1]ISBN 978-4-09-121340-2Ogos 2008
  1. "Permata Ungu" (紫紅の爪, "Pāpuru Neiru")
  2. "Beralih Tempat Sekelip Mata" (瞬間移動, "Shunkan Idō")
  3. "3 Pantang Larang" (3つのタブー, "Mittsu no Tabū")
  4. "Zero"
  5. "Kebakaran" (燃える, "Moeru")
  6. "Sisa Kebakaran" (火種, "Hidane")
  1. "Cetusan Api" (バチバチ, "Bachibachi")
  2. "Kapal Terbang Kertas" (紙飛行機, "Kami Hikōki")
  3. "Mesej" (メッセージ, "Messēji")
  4. "Pertolongan" (レスキュー, "Resukyū")
  5. "Penindasan" (隠滅, "Inmetsu")
62 11 Ogos 2008[2]ISBN 978-4-09-121464-5Disember 2008
  1. "Hubungan Persahabatan Yang Palsu" (偽りの友情, "Itsuwari no Yūjō")
  2. "Sayap Icarus" (イカロスの翼, "Ikarosu no Tsubasa")
  3. "Teknik Serang Balas" (返し技, "Kaeshi Waza")
  4. "Pencapaian Membanggakan" (ケガの功名, "Kega no Kōmyō")
  5. "Kampung Yang Dipenuhi Kebencian" (憎悪の村, "Zōo no Mura")
  6. "Ingatan Yang Hilang" (失われた記憶, "Ushinawareta Kioku")
  1. "Pembunuhan Shinichi Kudo" (工藤新一の殺人, "Kudō Shinichi no Satsujin")
  2. "Shiragami" (死羅神様, "Shiragami-sama")
  3. "Tangisan Tidak Terhenti" (止まらぬ涙, "Tomaranu Namida")
  4. "Identiti Sebenar" (正体, "Shōtai")
  5. "Perkara Yang Ingin Sangat Ditanya" (ホントに聞きたいコト, "Honto ni Kikitai Koto")
63 7 November 2008[3]ISBN 978-4-09-121513-0Mac 2009
  1. "Deduksi Aku" (オレの推理, "Ore no Suiri")
  2. "Jawapan Deduksi" (推理の答え, "Suiri no Kotae")
  3. "Senjata Yang Berputaran" (回る凶器, "Mawaru Kyōki")
  4. "Menepati Sasaran" (狙い撃ち, "Nerai Uchi")
  5. "Di Mana Racun Berada" (毒物のありか, "Dokubutsu no Arika")
  6. "Khinzir Hutan, Rusa, Rama-rama" (猪・鹿・蝶, "Ino Shika Chō")
  1. "801, 8 Kaki Panjang Dan Kelas Pertama" (八百一と尺八と一品, "Happyaku-ichi to Shakuhachi to Ippin")
  2. "Matlamat Utama Pertandingan" (選手権の目的, "Senshuken no Mokuteki")
  3. "Perempuan Sihir Berwarna Putih Perak" (銀白の魔女, "Ginpaku no Majo")
  4. "FD Putih" (白のFD, "Shiro no Efu Dī")
  5. "Identiti Sebenar Perempuan Sihir" (魔女の正体, "Majo no Shōtai")
64 2 April 2009[4]ISBN 978-4-09-121892-6Ogos 2009
  1. "Batu Ikkaku" (一角岩, "Ikkaku Iwa")
  2. "Ikan Saba, Ikan Koi, Ikan Tai, Ikan Hirame" (サバ・コイ・タイ・ヒラメ, "Saba Koi Tai Hirame")
  3. "Bau Kebengisan" (殺気, "Sakki")
  4. "Parut" (, "Kizu")
  5. "Budak Lelaki Dalam Kenangan" (思い出の少年, "Omoide no Shōnen")
  6. "Gari" (ガリ君, "Gari-kun")
