Perbincangan pengguna:Fandi89

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari


Face-smile.svgSelamat datang ke Wikipedia, Fandi89!

Terima kasih kerana menyertai Wikipedia bahasa Melayu, kini terdapat seramai 197,567 pengguna berdaftar!
Selamat sejahtera. Selamat datang ke Wikipedia dan terima kasih atas sumbangan anda! Saya Rachun Dunia, salah seorang penyunting di sini dan saya berharap anda sudi untuk membantu laman ini.
Beberapa panduan yang mungkin berguna untuk anda:
Face-smile.svg   Pengenalan kepada Wikipedia
BluePillar.svg   Lima tonggak Wikipedia
Crystal Clear app ktip.svg   Tutorial suntingan
Crystal package utilities.png   Bagaimana menyunting halaman
Crystal Clear app kedit.png   Manual gaya penulisan
LetterW.svg   Asas-asas Kod Wiki
Cscr-featured.svg   Bagaimana mencipta artikel
Crystal khelpcenter.png   Laman bantuan
Octagon-warning.svg   Apa yang Wikipedia bukan
Sesetengah perkara yang digalakkan dan dilarang:
UncialB-01.png   Digalakkan berani dalam mengemaskini laman
Face-angel.svg   Digalakkan beranggapan niat baik
Face-tongue.svg   Digalakkan mengamalkan prinsip kesopanan
Symbol neutral vote.svg   Digalakkan mengamalkan pandangan berkecuali
Ambox warning blue.svg   Jangan melaku musnah
Stop hand.svg   Jangan sampai disekat
Jika anda memerlukan bantuan, anda boleh:
Nuvola apps filetypes.svg   Meja bantuan
atau:
Presa de decissions.png   Bertanya soalan kepada penyelia
Terdapat beberapa cara untuk menyumbang kepada Wikipedia. Antaranya seperti:
Fée.svg WikiWitch Black.png   Menjadi seorang WikiPari dan WikiSihir
Crystal package settings.png   Membantu menyumbang pada artikel
           
Vista-advancedsettings.png   Melaksanakan tugas-tugas penyelenggaraan
Curly Brackets.svg   Membantu mencipta templat baru
WikiProject Council.svg   Membantu dalam projek yang tersedia di WikiProjek

Sentiasa ingat untuk menandatangani pesanan anda pada laman perbincangan dengan meletakkan ~~~~ (empat kali tanda gelombang) atau klik butang Tandatangan dan cap waktu pada laman penyuntingan.

Semoga anda menikmati kunjungan di Wikipedia bahasa Melayu. Selamat menyumbang!

Do not understand Malay? Visit our embassy now.
Ikhlas daripada saya, Rachun Dunia


Status lesen imej[sunting sumber]

Merujuk kepada rencana Tragedi letupan kilang mercun Bright Sparklers saya mendapati anda telah memuat naik imej tanpa status hak hak milik yang jelas. sekiranya imej ini adalah milik pihak ketiga, sila padamkan daripada wikipedia. Zamwan (bincang) 11:21, 7 Mei 2016 (UTC)

Dijemput mengundi penyelia kecemasan[sunting sumber]

Sila ke Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Murbaut untuk mengundi. Wikipedia memerlukan sekurang kurangnya satu undian untuk menyokong. Murbaut (bincang) 11:05, 30 Oktober 2016 (UTC)

FlagRev ingin memasangnya[sunting sumber]

Kami minta sokongan Anda tuk dapat memasang FlagRev. Baca FlagRev tuk detailnya. Mari menyokong,sokongan Anda guna sangat tuk seluruhnye. Ke mariMurbaut (bincang)

Re: Melindungi rencana[sunting sumber]

Salam,

Untuk pengetahuan anda, hanya penyelia sahaja yang mempunyai kuasa bagi melindungi sesuatu rencana, laman atau templat daripada laku musnah. Oleh itu, bagi melindungi sesuatu rencana daripada laku musnah, anda boleh memaklumkan kepada mana-mana penyelia termasuklah saya agar kami boleh mengaktifkan perlindungan terhadap rencana tersebut. Harap maklum. Hezery99 (bincang) 16:53, 9 Disember 2016 (UTC)

