Senarai manga mengikut jumlah jilid

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Senarai siri manga mengikut jumlah jilid ialah senarai siri manga yang merangkumi sekurang-kurangnya 40 tankōbon jilid. Terdapat 116 siri manga yang 57 siri daripadanya telah siap dan 59 siri lagi dalam pensirian berterusan. Siri yang masih berjalan telah diwarnakan dengan warna hijau.

Jumlah siri[sunting | sunting sumber]

Senarai ini juga mencatatkan bilangan jilid dan bab, penulis, majalah Jepun di mana ia pada asalnya disirikan dan kekerapan, penerbit dan tarikh pelepasan (terkini) jilid pertama dan terakhir daripada jumlah manga masing-masing.

80 jilid ke atas[sunting | sunting sumber]

No.
Siri
Jilid Bab Tajuk Pengarang Majalah (kekerapan)
Pengedar
Bab pertama[n 1]
Jilid pertama
Bab terakhir
Jilid terakhir
1 193 1,763[n 2] Kochira Katsushika-ku
Kameari Kōen-mae Hashutsujo
(こちら葛飾区亀有公園前派出所?) (Kochikame)
Akimoto, OsamuOsamu Akimoto Shōnen Jump Mingguan (mingguan)
Shueisha
September 1976[1]
Julai 9, 1977[2]
Masih berjalan
2 185[n 3] Dokaben (ドカベン?) Mizushima, ShinjiShinji Mizushima Shōnen Champion Mingguan (mingguan)
Akita Shoten
April 24, 1972[petikan diperlukan]
Oktober 21, 1972[3]
Masih berjalan
3 175 Golgo 13 (ゴルゴ13?) Saito, TakaoTakao Saito Big Comic (dua kali sebulan)
Shogakukan
Oktober 1968[4]
Jun 21, 1973[5]
Masih berjalan
4 138[n 4] Minami no Teiō
(ミナミの帝王?)
Tennōji, DaiDai Tennōji,
Gō, RikiyaRikiya Gō
Manga Goraku Mingguan (bulanan)
Nihon Bungeisha
1992[6]
Mac 1992[7]
Masih berjalan
5 130 1,099[n 5] Cooking Papa
(クッキングパパ?)
Ueyama, TochiTochi Ueyama Morning Mingguan (mingguan)
Kodansha
1985[8]
Januari 18, 1986[9]
Masih berjalan
6 121[n 6] 1,011[n 7] Grappler Baki
(グラップラー刃牙?)
Itagaki, KeisukeKeisuke Itagaki Shōnen Champion Mingguan (mingguan)
Akita Shoten
1991[10]
Februari 21, 1992[11]
Masih berjalan
7 112[n 8] 865[n 9] JoJo's Bizarre Adventure
(ジョジョの奇妙な冒険?)
Araki, HirohikoHirohiko Araki Shōnen Jump Mingguan (mingguan)
Ultra Jump (bulanan)
Shueisha
Disember 2, 1986[petikan diperlukan]
Ogos 10, 1987[12]
Masih berjalan
8 111[n 10] Nijitte Monogatari
(弐十手物語?)
Koike, KazuoKazuo Koike,
Kōe, SatomiSatomi Kōe
Weekly Post (mingguan)
Shogakukan
Mac 1978
April 27, 1981[13]
Masih berjalan
9 111 Oishinbo (美味しんぼ?) Kariya, TetsuTetsu Kariya,
Hanasaki, AkiraAkira Hanasaki
Big Comic Spirits (bulanan)
Shogakukan
Oktober 1983[petikan diperlukan]
November 30, 1984[14]
Masih berjalan
10 115 1,032[n 11] Hajime no Ippo (はじめの一歩
Langkah Pertama Ippo?)
Morikawa, GeorgeGeorge Morikawa Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
1989[petikan diperlukan]
Februari 17, 1990[15]
Masih berjalan
11 108 Shizukanaru Don – Yakuza Side Story (静かなるドン Silent Yakuza Don?) Nitta, TatsuoTatsuo Nitta Manga Ahad Mingguan (mingguan)
Jitsugyo no Nihon Sha
November 15, 1988[16]
April 6, 1989[17]
Januari 8, 2013[18]
12 107 976 Abu-san (あぶさん?) Mizushima, ShinjiShinji Mizushima Big Comic Original (dua kali sebulan)
Shogakukan
1973[19]
Mei 15, 1974[20]
Februari 5, 2014[21]
Mac 28, 2014[22]
13 104 Haguregumo (浮浪雲?) Akiyama, GeorgeGeorge Akiyama Big Comic Original (dua kali sebulan)
Shogakukan
1973[23]
Jun 6, 1975[24]
Masih berjalan
14 100 Asari-chan (あさりちゃん?) Muroyama, MeiumiMeiumi Muroyama Pelbagai Majalah Kodomo 
Shogakukan
1978[25]
April 26, 1980[26]
2014
Februari 28, 2014[27]
15 94[n 12] 78[n 13] Kōtarō Makaritōru!
(コータローまかりとおる!
Kejayaan Kōtarō!?)
Hiruta, TatsuyaTatsuya Hiruta Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
1982
Januari 20, 1983[28]
2004
Oktober 15, 2004[29]
16 93[n 14] Patalliro! (パタリロ!?) Meia, MineoMineo Meia Hana to Yume (dua bulan sekali)
Hakusensha
1979[30]
Oktober 20, 1979[31]
Masih berjalan
17 92[n 15] 499[n 2] Captain Tsubasa
(キャプテン翼?)
Takahashi, YōichiYōichi Takahashi Shōnen Jump Mingguan,
Young Jump Mingguan (mingguan)
Shueisha
1981[petikan diperlukan]
Januari 1982[32]
Masih berjalan
18 90 724[n 16] Tsuribaka Nisshi (釣りバカ日誌?) Yamasaki, JūzōJūzō Yamasaki,
Kitami, KenichiKenichi Kitami
Big Comic Original (dua kali sebulan)
Shogakukan
1979[petikan diperlukan]
Julai 29, 1980[33]
Masih berjalan
19 90[n 17] 499[n 18] Ginga Legend Weed
(銀牙伝説WEED?)
Takahashi, YoshihiroYoshihiro Takahashi Manga Goraku Mingguan (mingguan)
Nihon Bungeisha
Mei 1999[34]
Januari 2000[35]
Masih berjalan
20 90[n 19] 11,241 Little Rascal Kobo-chan
(コボちゃん?)
Ueda, MasashiMasashi Ueda Yomiuri Shimbun (harian)
Soyosha, Houbunsha
April 1, 1982[36]
Disember 1982[37]
Masih berjalan
21 89 964[n 2] Detektif Conan
(Case Closed) (名探偵コナン?)
Aoyama, GoshoGosho Aoyama Shōnen Ahad Mingguan (mingguan)
Shogakukan
Januari 19, 1994
Jun 18, 1994[38]
Masih berjalan
22 75[n 20] Kachō Kōsaku Shima
(課長島耕作?)
Kenshi, HirokaneHirokane Kenshi Morning (mingguan)
Kodansha
Evening (mingguan)
Kodansha
1983[39]
Jun 14, 1985[40]
Masih berjalan
23 81 391 Nanto Magoroku
(なんと孫六?)
Sadayasu, KeiKei Sadayasu Majalah Shōnen Bulanan (bulanan)
Kodansha
1981
Ogos 20, 1981[41]
Mei 2, 2014[42]
Julai 14, 2014[43]
24 81[n 21] Tough (高校鉄拳伝タフ?) Saruwatari, TetsuyaTetsuya Saruwatari Young Jump Mingguan (mingguan)
Shueisha
1993[44]
Mac 18, 1994[45]
Ogos 2012
Ogos 17, 2012[46]