  1. "Lelaki Yang Bersiul" (口笛の男, "Kuchibue no Otoko")
  2. "Hubungan" (つながり, "Tsunagari")
  3. "ESWN"
  4. "Corak Yang Kelaziman" (よくあるパターン, "Yoku Aru Patān")
  5. "Tanuki Besi" (鉄狸, "Tetsu Tanuki")
65 18 Ogos 2009[5]ISBN 978-4-09-121717-2Disember 2009
  1. "Pengawasan" (潜伏, "Senpuku")
  2. "Membuka Rahsia" (解錠, "Kaijō")
  3. "Nasib Yang Ditakdirkan" (運命の人, "Unmei no Hito")
  4. "Perangkap" (, "Wana")
  5. "Hati Yang Tergoyah" (揺れる心, "Yureru Kokoro")
  6. "Mendampingi Dua Orang Yang Berbahaya" (危険な2人連れ, "Kiken na Futarizure")
  1. "Bunuh Separuh" (半殺し, "Hangoroshi")
  2. "Dinding Merah" (赤い壁, "Akai Kabe")
  3. "Dalam Tapak Tangan" (掌中, "Shōchū")
  4. "Mendiang Koumei" (死せる孔明, "Shiseru Kōmei")
  5. "Mendiang Koumei Menakutkan Musuhnya" (生ける仲達を走らす, "Ikeru Chūdatsu o Hashirasu")
66 18 November 2009[6]ISBN 978-4-09-122048-6Mac 2010
  1. "Taktik Yang Sempurna" (絶妙好餌, "Zetsumyō Kōji")
  2. "Memori" (思い出, "Omoide")
  3. "Sakura Yang Gugur" (サクラチル, "Sakura Chiru")
  4. "Sakura Mengembang" (サクラサク, "Sakura Saku")
  5. "Gudang Hantu" (もののけ倉, "Mononoke Kura")
  6. "Conan VS Pasukan Penyiasatan" (コナンvs探偵団, "Konan Bāsasu Tantei-dan")
  1. "Rahsia Gudang" (倉の秘密, "Kura no Himitsu")
  2. "Strategi Merebut Kembali Azimat (お守り奪還作戦, "Omamori Dakkan Sakusen")
  3. "Perlawanan Yang Terhebat" (最高の試合, "Saikō no Shiai")
  4. "Muslihat" (意地悪, "Ijiwaru")
  5. "Goth Loli" (ゴスロリ, "Gosu Rori")
67 February 18, 2010 [7]ISBN 978-4-09-122146-9Mei 2010
  1. "Jampi Fesyen!?" (呪いのファッション!?, "Noroi no Fasshon!?")
  2. "Hubungan Yang Tidak Menentu Dan Rapuh" (不確かでもろい物, "Futashika de Moroimono")
  3. "Esok Yang Penuh Harapan" (明日があるさ, "Ashita ga Aru sa")
  4. "Kawasan Berbahaya" (危険なエリア, "Kiken na Eria")
  5. "Petunjuk Tentang Merah Dan Tiga Belas" (赤と13の暗示, "Aka to Jū-san no Anji")
  6. "Tujuan Pengebom" (爆弾犯の狙い, "Bakudan-han no Nerai")
  1. " Kebenaran Dalam Ribut Salji" (吹雪の中の真実, "Fubuki no Naka no Shinjitsu")
  2. "Pertempuran Secara Senyap" (静かなる戦い, "Shizuka Naru Tatakai")
  3. "Percintaan Cikgu Kobayashi" (小林先生の恋, "Kobayashi-sensei no Koi")
  4. "Kesalahfahaman Cikgu Kobayashi" (小林先生の誤解, "Kobayashi-sensei no Gokai")
  5. "Siapakah Gadis Sakura?" (桜の少女は?, "Sakura no Shōjo wa?")