Terima kasih. Kalau begitu, saya nak saudara Hezery99 melindungi separa untuk rencana Mohd Suhaimi bin Saad sebab saya tengok ia telah dilaku musnah oleh pengguna tak berdaftar pada awal November lalu.
Laman tersebut sudah dilindungi. Juga, pengguna yang melaku musnah rencana tersebut sudah pun saya sekat. Terima kasih atas makluman. Hezery99 (bincang) 12:13, 13 Disember 2016 (UTC)

Re: Muat naik fail[sunting sumber]

Waalaikumsalam,

Mengenai isu muat naik fail, ia telah diusulkan agar semua muat naik hanya boleh melalui Wikimedia Commons berikutan terlalu banyak pelanggaran hak cipta yang dilakukan, anda boleh baca mengenainya di sini. Harap maaf sekiranya perubahan dasar tersebut mengakibatkan kesulitan kepada anda. - Hezery99 (bincang) 12:18, 13 Disember 2016 (UTC)

Tidak mengapa. Baru-baru ini, saya ada memuat naik beberapa fail di Wikimedia Commons, tetapi ia telah dihapuskan kerana peruntukan kegunaan wajar tidak dibenarkan di Commons sebab mereka hanya menerima lesen bebas, sejak daripada itu, saya tidak lagi memuat naik fail di Commons. Saya nak tanya juga, adakah hanya penyelia sahaja boleh memuat naik fail menerusi kaedah muat naik di Wikipedia Bahasa Melayu dan bukannya di Commons. Satu lagi, saya difahamkan yang fail media bukan bebas seperti kulit album, kulit single dan sampel audio bukan bebas tidak boleh dimuat naik atau dihoskan di Commons seperti yang saya baca di Wikipedia:Memindahkan fail ke Commons.
Untuk pengetahuan anda, Wikimedia Commons hanya menerima muat naik hasil kerja sendiri sahaja, jadi tiada apa-apa yang mampu kita lakukan. Berkaitan soalan sama ada penyelia boleh memuat naik melalui muat naik di Wikipedia Bahasa Melayu atau tidak, maaflah kami juga tidak boleh melakukannya. Justeru, tiada lagi cara yang boleh dilakukan untuk memuat naik kulit album, kulit single dan sampel audio bukan bebas, kerana kesemuanya itu tidak dibenarkan di Wikipedia Commons. Apa pun, anda boleh cuba usulkan di Wikipedia:Kedai Kopi (dasar) dan kita perhatikan respon semua pihak mengenainya. - Hezery99 (bincang) 04:52, 14 Disember 2016 (UTC)

Tukar lesen gambar[sunting sumber]

Salam

Macam mana nak tukar lesen gambar ni Kulit buku Sudut Pandang Muhyiddin Yassin jadi macam ni Karpal Singh Tiger of Jelutong ye?

Kulit buku Karpal Singh: Tiger of Jelutong tu, saya muatnaik 2 bulan sebelum kaedah muat naik dimatikan pada akhir Julai 2016. Saya baru dimaklumkan oleh penyelia, yang kaedah muat naik fail itu telah ditutup atas alasan berlakunya perlanggaran hak cipta. Saya juga dimaklumkan oleh penyelia, yang fail berhakcipta dan bukan di bawah lesen bebas tidak boleh dimuat naik di Wikimedia Commons.

Lindungi laman ini[sunting sumber]

Dear Fandi89, mohon lindungi laman Drama lipur lara Kepompong dari semakan anon, kerana ia sering jadi sasaran vandalisme/laku musnah dengan mengganti nama pelakon serta jalan ceritanya. Terimakasih. ArdiPras95 (bincang) 01:14, 23 Disember 2016 (UTC)

PS: A Google search for this TV series reveals that Kepompong is actually an SCTV TV series. ArdiPras95 (bincang) 01:22, 23 Disember 2016 (UTC)
Maaf ye, saudara ArdiPras95. Saya bukan penyelia, saya cuma penyumbang saja di Wikipedia. Jika saudara mahu melindungi rencana Drama lipur lara Kepompong, saudara perlu minta bantuan daripada penyelia untuk melindunginya. Terima kasih.