60–79 jilid[sunting | sunting sumber]

No. Siri Jilid Bab Tajuk Pengarang Majalah (kekerapan)
Penerbit
Bab pertama[n 22]
Jilid pertama
Bab terakhir
Jilid terakhir
25 78 488 Zero: The Man of the Creation
(ゼロ THE MAN OF THE CREATION?)
Toozaki, ShirōShirō Toozaki,
Satomi, KeiKei Satomi
Super Jump (dua kali sebulan)
Shueisha
1990[petikan diperlukan]
September 10, 1991[47]
Disember 2011
Disember 19, 2011[48]
26 78 747 Major Mitsuda, TakuyaTakuya Mitsuda Shōnen Ahad Mingguan (mingguan)
Shogakukan
1994[petikan diperlukan]
Januari 13, 1995[49]
Julai 2010
Disember 17, 2010[50]
27 76 Tenpai (天牌
Tile of Heaven?)
Kuga, TomoshiTomoshi Kuga,
Minegishi, NobuakiNobuaki Minegishi
Manga Goraku Mingguan (mingguan)
Nihon Bungeisha
Mei 1999[51]
Oktober 1999[52]
Masih berjalan
28 76 765 [n 2] One Piece Oda, EiichiroEiichiro Oda Shōnen Jump Mingguan (mingguan)
Shueisha
Ogos 4, 1997[petikan diperlukan]
Disember 24, 1997[53]
Masih berjalan
29 75 Sōmubu Sōmuka Yamaguchi Roppeita (総務部総務課山口六平太?) Hayashi, NorioNorio Hayashi, Takai, Ken'ichirōKen'ichirō Takai Big Comic (dua kali sebulan)
Shogakukan
1986[54]
Januari 30, 1987[55]
Masih berjalan
30 75 600[n 2] Edomae no Shun
(江戸前の旬?)
Tsukumo, MoriMori Tsukumo,
Satō, TerushiTerushi Satō
Manga Goraku Mingguan (mingguan)
Nihon Bungeisha
1999
Februari 2000[56]
Masih berjalan
31 75 Marugoshi Deka
(まるごし刑事 Inspector Marugoshi?)
Kitashiba, KenKen Kitashiba,
Watanabe, MichioMichio Watanabe
Manga Ahad Mingguan (mingguan)
Jitsugyo no Nihon Sha
1986
September 1986
2003
Mac 29, 2003[57]
32 73[n 23] Kattobi Itto
(かっとび一斗?)
Monma, MotokiMotoki Monma Shōnen Jump Bulanan (bulanan)
Shueisha
1986
Jun 1986
2007
September 4, 2007
33 71[n 24] 700 [n 2] Naruto
(NARUTO -ナルト-?)
Kishimoto, MasashiMasashi Kishimoto Shōnen Jump Mingguan (mingguan)
Shueisha
September 21, 1999[58]
Mac 3, 2000[59]
November 10, 2014
Masih berjalan
34 70[n 25] Super Radical Gag Family
(浦安鉄筋家族?)
Kenji, HamaokaHamaoka Kenji Shōnen Champion Mingguan (mingguan)
Akita Shoten
Januari 28, 1993 Masih berjalan
35 72[n 26] Kelazatan Tumbukan Besi (鉄拳チンミ Tekken Chinmi?) Maekawa, TakeshiTakeshi Maekawa Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
1983[petikan diperlukan]
April 18, 1984[60]
Masih berjalan
36 71[n 27] 288[n 28] Dear Boys (Juara Bola Keranjang) Yagami, HirokiHiroki Yagami Majalah Shōnen Bulanan (bulanan)
Kodansha
1989[petikan diperlukan]
Disember 16, 1989[61]
Masih berjalan
37 69[n 29] 459[n 2] Kindaichi Case Files
(金田一少年の事件簿?)
Kanari, YōzaburōYōzaburō Kanari,
Amagi, SeimaruSeimaru Amagi,
Satō, FumiyaFumiya Satō
Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
1992[62]
Februari 17, 1993[63]
Masih berjalan
38 67 Jarinko Chie (じゃりン子チエ
Chie si Landak Laut?)
Haruki, EtsumiEtsumi Haruki Manga Aksi Mingguan (mingguan)
Futabasha
1978
Mei 1979[64]
1997
November 1997[65]
39 67[n 30] 541 Dirgeful Industrial Volleyboys (工業哀歌
バレーボーイズ?)
Murada, HiroyukiHiroyuki Murada Majalah Young Mingguan (mingguan)
Kodansha
1989
Julai 17, 1989[66]
2011
Julai 6, 2011[67]
40 66 387[n 31] Dreams Nami, TarōTarō Nami,
Kawa, SanbanchiSanbanchi Kawa
Majalah Shōnen MingguanMagazine SPECIAL (bulanan)
Kodansha
1996
November 15, 1996[68]
Masih berjalan
41 65 599[n 2][n 32] Bleach Kubo, TiteTite Kubo Shōnen Jump Mingguan (mingguan)
Shueisha
2001[69]
Januari 5, 2002[70]
Masih berjalan
42 65 Tsurikichi Sanpei
(釣りキチ三平?)
Yaguchi, TakaoTakao Yaguchi Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
1973
Februari 18, 1974[71]
1983
Mei 16, 1983[72]
43 64 204[n 33] Inochi no Utsuwa
(いのちの器 Ruang Kehidupan?)
Uehara, KimikoKimiko Uehara For Mrs. (bulanan)
Akita Shoten
1991[73]
September 22, 1994[74]
Masih berjalan
44 64[n 34] Boys Be... Itabashi, MasahiroMasahiro Itabashi,
Tamakoshi, HiroyukiHiroyuki Tamakoshi
Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
1991[petikan diperlukan]
Januari 17, 1992[75]
Februari 2012
April 17, 2012[76]
45 63 Windy Plains (風の大地?) Sakata, NobuhiroNobuhiro Sakata,
Kazama, EijiEiji Kazama
Big Comic Original (semimonthly)
Shogakukan
1990
Mac 30, 1991[77]
Masih berjalan
46 63[n 35] Seito Shokun! (生徒諸君!?) Yoko, ShojiShoji Yoko Shōjo Friend (bulanan)
Kodansha
Be Love (dwibulanan)
Kodansha
1977
Februari 15, 1978[78]
Masih berjalan
47 62 Sunset on Third Street (三丁目の夕日?) Saigan, RyōheiRyōhei Saigan Big Comic Original (dua kali sebulan)
Shogakukan
1974
September 29, 1975[79]
Masih berjalan
48 62 594[n 36] Step up, Love Story (ふたりエッチ?) Aki, KatsuKatsu Aki Young Animal (dua kali sebulan)
Hakusensha
1997
Ogos 29, 1997[80]
Masih berjalan
49 62[n 37] The Chef (ザ・シェフ?) Tsurugina, MaiMai Tsurugina,
Katō, TadashiTadashi Katō
Manga Goraku Mingguan (mingguan)
Bessatsu Manga Goraku (bulanan)
Nihon Bungeisha
1985
Mei 1985
2013
November 28, 2013
50 62 635 Emblem Take 2
(代紋TAKE2?)
Kiuchi, KazumasaKazumasa Kiuchi,
Watanabe, JunJun Watanabe
Majalah Young Mingguan (mingguan)
Kodansha
1990
Julai 17, 1990[81]
2004
April 30, 2005[82]
51 62 478 GodHand Teru
(ゴッドハンド輝?)
Yamamoto, KazukiKazuki Yamamoto Weekly Shōnen Magazine (mingguan)
Kodansha
2001
Julai 17, 2001[83]
2011
Februari 17, 2012[84]
52 60 Sangokushi (三国志?) Mitsuteru, YokoyamaYokoyama Mitsuteru Comic Tom (bulanan)
Ushio Shuppansha
1971
April 20, 1974[85]
1986
Oktober 20, 1988[86]