68 18 Mei 2010 [8]ISBN 978-4-09-122290-9Ogos 2010
  1. "Bunga Sakura Memekar" (桜, 満開, "Sakura, Mankai")
  2. "Kisaki Eri Ditimpa Nasib Yang Malang" (妃英里の災難, "Kisaki Eri no Sainan")
  3. "Naik Kemudian Turun?" (落として上げる?, "Otoshite Ageru?")
  4. "Hari Jadi Yang Terbaik" (最高の誕生日, "Saikō no Tanjōbi")
  5. "Naga Biru (Seiryuu)" (青龍, "Seiryū")
  6. "Burung Merah (Suzaku)" (朱雀, "Suzaku")
  1. "Harimau Putih (Byakko)" (白虎, "Byakko")
  2. "Kura-kura Hitam (Genbu)" (玄武, "Genbu")
  3. "Tori no Ichi" (酉の市, "Tori no Ichi")
  4. "Monyet Dan Sembilan" (猿と9, "Saru to Kyū")
  5. "Naif Dan Romantik" (天真爛漫, "Tenshinranman")
69 18 Ogos 2010 [9]ISBN 978-4-09-122500-9Oktober 2010
  1. "Permintaan Dari Sungai" (沼底からの依頼, "Numazoko kara no Irai")
  2. "Sumpahan Dari Kappa" (河童の呪い, "Kappa no Noroi")
  3. " Identiti Sebenar Kappa" (河童の正体, "Kappa no Shōtai")
  4. "Kes Pembunuhan Dengan Wap Air Panas" (湯けむりの殺人, "Yukemuri no Satsujin")
  5. "Bilik Tertutup Di Atas Tasik" (湖上の密室, "Kojō no Misshitsu")
  6. "Pembalasan Setimpal" (目には目を, "Me ni wa Me o")
  1. "Kes Pembunuhan Pada Hari Valentine Putih" (ホワイトデーの殺人, "Howaito Dē no Satsujin")
  2. "Tipu Muslihat Yang Ajaib" (ミラクルなトリック, "Mirakuru na Torikku")
  3. "Selamat Hari Valentine Putih" (ハッピーホワイトデー, "Happii Howaito Dē")
  4. "Aria Pada G-String" (G線上のアリア, "Jī Senjō no Aria")
  5. "Bakat" (天才, "Tensai")
70 18 November 2010 [10]ISBN 978-4-09-122658-7Februari 2011
  1. "Rahsia Tersirat Pada Diari" (日記の秘密, "Nikki no Himitsu")
  2. "Ryoma" (龍馬, "Ryōma")
  3. "Penembusan" (突破, "Toppa")
  4. "Pembasuhan" (洗濯, "Sentaku")
  5. "Anjing Sihir" (魔犬, "Maken")
  6. "Roh Yang Berdendaman" (怨霊, "Onryō")
  1. "Keluarga Inubushi" (犬伏家, "Inubushi-ke")
  2. "Bola" (, "Tama")
  3. "Bekas Kaki" (足跡, "Ashiato")
  4. "Puteri" (, "Hime")
  5. "Lapan Nilai Murni" (仁義八行, "Jingi Hakkō")


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Detektif Conan Vol 61" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 11 Jun 2009. 
  2. ^ "Detektif Conan Vol 62" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Dicapai 11 Jun 2009. 
  3. ^ "Detektif Conan Vol 63" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 11 Jun 2009. 
  4. ^ "Detektif Conan Vol 64" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 11 Jun 2009. 
  5. ^ "Detektif Conan Vol 65" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Dicapai 19 Ogos 2009. 
  6. ^ "Detektif Conan Vol 66" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 18 November 2009. 
  7. ^ "Detektif Conan Vol 67" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 18 Februari 2010. 
  8. ^ "Detektif Conan Vol 68" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 18 Mei 2010. 
  9. ^ "Detektif Conan Vol 69" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 18 Mei 2010. 
  10. ^ "Detektif Conan Vol 70" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai 19 November 2010.