Re: Laku musnah[sunting sumber]

Terima kasih atas makluman. Saya akan lindunginya sebaik saya berada di hadapan PC saya. Buat masa ini saya di luar & menggunakan telefon pintar, jadi saya tidak dapat melakukannya sekarang. - Hezery99 (bincang) 07:11, 2 Januari 2017 (UTC)

Ok sudah selesai melindungi rencana-rencana tersebut. Saya juga sudah menyekat beberapa nombor IP dan akaun yang terlibat dalam perang suntingan tersebut. - Hezery99 (bincang) 11:55, 2 Januari 2017 (UTC)
Terima kasih, saudara Hezery99. Saya tak tahan lihat suntingan tidak membina dan maklumat palsu yang diberikan oleh pengguna tak berdaftar, sebab mereka memberikan ringkasan dalam bahasa Indonesia: "Berkas lamaran kerja", saya baru memerhatikannya bulan lepas.
Sama-sama. - Hezery99 (bincang) 16:56, 2 Januari 2017 (UTC)

Melibatkan diri untuk mengundi calon birokrat WBM[sunting sumber]

Salam sejahtera saudara/i, terlebih dahulu saya mohon jasa baik anda untuk melibatkan diri dalam memilih birokrat di WBM memandangkan situasi semasa di WBM dimana birokrat sedia ada di WBM agak tidak aktif dan memerlukan sekurang-kurangnya seorang untuk dilantik sebagai birokrat bagi memastikan WBM dapat berurusan dengan lebih cekap. Saya harap anda dapat melibatkan diri dengan mengundi saudara Zamwan sebagai birokrat WBM di sini, undian anda amat bermakna bagi kami semua sebagai warga WBM. Terima kasih. Aplikasi (bincang) 15:00, 24 Januari 2017 (UTC)

Berkenaan pelaku musnah[sunting sumber]

Terima kasih kerana membantu kami penyelia mengawasi si pelaku musnah ini. Setakat ini laku musnah yang dilakukan masih belum berat dan mampu dikawal. Jika mereka sudah melaku musnah sebanyak lebih 3 rencana, amaran kedua yakni sekatan bertarikh luput akan dikenankan. jika masih melakukan selepas itu, sekatan selama-lamanya berserta sekatan alamat IP akan dikenakan. Terima kasih lagi sekali kerana membantu. Sekian. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 04:45, 7 Februari 2017 (UTC)

Sama-sama. Saya baru perhatikan banyak rencana-rencana di Wikipedia Bahasa Melayu, dilaku musnah oleh pengguna awanama (pengguna tidak berdaftar) dengan memasukkan maklumat yang tiada rujukan sahih serta cuba membuang kandungan. Saya ada beberapa lagi rencana yang saudara SNN95 perlu lindungi untuk mengelakkan laku musnah, terima kasih atas pesanan yang diberikan.
Apa-apa hal, beritahu sahaja kepada saya atau penyelia yang lain seperti @Zamwan:. Kami akan nilaikan jika perlu atau tidak rencana-rencana itu dilindungi. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:46, 8 Februari 2017 (UTC)

Tahukah anda?[sunting sumber]

Saya lihat info-info yang awak bubuh dalam bahagian Pengguna:Fandi89#Tahukah_anda? menarik minat saya untuk mencadangkan atau meletakkan terus kedalam bahagian Wikipedia:Tahukah anda. Jika anda mahu saya boleh letakkan sendiri atau awak juga boleh melakukannya. Semua cara-cara meletakkan info dalam tahukah anda di bahagian Wikipedia:Tahukah anda#Peraturan supaya dipaparkan secara automatik sudah tertulis di dalam laman tu. Selamat berkongsi! SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 14:06, 10 Februari 2017 (UTC)