50–59 jilid[sunting | sunting sumber]

No.
Siri
Jilid Bab Tajuk Pengarang Majalah (kekerapan)
Pengedar
Bab pertama[n 38]
Jilid pertama
Bab terakhir
Jilid terakhir
53 60 550[n 2] Kenichi: The Mightiest Disciple
(史上最強の弟子ケンイチ?)
Matsuena, SyunSyun Matsuena Shōnen Ahad Mingguan (mingguan)
Shogakukan
2002
Ogos 9, 2002[87]
Oktober 17, 2014
2014
54 59 Crest of the Royal Family
(王家の紋章?)
Hosokawa, ChiekoChieko Hosokawa [[Princess {majalah}|Princess]] (bulanan)
Akita Shoten
1976
Februari 1977
Masih berjalan
55 58 242 Wataru ga Pyun!
(わたるがぴゅん!?)
Nakaima, TsuyoshiTsuyoshi Nakaima Shōnen Jump Bulanan (bulanan)
Shueisha
1984
Jun 10, 1985[88]
2004
November 4, 2004[89]
56 57 465[n 39] Gin Tama (銀魂?) Sorachi, HideakiHideaki Sorachi Weekly Shōnen Jump (mingguan)
Shueisha
2003
Disember 8, 2003[90]
Masih berjalan
57 55 Kaiketsu Zorori (かいけつゾロリ?) Hara, YutakaYutaka Hara Poplar Publishing 1987
November 1987
Masih berjalan
58 56 558 Inuyasha (犬夜叉?) Takahashi, RumikoRumiko Takahashi Shōnen Ahad Mingguan (mingguan)
Shogakukan
1996[91]
April 18, 1997[92]
2008
Februari 18, 2009[93]
59 55 Kariage-kun (かりあげクン?) Ueda, MasashiMasashi Ueda Manga Aksi Mingguan (mingguan)
Futabasha
1980
Disember 5, 1980[94]
Masih berjalan
60 56[n 40] 510[n 2] Putera Tenis
(テニスの王子様?)
Konomi, TakeshiTakeshi Konomi Shōnen Jump Mingguan,
Jump Square (bulanan)
Shueisha
1999
Januari 7, 2000[95]
Masih berjalan
61 56 Rakudai Ninja Rantarō
(落第忍者乱太郎?)
Amako, SōbēSōbē Amako Asahi Shogaksei Shimbun
Asahi Shimbun
Januari 1986
Mac 1993[96]
Masih berjalan
61 56[n 41] 510[n 2] Putera Tenis
(テニスの王子様?)
Konomi, TakeshiTakeshi Konomi Shōnen Jump Mingguan,
Jump Square (bulanan)
Shueisha
1999
Januari 7, 2000[97]
Masih berjalan
62 55[n 42] 423[n 43] Kaiji (カイジ?) Fukumoto, NobuyukiNobuyuki Fukumoto Majalah Young Mingguan (mingguan)
Kodansha
1996
September 6, 1996[98]
Masih berjalan
63 54 238 Alfheim no Kishi
(妖精国の騎士?)
Nakayama, SeikaSeika Nakayama [[Princess {majalah}|Princess]] (bulanan)
Akita Shoten
1986
Februari 1987
2006
Disember 15, 2006[99]
64 54[n 44] Wangan Midnight
(湾岸ミッドナイト?)
Kusunoki, MichiharuMichiharu Kusunoki Big Comic Spirits,
Majalah Young Mingguan (mingguan)
Shogakukan, Kodansha
1990
Januari 8, 1993[100]
2012
Oktober 5, 2012[101]
65 53[n 45] 1,126[n 2] Crayon Shin-chan
(クレヨンしんちゃん?)
Usui, YoshitoYoshito Usui Manga Ahad Mingguan (mingguan)
Jitsugyo no Nihon Sha
1990[petikan diperlukan]
April 11, 1992[102]
Masih berjalan
66 52 508[n 2] Pokémon Adventures
(ポケットモンスターSPECIAL?)
Kusaka, HidenoriHidenori Kusaka,
, MatoMato ,
Yamamoto, SatoshiSatoshi Yamamoto
Shōgaku Yonen Sei, Shōgaku Gonen Sei,
Shōgaku Rokunen Sei (7 kali setahun)
Shogakukan
1997[petikan diperlukan]
Ogos 8, 1997[103]
Masih berjalan
67 51[n 46] 158[n 47] Ryūrōden (龍狼伝?) Yamahara, YoshitoYoshito Yamahara Monthly Shōnen Magazine (bulanan)
Kodansha
1993
Disember 16, 1993[104]
Masih berjalan
68 51 4P Tanaka-kun (4P田中くん?) Nami, TarōTarō Nami,
Kawa, SanbanchiSanbanchi Kawa
Weekly Shōnen Champion (mingguan)
Akita Shoten
1986
Disember 1986
1996
Ogos 1996
69 50[n 48] Higanjima (彼岸島?) Matsumoto, KōjiKōji Matsumoto Majalah Young Mingguan (mingguan)
Kodansha
2002
April 4, 2003
Masih berjalan
70 50 390[n 49] Karate Shōkōshi Kohinata Minoru
(空手小公子小日向海流?)
Baba, YasushiYasushi Baba Weekly Young Magazine (mingguan)
Kodansha
2000
Julai 6, 2000[105]
2012
Oktober 5, 2012[106]
71 50[n 50] Hōchō Mushuku (包丁無宿?) Tagawa, YasuyukiYasuyuki Tagawa Manga Goraku Mingguan (mingguan)
Nihon Bungeisha
1982
September 1982
1998
Ogos 1998


45–49 jilid[sunting | sunting sumber]

No.
Sr.
Jilid Bab Tajuk Pengarang Majalah (kekerapan)
Pengedar
Bab pertama[n 51]
Jilid pertama
Bab terakhir
Jilid terakhir
72 49 Glass Mask
(ガラスの仮面?)
Miuchi, SuzueSuzue Miuchi Hana to Yume,
BessatsuHana to Yume[n 52]
Hakusensha
1975
Mac 20, 1976[107]
Masih berjalan
73 48 Q.E.D. (Q.E.D. 証明終了?) Katou, MotohiroMotohiro Katou Mangazin E-on (bulanan)
Kodansha
1997
Disember 16, 1998[108]
Masih berjalan
74 49 534 Addicted to Curry
(華麗なる食卓?)
Funatsu, KazukiKazuki Funatsu Weekly Young Jump (mingguan)
Shueisha
2001[109]
Julai 19, 2001[110]
November 29, 2012[109]
Januari 18, 2013[111]
75 48 402[n 53] Super Mario-kun
(スーパーマリオくん?)
Sawada, YukioYukio Sawada CoroCoro Comic (bulanan)
Shogakukan
1990
Julai 27, 1991[112]
Masih berjalan
76 48 Wild 7 (ワイルド7?) Mochizuki, MikiyaMikiya Mochizuki Shōnen King Mingguan (mingguan)
Shōnen Gahōsha
September 21, 1969
1970
Julai 16, 1979
1980
77 48 Tasogare Ryūseigun
(黄昏流星群?)
Hirokane, KenshiKenshi Hirokane Big Comic Original (dua kali sebulan)
Shogakukan
November 20, 1995
Jun 29, 1996[113]
Masih berjalan
78 48 308 Be-Bop High School
(ビー・バップ・
ハイスクール?)
Kiuchi, KazuhiroKazuhiro Kiuchi Weekly Young Magazine (mingguan)
Kodansha
1983
Mac 17, 1984[114]
2003
Januari 6, 2004[115]
79 48 Nozomi Witches
(のぞみ♡ウィッチィズ?)
Nobe, ToshioToshio Nobe Weekly Young Jump (mingguan)
Shueisha
1986
Mac 1987
1996
Januari 1997
80 48 350 Azumi (あずみ?) Koyama, YūYū Koyama Big Comic Superior (dua kali sebulan)
Shogakukan
1994
Januari 30, 1995[116]
2008
Februari 27, 2009[117]
81 48[n 54] Dan Doh!! Sakata, NobuhiroNobuhiro Sakata,
Banjō, DaichiDaichi Banjō
Shōnen Ahad Mingguan (mingguan)
Shogakukan
1995
September 18, 1995[118]
2005
 Januari 18, 2005[119]
82 48 719[n 2] Initial D (頭文字D?) Shigeno, ShuichiShuichi Shigeno Weekly Young Magazine (mingguan)
Kodansha
1995[120]
November 6, 1995[121]
Julai 29, 2013[120]
November 6, 2013[122]
83 48 303[n 2] Oh My Goddess!
(ああっ女神さまっ?)
Fujishima, KōsukeKōsuke Fujishima Afternoon (bulanan)
Kodansha
September 1988[petikan diperlukan]
September 23, 1989[123]
April 25, 2014
Julai 23, 2014[124]
84 49 Kinnikuman (キン肉マン?) Yudetamago Pelbagai Majalah Shōnen 
Shogakukan
Mei 1979[125]
Februari 15, 1980[126]
Masih berjalan
85 47[n 55] Circuit no Ōkami
(サーキットの狼?)
Ikezawa, SatoshiSatoshi Ikezawa Weekly Shōnen Jump (mingguan)
Shueisha
1975
Januari 31, 1976
1999
Disember 1999


86 47 429 Chameleon (カメレオン?) Kase, AtsushiAtsushi Kase Weekly Shōnen Magazine (mingguan)
Kodansha
1990
Ogos 17, 1990[127]
1999
Mac 16, 2000[128]
87 63 545[n 2] Fairy Tail Mashima, HiroHiro Mashima Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
Ogos 2006
Disember 15, 2006[129]
Masih berjalan
88 46[n 56] Gambling Racer
(ギャンブルレーサー?)
Tanaka, MakotoMakoto Tanaka Weekly Morning (mingguan)
Kodansha
1988
Mei 23, 1989[130]
2006
Februari 23, 2006[131]
89 45[n 57] 433[n 58] Amai Seikatsu (甘い生活?) Yuzuki, HikaruHikaru Yuzuki Business Jump (bulanan)
Shueisha
1990[132]
Disember 13, 1990[133]
Masih berjalan
90 45 6,477 Sazae-san (サザエさん?) Hasegawa, MachikoMachiko Hasegawa Various Shōnen Magazines
Asahi Sonorama
April 22, 1946
September 20, 1994[134]
Februari 21, 1974
September 20, 1994[135]
91 45 825 Doraemon (ドラえもん?) Fujio, Fujiko F.Fujiko F. Fujio Various Kodomo Magazines
Shogakukan
1969
Julai 31, 1974[136]
1996
April 26, 1996[137]
92 45 Violence Jack
(バイオレンスジャック?)
Nagai, GoGo Nagai Weekly Shōnen Magazine (mingguan)
Kodansha
Weekly Manga Goraku (mingguan)
Nihon Bungeisha
Julai 22, 1973
April 20, 1974
Mac 23, 1990
September 1990
93 45[n 59] 141[n 60] Violinist of Hameln
(ハーメルンのバイオリン弾き?)
Watanabe, MichiakiMichiaki Watanabe Shōnen Gangan Bulanan (bulanan),
Young Gangan (dua kali sebulan)
Enix, Square Enix
1991
September 22, 1991
Oktober 21, 2011
Januari 25, 2012
94 45 Tale of the Sea King
(海皇紀 Kaiōki?)
Kawahara, MasatoshiMasatoshi Kawahara Monthly Shōnen Magazine (bulanan)
Kodansha
1998
Ogos 17, 1998[138]
2010
September 17, 2010[139]

40–44 jilid[sunting | sunting sumber]