Terima kasih kerana mengulas info yang saya berikan. Sebenarnya, saya terjemahkan semua info Tahukah Anda? mengenai Siti Nurhaliza dari Bahasa Inggeris ke Bahasa Melayu, selebihnya saya menulisnya sendiri. Saya serahkan kepada saudara SNN95 untuk melakukannya.
Baiklah! Saya terus kreditkan sumber terjemahan ni kepada awak. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 03:52, 13 Februari 2017 (UTC)

Sumber sahih[sunting sumber]

Saya ingin memberitahu bukan semua laman di Internet anda boleh gunakan sebagai rujukan. Hanya sumber sahih (syarikat establish) boleh digunakan bagi biografi orang hidup, seperti Utusan, BH (tolak ruang pendapat pembaca). Saya tidak anggap Beautiful Nara sebagai sumber sahih. Kandungan tanpa rujukan boleh dihapuskan tanpa amaran. Sila rujuk https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Biographies_of_living_persons Yosri (bincang) 11:52, 18 Februari 2017 (UTC)

Terima kasih atas teguran yang saudara Yosri berikan. Kebanyakan sumber rujukan dari internet untuk biografi orang hidup ini saya memperolehinya dari Berita Harian, Harian Metro, Utusan Malaysia, The Star, mSTAR Online, The New Straits Times, Kosmo! dan beberapa sumber berita lain yang sah. Saya jarang mengambilnya dari BeautifulNara (laman web milik jiran saya) dan beberapa sumber internet lain. Terima kasih sekali lagi.

Perlindungan laman[sunting sumber]

Sifat wiki adalah ia terbuka pada semua untuk disunting. Perlindungan hanya diberikan sekiranya terdapat salah laku beberapa kali, dan biasanya hanya pesalah laku disekat. Melindungi laman merupakan langkah terakhir bagi salah laku tegar, Pengguna 110.159.32.56 telahpun disekat selamanya. Yosri (bincang) 11:10, 19 Februari 2017 (UTC)

Pengundian SNN95 sekali lagi sebagai penyelia di Wikikamus[sunting sumber]

Saya tahu ini agak terkeluar dari konteks Wikipedia tetapi saya perlukan pertolongan anda untuk mengundi saya sebagai penyelia sekali lagi di Wikikamus. Walaupun saya tahu disana sebagai penyelia tidak kekal kerana meta memberikan tempoh yang pendek minimum 3 bulan jika Wikikamus tidak ramai pengguna aktif. Untuk kekalkan status saya sebagi penyelia walaupun sekejap di sana, saya perlukan sokangan anda. Sila mengundi saya di sini. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 23:57, 27 Februari 2017 (UTC)

Nama penyanyi[sunting sumber]

Lihat http://rotimayo.blogspot.my/2015/08/80-nama-sebenar-selebriti-terkenal.html Yosri (bincang) 13:15, 4 Mac 2017 (UTC)

Pencalonan Rencana Pilihan[sunting sumber]

Salam... saya lihat sumbangan awak terhadap rencana sangat terbaik. Kenapa anda tidak mencalonkannya di Wikipedia:Rencana Pilihan? Contohnya, saya gemar melihat Nur Fazura disunting dan diolah sepenuhnya oleh anda. Saya berharap sangat awak mencalonkan salah satu. Mana tau, dapat pula... SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 14:02, 8 Mac 2017 (UTC)

Muatnaik[sunting sumber]

Ada masalah dengan kaedah sekarang ke? Zamwan (bincang) 14:14, 8 Mac 2017 (UTC)

Ya. Saya harap pihak penyelia pertimbangkan cadangan untuk mengaktifkan semula kaedah ini. Dah dekat 8 bulan, ciri muat naik fail dimatikan.
Disebabkan pengundian ramai yang dibuat di Commons, jadi mereka putuskan muat naik secara tempatan dimatikan untuk semua wiki kecuali bahasa Inggeris. Arkib perbincangan ada di c:Commons:Village_pump/Proposals/Archive/2016/08#Rfc:_Should_we_request_a_configuration_change_to_shut_down_cross-wiki_uploads.3F SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 05:40, 9 Mac 2017 (UTC)
Menghidupkan semula muat naik secara tempatan sangat jauh dari kuasa penyelia kami disini. Ini kena buat permintaan di Commons atau MediaWiki. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 05:42, 9 Mac 2017 (UTC)
Macam mana nak buat permintaan.