No.
Siri
Jilid Bab Tajuk Pengarang Majalah (kekerapan)
Pengedar
Bab pertama[n 61]
Jilid pertama
Bab terakhir
Jilid terakhir
95 43 Ace of Diamond
(ダイヤのA?)
Terajima, YujiYuji Terajima Majalah Shōnen Mingguan (mingguan) Kodansha 2006
September 15, 2006[140]
Masih berjalan
96 44 Kaze Hikaru 〜Koshien〜
(風光る〜甲子園〜?)[n 62]
Nami, TarōTarō Nami,
Kawa, SanbanchiSanbanchi Kawa
Majalah Shōnen Bulanan (bulanan)
Kodansha
1990
Julai 17, 1991[141]
Mac 2006
Jun 16, 2006[142]
97 44 Drops of God (神の雫?) Agi, TadashiTadashi Agi Weekly Morning (mingguan)
Kodansha
November 2004
Mac 23, 2004[143]
Jun 12, 2014
Julai 23, 2014
98 43 Chiisana Koi no Monogatari
(小さな恋のものがたり?)
Mitsuhashi, ChikakoChikako Mitsuhashi Manga Time (bulanan)
Gakken
1962
Ogos 1970
2014
September 25, 2014[144]
99 43[n 63] Kura no Yado (蔵の宿?) Nishi, YūjiYūji Nishi,
Tana, ToshinobuToshinobu Tana
Weekly Manga Times (mingguan)
Houbunsha
1998
Mei 17, 1999[145]
Masih berjalan
100 42 The Knight in the Area
(エリアの騎士?)
Igano, HiroakiHiroaki Igano Weekly Shōnen Magazine (mingguan)
Kodansha
2006
Ogos 17, 2006[146]
Masih berjalan
101 43 Osu!! Karate Bu
(押忍!!空手部?)
Takahashi, KōjiKōji Takahashi Weekly Young Jump (mingguan)
Shueisha
1985
Jun 1986
1996
Mei 1996
102 43 Karakuri Circus
(からくりサーカス?)
Fujita, KazuhiroKazuhiro Fujita Shōnen Sunday (mingguan)
Shogakukan
1997
Disember 10, 1997[147]
2006
Ogos 11, 2006[148]
103 43 413[n 64] Zipang (ジパング?) Kawaguchi, KaijiKaiji Kawaguchi Weekly Morning (mingguan)
Kodansha
2000
Januari 23, 2001[149]
November 5, 2009
Disember 22, 2009[150]
104 43 443[n 2] Hayate the Combat Butler
(ハヤテのごとく!?)
Hata, KenjiroKenjiro Hata Shōnen Ahad Mingguan (mingguan)
Shogakukan
Oktober 2004
Februari 18, 2005[151]
Masih berjalan
105 42 Tsukiji Uogashi Sandaime
(築地魚河岸三代目?)
Ōishi, Ken'ichiKen'ichi Ōishi,
Kuwa, KazutoKazuto Kuwa,
Hashimoto, MitsuoMitsuo Hashimoto
Big Comic (semimonthly)
Shogakukan
November 2000
Januari 2001[152]
Masih berjalan
106 42[n 65] Angel Heart
(エンジェル・ハート?)
Hojo, TsukasaTsukasa Hojo Comic Bunch Mingguan (mingguan)
Shinchosha
Comic Zenon Bulanan (bulanan) Tokuma Shoten
Mei 15, 2001[153]
Oktober 9, 2001[154]
Masih berjalan
107 42[n 66] 519 Dragon Ball
(ドラゴンボール?)
Toriyama, AkiraAkira Toriyama Weekly Shōnen Jump (mingguan)
Shueisha
Disember 3, 1984
September 10, 1985[155]
Jun 5, 1995
Ogos 4, 1995[156]
108 42 Rokudenashi Blues
(ろくでなしBLUES?)
Morita, MasanoriMasanori Morita Weekly Shōnen Jump (mingguan)
Shueisha
1988
Januari 1989
1997
April 1997
109 42 Ryū: Ron (龍-RON-?) Murakami, MotokaMotoka Murakami Big Comic Original (semimonthly)
Shogakukan
1991
Jun 29, 1991[157]
2006
Julai 28, 2006[158]
110 42 410 Reborn! (家庭教師
ヒットマンREBORN!?)
Amano, AkiraAkira Amano Weekly Shōnen Jump (mingguan)
Shueisha
April 4, 2004
Oktober 4, 2004[159]
2012
November 12, 2012[160]
111 41 Legendary Gambler Tetsuya
(哲也-雀聖と呼ばれた男 Tetsuya Penjudi Lagenda?)
Sai, FūmeiFūmei Sai,
Hoshino, YasushiYasushi Hoshino
Majalah Shōnen Mingguan (mingguan)
Kodansha
Julai 30, 1997
Disember 16, 1997[161]
Disember 2004
Februari 17, 2005[162]
112 41 Sōta no Hōchō (蒼太の包丁?) Sueda, YūichirōYūichirō Sueda,
Honjō, KeiKei Honjō
Manga Ahad Mingguan (mingguan)
Jitsugyo no Nihon Sha
Ogos 26, 2003[163]
Februari 28, 2004[164]
Februari 19, 2013[165]
Januari 29, 2014[166]
113 39[n 67] Psychometrer Eiji
(サイコメトラーEIJI?)
Kibayashi, ShinShin Kibayashi Weekly Shōnen Magazine, Weekly Young Magazine (mingguan)
Kodansha
1996
Julai 17, 1996
Masih berjalan
114 40 441 3×3 Eyes Takada, YuzoYuzo Takada Weekly Young Magazine (mingguan)
Kodansha
1987
Oktober 17, 1988[167]
2002
November 6, 2002[168]
115 40[n 68] Afro Tanaka (アフロ田中?) Noritsuke, MasaharuMasaharu Noritsuke Big Comic Spirits (bulanan)
Shogakukan
2002
April 26, 2002[169]
2013
Jun 28, 2013[170]
116 40 Zettai Karen Children (絶対可憐チルドレン?) Shiina, TakashiTakashi Shiina Weekly Shōnen Sunday (mingguan)
Shogakukan
Ogos 2005
Oktober 18, 2005
Masih berjalan


Lihat juga[sunting | sunting sumber]

Rujukans[sunting | sunting sumber]