Jadual[sunting sumber]

Saya harap anda tidak membuang bahagian jadual tanpa isi di masa hadapan. Ia ada disitu untuk pengisian di masa hadapan apabila maklumat itu ada. Membuang tatanama variable menyusahkan orang mengisi kerana sudah lupa maklumat apa yang belum ada. Harap maklum. Yosri (bincang) 12:36, 10 Mac 2017 (UTC)

Terima kasih atas teguran yang saudara Yosri berikan. Mungkin saya perlu berhati-hati di masa depan.

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 12 & 13 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 12 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 13 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mac lepas, rencana Ayam telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan April 2017:
  1. We Can Do It! (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 30 Mac 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Penghapusan laman
Buat masa ini, terdapat 17 halaman yang layak untuk dihapuskan. Jika salah sebuah laman anda yang sedang dihapuskan, anda boleh mengemukakan bantahan yang tersenarai disini. Jika tidak tersenarai di situ, mungkin perbincangan sedang dijalankan di laman perbincangan rencana yang akan dihapuskan tersebut.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:46, 10 Mac 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 12 & 13 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 12 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 13 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mac lepas, rencana Ayam telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan April 2017:
  1. We Can Do It! (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 30 Mac 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Penghapusan laman
Buat masa ini, terdapat 17 halaman yang layak untuk dihapuskan. Jika salah sebuah laman anda yang sedang dihapuskan, anda boleh mengemukakan bantahan yang tersenarai disini. Jika tidak tersenarai di situ, mungkin perbincangan sedang dijalankan di laman perbincangan rencana yang akan dihapuskan tersebut.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:57, 10 Mac 2017 (UTC)

Statistik anda[sunting sumber]

Ciptaan anda.[sunting sumber]

Anda boleh melihat rencana ciptaan anda di:-

Rencana ciptaan Fandi89.

Statistik sumbangan anda di:-

Statistik sumbangan Fandi89. Yosri (bincang) 16:45, 14 Mac 2017 (UTC)

Batu kawi[sunting sumber]

Boleh tolong semak semula rencana batu Kawi. Yosri (bincang) 03:31, 17 Mac 2017 (UTC)

Membuang parameter yang tidak diperlukan.[sunting sumber]

Saya harap anda refrain dari membuang parameter yang masih tiada maklumat buat masa ini. Ini bagi memudahkan kemaskini apabila data baru didapati, seperti perkahwinan, kematian dsb. Sila fikirkan untuk masa hadapan, bagi mengelak membuang masa untuk mencari parameter yang betul. Yosri (bincang) 16:10, 23 Mac 2017 (UTC)

Baiklah, terima kasih atas nasihat saudara Yosri.

Anugerah[sunting sumber]

Barnstar of Diligence Hires.png Bintang Penghargaan Ketekunan
Anda telah menunjukkan usaha yang luar biasa dalam mengemaskini rencana, seperti yang salah satunya anda lakukan pada Pelbagai topik terutamanya Siti Nurhaliza, Malaysia dan Indonesia di Wikipedia sehingga ianya boleh dikira sebagai rencana yang begitu berkualiti. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 23:22, 26 Mac 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 14 & 15 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Julai, tiada rencana telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan Ogos 2017:
  1. Sistem Pengangkutan Gerak Cepat (Singapura) (undi di sini)
  2. Hale–Bopp (komet) (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 4 Ogos 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh melanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 08:16, 1 April 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 16 & 17 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 16 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 17 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan April, rencana We Can Do It! telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Mei 2017:
  1. Soeara Berbisa (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 23 April 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 18:12, 7 April 2017 (UTC)

Gambar[sunting sumber]

Wikipedia Common tidak membenarkan gambar fairuse/ gambar berhakcipta. Kemungkinan besar gambar BH Shukri Yahaya akan dihapuskan. Yosri (bincang) 04:41, 13 April 2017 (UTC)

Ya. Saya faham, terima kasih. Nasihat saudara Yosri amat saya hargai. Fandi89 (bincang) 04:44, 13 April 2017 (UTC)
Lebih lanjut mengenai fair use.Yosri (bincang) 04:55, 13 April 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 18 & 19 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 18 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 19 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan April, rencana We Can Do It! telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Mei 2017:
  1. Soeara Berbisa (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 23 April 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Hujan
  2. Darah dan Doa
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 06:30, 21 April 2017 (UTC)

Tindakan tegas[sunting sumber]

Terima kasih Fandi89, laman-laman yang tidak ensiklopedik yang sengaja dicipta oleh pengguna awanama telah diambil tindakan dengan laman dihapuskan segera dan alamat IPnya disekat. Saya akan sentiasa menyelia senarai laman baharu dengan lebih elok selepas ini. Rachun Dunia (bincang) 08:12, 8 Mei 2017 (UTC)

Sama-sama Rachun Dunia, saya harap mereka (pengguna awanama) harus menjadi pengguna yang bertanggungjawab dan perlu diajar supaya memberikan sumbangan yang berguna di Wikipedia Bahasa Melayu di masa depan.

Berita Bulanan (Minggu 20 hingga 26 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Kini, "Berita Dwi Mingguan" ditukar kepada "Berita Bulanan".

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan ini dan bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mei, rencana Soeara Berbisa telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Jun 2017:
  1. Pekak (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 23 Mei 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Hujan
  2. Darah dan Doa
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 17:09, 8 Mei 2017 (UTC)

Buku[sunting sumber]

Bagi Wikipedia:Buku/Siti Nurhaliza ia adalah lebih sesuai di [Wikibuku]/[WikiSumber]. Yosri (bincang) 10:55, 16 Mei 2017 (UTC)

Zooey Deschanel[sunting sumber]

Hai Fandi89, sila betulkan ralat pada bahagian rujukan laman tersebut. Terima kasih Rachun Dunia (bincang) 00:27, 17 Mei 2017 (UTC)

Templat:Infobox Diochese[sunting sumber]

Hai, templat ini apa maksudnya? Jika bermanfaat, sila kembangkan. Rachun Dunia (bincang) 01:38, 31 Mei 2017 (UTC)

Translating Ibero-America is back! Come and join us :)[sunting sumber]

Dear Fandi89 .
Hope this message finds you well :) On behalf of Iberocoop we are happy to announce that our culture contest is back! It is aims to improve articles regarding our local culture in many other Wikipedias as possible ;) Please find the contest page here Hope to seeing you participating!
Hugs! --Anna Torres (WMAR) (bincang) 17:12, 4 Jun 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 27 hingga 31 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mei, rencana Pekak (filem) telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Julai 2017:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 29 Jun 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 21:40, 21 Jun 2017 (UTC)

Pembetulan berita (Minggu 27 - 30)[sunting sumber]

Maaf semua, rencana pilihan iaitu Pekak (filem) dipilih untuk bulai Jun, bukan bulan Mei. Maaf atas kesilapan suntingan saya. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 21:52, 21 Jun 2017 (UTC)

Adnan bin Saidi[sunting sumber]

Poster mengejek? Yosri (bincang) 04:30, 22 Jun 2017 (UTC)

Minta kerjesama semua untuk Rencana Pilihan[sunting sumber]

Salam dan hai semua.