Nota kaki[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tarikh bagi bab pertama daripada siri umumnya hendaklah tarikh di kulit hadapan isu majalah itu diterbitkan.
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Ini kiraan bab termasuk bab belum dikumpulkan dalam penjilidan tankōbon.
  3. ^ Dokaben mempunyai 5 siri nama berbeza. Siri pertama adalah Dokaben, telah dikumpul sebanyak 48 jilid; siri kedua, Dai Kōshien (大甲子園?), telah dikumpul sebanyak 26 jilid; siri ketiga, Dokaben Professional Baseball (ドカベン プロ野球編?), telah dikumpul sebanyak 52 jilid; siri keempat, Dokaben Superstars (ドカベン スーパースターズ編?), telah dikumpul sebanyak 45 jilid; dan siri kelima, Dokaben Dream Tournament (ドカベン ドリームトーナメント編?), sedang berjalan dan telah terkumpul sebanyak 14 jilid.
  4. ^ Minami no Teiō mempunyai 3 siri. Manga asal Minami no Teiō (ミナミの帝王?) yang masih berjalan sebanyak 129 jilid; Minami no Teiō: Young-hen (ミナミの帝王 ヤング編?) telah terkumpul 6 jilid; Minami no Teiō Young-hen: Riken Kūkō (ミナミの帝王ヤング編 利権空港?) telah terkumpul 3 jilid.
  5. ^ Bab-bab setakat jilid 113.
  6. ^ Grappler Baki mengandungi 8 siri jilid. Grappler Baki yang asal mempunyai 42 jilid yang mengandungi 371 bab; Grappler Baki Gaiden (グラップラー刃牙外伝?) mempunyai satu jilid yang mengandungi 9 bab; Baki (バキ?) mempunyai 31 jilid yang mengandungi 276 bab; Baki Tokubetsu-hen Saga (バキ特別編SAGA?) mempunyai satu jilid yang mempunyai 4 bab; Hanma Baki (範馬刃牙?) mempunyai 37 jilid yang mengandungi 312 bab; Baki Gaiden: Scarface (バキ外伝 疵面-スカーフェイス-?) mempunyai 5 jilid dan 39 bab; Baki Gaiden: Kizudzura (バキ外伝 創面?) telah terkumpul 3 jilid; Baki Gaiden: Kenjin (バキ外伝 拳刃?) mempunyai 1 jilid yang masih berjalan.
  7. ^ Bab-bab setakat jilid 117.
  8. ^ JoJo's Bizarre Adventure mempunyai 8 siri pendek. Arka pertama Phantom Blood (ファントムブラッド?) mengandungi 47 bab pertama yang terkumpul dalam 5 jilid, arka kedua Kecenderungan Pertempuran (戦闘潮流?) mengandungi 67 bab yang terkumpul dalam 7 jilid, arka ketiga Stardust Crusaders (スターダストクルセイダース?) mengandungi 141 bab yang terkumpul dalam 16 jilid, arka keempatSekeras Berlian (ダイヤモンドは砕けない?) mengandungi 180 bab yang terkumpul dalam 18 jilid, arka kelima Angin Keemasan (黄金の風?) mengandungi 157 bab yang terkumpul dalam 17 jilid, arka keenam Stone Ocean (ストーンオーシャン?) mengandungi 158 bab yang terkandung dalam 17 jiid, arka ketujuh Steel Ball Run (スティール・ボール・ラン?) mengandungi 95 bab yang terkumpul dalam 24 jilid, dan arka kelapan JoJolion (ジョジョリオン?) yang kini sedang disirikan bersama bab-bab yang terkumpul dalam 8 jilid tankōbon.
  9. ^ Bab-bab setakat jilid 109.
  10. ^ Nijitte Monogatari mempunyai dua siri. Manga asal Nijitte Monogatari telah terkumpul 110 jilid, dan sekuelnya, Shin Nijitte Monogatari: Tsurujirō (新・弐十手物語 つるじろう?), yang masih berjalan dengan 1 volume.
  11. ^ Bab-bab setakat jilid 105.
  12. ^ Manga Kōtarō Makaritōru! mengandungi tiga siri. Siri pertama terkumpul dalam 27 jilid tankōbon dan siri ketiga Kōtarō Makaritōru! L (コータローまかりとおる! L?) telah terkumpul dalam 8 jilid tankōbons. Secara teknikalnya siri ini sedang ditangguhkan dan masih berjalan tetapi tiada bab baru hampir 10 tahun.
  13. ^ Bab-bab setakat jilid 11.
  14. ^ Kiraan ini tidak termasuk dengan empat spin-off yang berkaitan dengan siri ini.
  15. ^ Siri Captain Tsubasa termasuk 37 jilid manga asal, 18 jilid manga Captain Tsubasa: World Youth Saga (キャプテン翼 ワールドユース編?), 15 jilid manga Captain Tsubasa: Road to 2002 (キャプテン翼 ROAD TO 2002?), 12 jilid manga Captain Tsubasa: Golden-23 (キャプテン翼 GOLDEN-23?), 2 jilid yang mengandungi 24 bab manga Captain Tsubasa: Kaigai Gekito Hen in Calcio (キャプテン翼 海外激闘編 IN CALCIO?), 6 jilid manga Captain Tsubasa: Kaigai Gekito Hen En La Liga (キャプテン翼 海外激闘編 EN LA LIGA?) dan Captain Tsubasa: Rising Sun (キャプテン翼 ライジングサン?) masih berjalan sebanyak 2 jilid.
  16. ^ Bab-bab setakat jilid 77.
  17. ^ Ginga Legend Weed mengandungi dua siri. Manga original Ginga Legend Weed telah terkumpul dalam 60 jilid, dan sekuelnya, Ginga Legend Weed: Orion (銀牙伝説WEEDオリオン?), masih berjalan dan kini terdapat 30 jilid.
  18. ^ Bab-bab setakat jilid 60.
  19. ^ Kobo, the Li'l Rascal telah diterbitkan sebanayak 60 jilid oleh Soyosha dan kini diterbitkan oleh Houbunsha dengan jumlah 30 jilid.
  20. ^ Kachō Kōsaku Shima mempunyai sembilan siri. Kachō Kōsaku Shima yang asal terkumpul sebanyak 17 jilid; siri kedua, Buchō Kōsaku Shima (部長島耕作?), telah dikumpulkan sebanyak 13 jilid; siri ketiga, Young Kōsaku Shima (ヤング島耕作?), telah terkumpul sebanyak 4 jilid; siri keempat, Torishimariyaku Kōsaku Shima (取締役島耕作?), terkumpul 8 jilid; siri kelima, Jōmu Kōsaku Shima (常務島耕作?), terkumpul 6 jilid; siri keenam Senmu Kōsaku Shima (専務島耕作?), terkumpul 5 jilid; siri ketujuh, Shachō Kōsaku Shima (社長島耕作?), terkumpul 16 jilid; siri kelapan, Kakarichō Kōsaku Shima (係長島耕作?), telah terkumpul 4 jilid; dan siri kesembilan, Kaichō Kōsaku Shima (会長島耕作?), masih berjalan sebanyak 1 jilid; siri kesepuluh, Gakusei Shima Kōsaku (学生島耕作?), yang masih berjalan sebanyak 1 jilid.
  21. ^ Tough mempunyai dua siri. Siri pertama, Kōkō Tekkenden Tough telah terkumpul dalam 42 jilid, dan siri kedua, Tough, telah terkumpul dalam 39 jilid.
  22. ^ Tarikh bagi bab pertama daripada siri umumnya hendaklah tarikh di kulit hadapan isu majalah itu diterbitkan.
  23. ^ Kattobi Itto mempunyai dua siri. Siri manga asal Kattobi Itto terkumpul 46 jilid, dan sekuelnya, Buttobi Itto (風飛び一斗?), terkumpul 26 jilid. Sebuahbuku bonus telah dikeluarkan pada tahun 1992.
  24. ^ Naruto dipisahkan kepada dua bahagian langkau masa 2 ½ tahun kemudian; bahagian I mengandungi 27 jilid dengan 244 bab, dan bahagian II mengandungi 44 jilid dan Ralat ungkapan: Pengendali < tidak dijangka bab selebihnya.
  25. ^ Manga Urayasu Tekkin Kazoku dibahagikan kepada tiga siri yang merangkumi yang asal Urayasu Tekkin Kazoku mengandungi 31 jilid, 28 jilid Ganzo! Urayasu Tekkin Kazoku (元祖!浦安鉄筋家族?) dan 11 jilid Maido! Urayasu Tekkin Kazoku (毎度!浦安鉄筋家族?) yang masih berjalan.
  26. ^ Manga Ironfist Chinmi telah dibahagaikan kepada tiga siri yang terdiri daripada 35 jilid Tekken Chinmi (鉄拳チンミ?), 20 jilid Shin Tekken Chinmi (新鉄拳チンミ?) dan 17 jilid Tekken Chinmi: Legends (鉄拳チンミLegends?) yang masih berjalan.
  27. ^ Manga Dear Boys mempunyai empat siri. Manga asal Dear Boys telah terkumpul 23 jilid; siri kedua, Dear Boys: The Early Days, telah terkumpul satu jilid; ketiga, Dear Boys: Act 2, terkumpul 30 jilid; dan keempat, Dear Boys: Act 3, telah terkumpul 17 jilid.
  28. ^ Bab-bab setakat jilid 68.