Saya ingin sangat meminta pertolongan anda untuk bekerjasama dalam menyiapkan sebuah rencana bagi Rencana Pilihan bulan Julai ini. Rencana tersebut adalah "Atom". Saya tidak menggalakkan anda mengemaskini di rencana utama. Saya sudah mencipta sebuah kotak pasir bagi tujuan ini. Ini lamannya Pengguna:SNN95/Kotak_pasir/Atom. Saya sudah menterjemah sedikit dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk menterjemah disebabkan kekangan masa bagi pekerjaan yang saya sedang lakukan di dunia realiti. Saya tidak mengganggap anda dapat siapkan dalam masa terdekat sehingga 1 Julai 2017. Lewat pun tidak mengapa sehingga kita dapat menyenaraikannya sebagai Rencana Pilihan. Terjemahlah dengan sepenuh jiwa dan hati-hati. Birukan pautan merah dengan rencana yang pendek dari "Simple English" untuk menjimatkan masa anda. Kerjasama anda amat dihargai. Sekian, terima kasih.

Jika anda ada rencana yang boleh dianggap Rencana Pilihan, jangan segan silu mencalonkannya. Tanya sahaja kepada mana-mana penyelia jika tidak tahu bagaimana mahu mencalonkan walaupun sudah berkali-kali anda cuba memahami prosesnya.SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 15:04, 29 Jun 2017 (UTC)

Jika boleh, saya ingin mencalonkan rencana Datuk Siti Nurhaliza sebagai Rencana Pilihan, sudah lama saya nak mencalonkannya. Rencana utama dan subrencananya atau rencana berkaitan dengannya sudah dikembangkan. – Fandi89 (bincang) 03:43, 30 Jun 2017 (UTC)
Siti Nurhaliza binti Tarudin sudahpun menjadi RP. Apa subrencana yang lain yang mahu menjadi RP itu? SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 14:28, 30 Jun 2017 (UTC)

Berita palsu[sunting sumber]

Anda boleh laporkan pada penyelia untuk tindakan sekatan. Sila lampirkan sejarah suntingan dan penjelasan mengapa ia palsu. Biasanya untuk suntingan paslu, sekatan akan dilakukan serta merta tanpa amaran lanjut. Yosri (bincang) 11:59, 7 Julai 2017 (UTC)

Anne Frank[sunting sumber]

Saya tidak gemar Anne Frank. Yosri (bincang) 09:18, 8 Julai 2017 (UTC)

Anne Frank bukan seorang pelakon dan penyanyi, dia seorang penulis diari Jerman. Fandi89 (bincang) 09:23, 8 Julai 2017 (UTC)

Kamariah Nor.[sunting sumber]

Maksud gabung adalah anda menyalin maklumat dari rencana asal kepada rencana kedua, bukan sekadar melencongkannya sahaja. Yosri (bincang) 15:18, 11 Julai 2017 (UTC)

Terima kasih atas teguran.

Kegunaan adil[sunting sumber]

Kegunaan adil dibenarkan sekiranya ia tidak dapat diganti dengan gambar lain. Gambar kulit album tidak dapat diganti, kerana ia akan jadi lain. Oleh kerana ia telah digunakan direncana album, penggunaan di laman penyanyi hanya sekadar mengguna imej yang sudah ada. Satu lagi, jangan membuat perubahan dasar tanpa perbicangan di kedai kopi. Sila bincangkan dahulu. Saya tidak memerikasa suntingan anda secara kerap, hanya menjumpai perubahan ini semasa semakan rawak. Oleh itu harap anda bincangkan dahulu kerana dasar Wiki Melayu tidak sama dengan Wiki Inggeris sepenuhnya. Oleh itu saya harap anda berhenti membuang gambar fair use kecuali selepas perbincangan. Gambar arti yang disalin dari Internet (gambar di rumah dsb) tidak termasuk dalam kegunaan fair use. Hanya gambar album, logo dan yang seumpama dengannya. Yosri (bincang) 08:12, 30 Julai 2017 (UTC)

Terima kasih.