  29. ^ Kindaichi Case Files mempunyai lapan siri. Pertama, File series (FILEシリーズ?), terkumpul 27 bab; kedua, Case series (Caseシリーズ?), terkumpul 10 bab; ketiga, Short File series (Short Fileシリーズ?), terkumpul 6 siri; keempat, Akechi File series (Akechi Fileシリーズ?), terkumpul 2 jilid; kelima, Siri Baru (新シリーズ?), terkumpul 14 jilid; keenam, Siri Ulangtahun Ke-20 (20周年記念シリーズ?), terkumpul 5 jilid; ketujuh, Fail Kes R Kindaichi (金田一少年の事件簿R?) masih berjalan sebanyak 3 jilid; dan yang kelapan, Fail Kes Takato (高遠少年の事件簿?) telah terkumpul {{#expr:((69-64)*1/3) round 0} jilid.
  30. ^ Kōgyō Aika Volleyboys mempunyai dua siri: Manga asal Kōgyō Aika Volleyboys terkumpul 50 jilid, dan sekuelnya, Kōshoku Aika Ex-Volleyboys (好色哀歌 元バレーボーイズ?), terkumpul 17 jilid.
  31. ^ Bab-bab setakat jilid 51.
  32. ^ 15 bab Bleach telah diterbitkan dengan nombor bab negatif; ini termasuk dalam kiraan ini. Di samping itu, bab 88 telah berpecah kepada dua bab, dengan kedua bernombor 88.5; bab 0.8 telah diterbitkan pada akhir jilid 12, selepas bab 107; dan pada akhir jilid 23, selepas bab 205, dua bab bernombor "0. sampingan A" dan "0. sampingan B" telah diterbitkan; ini juga termasuk dalam kiraan ini. Sehingga Jun 12, 2012, 495 bab dinomborkan dengan baik dan 19 bab negatif atau sebaliknya ganjil bernombor telah dikeluarkan keseluruhannya.
  33. ^ Bab-bab setakat jilid 52.
  34. ^ Boys Be... mempunyai tiga siri. Pertama, Boys Be..., terkumpul sebanyak 32 jilid. Kedua, Boys Be... Musim Ke-2, terkumpul 20 jilid. Ketiga, Boys Be... L CO-OP, terkumpul 6 jilid. Keempat, Boys Be... Musim Seterusnya, terkumpul 6 jilid.
  35. ^ Seito Shokun! mempunyai dua siri. The first series, Seito Shokun!, is collected in 24 volumes; and the second series, Seito Shokun! Kyoshi-hen (生徒諸君!教師編?), yang masih berjalan dengan 12 jilid.
  36. ^ Bab setakat jilid Manga/Anime/Novel yang bertajuk "jilid Futari Ecchi" tiada dalam data senarai kami. Sila tambahkan data berkenaan jilid Futari Ecchi "jilid Futari Ecchi" di sini..
  37. ^ The Chef mempunyai tiga siri. Manga asal The Chef terkumpul 41 jilid, The Chef: Shinshō (ザ・シェフ-新章?) terkumpul 20 jilid, dan The Chef: Final (ザ・シェフ・ファイナル?) telah terkumpul sebanyak 1 jilid.
  38. ^ Tarikh bagi bab pertama daripada siri umumnya hendaklah tarikh di kulit hadapan isu majalah itu diterbitkan.
  39. ^ Bab-bab setakat jilid 52.
  40. ^ Putera Tenis mempunyai dua siri. Manga asal Putera Tenis telah terkumpul 42 jilid dan 379 bab, dan The New Prince of Tennis (新テニスの王子様?) yang masih berjalan sebanyak 14 jilid dan 131 bab.
  41. ^ Putera Tenis mempunyai dua siri. Manga asal Putera Tenis telah terkumpul 42 jilid dan 379 bab, dan The New Prince of Tennis (新テニスの王子様?) yang masih berjalan sebanyak 14 jilid dan 131 bab.
  42. ^ Kaiji mempunyai lima siri. Siri pertama, Tobaku Mokushiroku Kaiji (賭博黙示録カイジ?), telah terkumpul 13 jilid. Siri kedua, Tobaku Hakairoku Kaiji (賭博破戒録カイジ?), telah terkumpul 13 jilid. Siri ketiga, Tobaku Datenroku Kaiji (賭博堕天録カイジ?), telah terkumpul 13 jilid. Siri keempat, Tobaku Datenroku Kaiji: Kazuya-hen (賭博堕天録カイジ 和也編?), telah terkumpul 10 jilid. Siri kelima, Tobaku Datenroku Kaiji: One Poker-hen (ワン・ポーカー編?), yang masih berjalan sebanyak 6 jilid.
  43. ^ Bab setakat jilid 39.
  44. ^ Wangan Midnight mempunyai dua siri. Manga asal Wangan Midnight telah terkumpul 42 jilid, dan sekuelnya, Wangan Midnight: C1 Runner (湾岸ミッドナイト C1ランナー?), telah terkumpul 12 jilid.
  45. ^ Siri asal telah terkumpul 50 jilid. Selepas pengarangnya, Yoshito Usui meninggal dunia pada tahun 2009, telah memulakan siri yang baru bertajuk New Crayon Shin-chan (新クレヨンしんちゃん?) yang masih berjalan sebanyak 3 jilid.
  46. ^ Manga asal Ryūrōden telah terkumpul 37 jilid dan 158 bab, dan its sequel, Ryūrōden: Chugen Ryōran-hen (龍狼伝 中原繚乱編?), yang masih berjalan dengan 14 jilid.
  47. ^ Bab-bab setakat jilid 37.
  48. ^ Higanjima mempunyai 2 siri. Manga asal Higanjima telah terkumpul 33 jilid, dan sekuelnya, Higanjima: Saigo no 47 Hiai (彼岸島 最後の47日間?), yamg masih berjalan sebanyak 17 jilid, dan sekuel keduanya, Higanjima 48-nichi-go…, yang masih berjalan tanpa keluaran jilid.
  49. ^ Bab-bab setakat jilid 38.
  50. ^ Hōchō Mushuku mempunyai dua siri. Manga asal Hōchō Mushuku telah terkumpul 45 jilid, dan sekuelnya, Shin Hōchō Mushuku (新包丁無宿?), telah terkumpul 5 jilid.
  51. ^ Tarikh bagi bab pertama daripada siri umumnya hendaklah tarikh di kulit hadapan isu majalah itu diterbitkan.
  52. ^ Selepas penerbitan jilid 42 Glass Mask pada tahun 2004, siri ini berhenti serialisasi. Dalam edisi September 2008 Bessatsu Hana to Yume, siri ini memulakan semula serialisasi.
  53. ^ Bab setakat jilid 33.
  54. ^ Dan Doh!! mengandungi 3 siri. Manga asal Dan Doh!! telah terkumpul 29 jilid, Dan Doh!! Xi tela terkumpul 15 jilid, dan Dan Doh!! Next Generation (DAN DOH!! ネクストジェネレーション?) telah terkumpul 4 jilid.
  55. ^ Circuit no Ōkami manga includes the original 19-volume series, its 25-volume sequel called Circuit no Ōkami II: Modena no Tsurugi (サーキットの狼II モデナの剣?), and another 3-volume sequel called The Wolf of 21st Century (21世紀の狼?)
  56. ^ Gambling Racer mempunyai dua siri. Manga asal Gambling Racer telah terkumpul 39 jilid, dan sekuelnya, Nirin no Sho: Gambling Racer (二輪乃書 ギャンブルレーサー?), is collected in 7 jilid.
  57. ^ Amai Seikatsu mempunyai dua siri. Manga asal Amai Seikatsu telah terkumpul 40 jilid, dan sekualnya, Amai Seikatsu: 2nd Season (甘い生活 2nd season?), yang masih berjalan sebanyak 5 jilid.
  58. ^ Bab-bab setakat jilid 36.
  59. ^ Violinist of Hameln mempunyai dua siri. Manga asal Violinist of Hameln telah terkumpul 37 jilid, dan sekuelnya, Violinist of Hameln: Shchelkunchik (ハーメルンのバイオリン弾き〜シェルクンチク〜?), telah terkumpul 8 jilid.
  60. ^ Bab setakat jilid 37.
  61. ^ Tarikh bagi bab pertama daripada siri umumnya hendaklah tarikh di kulit hadapan isu majalah itu diterbitkan.
  62. ^ Tajuknya diubah kepada Kaze Hikaru: Kōshien (風光る〜甲子園〜?) selepas jilid 27.
  63. ^ Kura no Yado mempunyai dua siri. Manga asal Kura no Yado telah terkumpul 40 jilid, dan sekuelnya, Kura no Yado: Yuki to Hana to (蔵の宿 雪と花と?), yang masih berjalan dengan 3 jilid.
  64. ^ Bab-bab setakat jilid 42.
  65. ^ Angel Heart mempunyai dua siri. Manga asal Angel Heart telah terkumpul 33 jilid, dan sekuelnya, Angel Heart: 2nd Season (エンジェル・ハート 2ndシーズン?), yang masih berjalan sebanyak 9 jilid.
  66. ^ In importing Dragon Ball to the United States and Canada, Viz Media split the series to match the split between the Dragon Ball and Dragon Ball Z anime series, with identical names. The English Dragon Ball consists of 16 jilid dan 194 chapters, while Dragon Ball Z contains the remaining 26 jilid dan 325 bab.
  67. ^ Psychometrer Eiji mempunyai dua siri. Manga asal Psychometrer Eiji telah terkumpul 25 jilid, dan sekuelnya, Psychometrer (サイコメトラー?), yang masih berjalan dengan 14 jilid.
  68. ^ Afro Tanaka mempunyai empat siri: Kōkō Afro Tanaka, Chūtai Afro Tanaka, Jōkyō Afro Tanaka, dan Sasurai Afro Tanaka; setiap satu siri mempunyai 10 jilid.