Fair Use Baru[sunting sumber]

Buat masa ini gambar Fair Use baru tidak lagi dapat dimuatkan di Wiki MS kerana fungsi muat naik telah dilumpuhkan, ketika saya bercuti wiki. Yosri (bincang) 08:40, 30 Julai 2017 (UTC)

Sudah lebih setahun, tapi hairan, di Wiki ID, fungsi muat naik masih beroperasi walaupun terdapat pengguna di sana memuat naik fail yang mempunyai hakcipta. Tetapi ramai pengguna di sini telah meninggalkan Wiki MS selepas mereka dapat tahu fungsi muat naik dimatikan.
Ini kerana penyelia di sana membantah saranan WikiMedia. Pada masa kini, logo sekolah dan kulit album baru tidak lagi dapat saya muat naik. Hummm. Sedihnya. Yosri (bincang) 09:05, 30 Julai 2017 (UTC)
Jadi, bantahan itulah yang selamatkan fungsi muat naik di Wiki ID daripada dilumpuhkan. Tetapi kenapa penyelia di sini tidak membantah saranan Wikimedia. Maaf kerana terlambat membalas mesej. Fandi89 (bincang) 02:22, 2 Ogos 2017 (UTC)
Mungkin kerana kurang faham mengenai fair use dan tidak jelas implikasi hanya mengguna Media Common yang melarang fair use. Yosri (bincang) 03:00, 2 Ogos 2017 (UTC)
Itu yang menyukarkan pengguna (termasuk saya) memuat naik bahan kegunaan wajar di sini. Wikimedia Commons memang melarang kegunaan wajar kerana mereka hanya menerima kandungan bebas (bahan media yang bebas hak cipta). Diharap supaya fungsi muat naik di Wiki MS diaktifkan semula, ini boleh memudahkan pengguna memuat naik fail kegunaan wajar tanpa perlu memuatnaiknya di Commons (kegunaan wajar tidak dibenarkan di Commons).

Star Filem[sunting sumber]

Lihat https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Film_Company Yosri (bincang) 03:56, 31 Julai 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 32 hingga 36 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Julai, tiada rencana telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan Ogos 2017:
  1. Sistem Pengangkutan Gerak Cepat (Singapura) (undi di sini)
  2. Hale–Bopp (komet) (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 4 Ogos 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh melanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG Offline Offline 03:58, 31 Julai 2017 (UTC)

Masalah rencana "Tali pinggang keledar" - besar, tapi bahasa cincai[sunting sumber]

Salam. Saya ada terbaca mesej yang saudara bagi mengenai bantuan membaiki ralat satu rencana yang saudara buat tu...ini dah bukan lagi pembaikkan ralat kecil nak kena buat, ini dah kena buat rewriting teruslah rencana tu. Kandungannya berpuluh ribu byte pun tampak susah nak difahami, bahasanya langsung tak sejadi (tak natural) apabila dibaca...dah jadi kerja besar pulak saudara bagi ni.

Satu benda je saya ingin cadangkan: saudara tolong juga periksa sendiri tatabahasa terjemahan yang ada sebelum rencana tu terus terbit / submit-kan tu, adalah memudahkan kerja sedikit. Kiranya teamwork para pengguna juga...itu saja.

Yang ikhlas, --Anumengelamun (bincang) 10:18, 2 Ogos 2017 (UTC)

Saya telah membetulkan sebahagian dan membuang bahagian terjemahan mesin Google. Yosri (bincang) 11:40, 2 Ogos 2017 (UTC)

RTM[sunting sumber]

RTM, Teman Setia Anda, Wear, means underwear.RostamAlias (bincang) 16:08, 7 Ogos 2017 (UTC)

Andawear/Underwear.RostamAlias (bincang) 16:08, 7 Ogos 2017 (UTC)

Suntingan tolol.[sunting sumber]

Untuk suntingan tolol, sila cipta di mana-mana laman berikut:-
Tololpedia
* Bodohpedia.

Nama kelahiran[sunting sumber]

Kenapa membuang nama kelahiran? http://ww1.utusan.com.my/utusan/Hiburan/20131114/hi_01/Keramahan-Ezzaty-Abdullah Yosri (bincang) 11:10, 13 Ogos 2017 (UTC)

Menghapuskan media[sunting sumber]

@Fandi89: Apakah kelayakan untuk memadamkan 4 gambar tersebut. Saya akan perbaiki tag hapus beserta sebab yang munasabah dari anda. Terima kasih. Rachun Dunia (bincang) 02:30, 15 Ogos 2017 (UTC)