Petikan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ /759 "Celebrating its 30th Anniversary, Interview..." Periksa nilai |url= (bantuan). ComiPress. Jun 19, 2006. Diarkibkan daripada yang asal pada Julai 6, 2011. Dicapai pada Julai 7, 2009. 
  2. ^ こちら葛飾区亀有公園前派出所 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada Julai 6, 2011. Dicapai pada April 19, 2009. 
  3. ^ ドカベン 第1巻 (dalam bahasa Jepun). Akita Shoten. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-02. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  4. ^ ゴルゴ13(さいとう・プロ) (dalam bahasa Jepun). Saito Production. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-04-25. Dicapai pada Julai 11, 2009. 
  5. ^ 「ゴルゴ13 1」 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-02-12. Dicapai pada Februari 25, 2009. 
  6. ^ "Junior Chihara Remakes Minami no Teiō Loan Shark Manga". Anime News Network. Ogos 30, 2010. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  7. ^ ミナミの帝王 (1) (dalam bahasa Jepun). Nihon Bungeisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-01. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  8. ^ "クックパッドと人気コミック『クッキングパパ』がコラボ" (dalam bahasa Jepun). CookPad. 2013-01-23. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-01. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  9. ^ クッキングパパ (1)language=Japanese. Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-11-03. Dicapai pada Jun 24, 2009. 
  10. ^ "グラップラー刃牙:人気格闘マンガが初のフィギュア化 トイザらスで独占販売". Mainichi Shimbun (dalam bahasa Jepun). April 2, 2008. Diarkibkan daripada original pada April 5, 2008. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  11. ^ グラップラー刃牙 第1巻 (dalam bahasa Jepun). Akita Shoten. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-02. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  12. ^ ジョジョの奇妙な冒険/1|荒木 飛呂彦 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-02-06. Dicapai pada Jun 24, 2009. 
  13. ^ 弐十手物語 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai pada Ogos 12, 2009. 
  14. ^ 美味しんぼ 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada Jun 24, 2009. 
  15. ^ はじめの一歩(1) 森川ジョージ (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Julai 3, 2009. 
  16. ^ Nitta, Tatsuo (April 6, 1989). 静かなるドン (dalam bahasa Jepun). 1. Japan: Jitsugyo no Nihon Sha. ISBN 978-4-408-16034-4. 
  17. ^ 静かなるドン(1) (dalam bahasa Jepun). Jitsugyo no Nihon Sha. Diarkibkan daripada original pada 2011-10-05. Dicapai pada Julai 11, 2009. 
  18. ^ Shizukanaru Don - Yakuza Side Story Manga Ends After 24 Years - News - Anime News Network Diarkibkan Jun 8, 2013 di Wayback Machine
  19. ^ "Kochikame Manga Reaches 1,750 Chapters, Abu-san Reaches 100 Volumes" (dalam bahasa Inggeris). Dicapai pada April 17, 2012. 
  20. ^ あぶさん 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-11-04. Dicapai pada Julai 3, 2009. 
  21. ^ "あぶさん : 長寿野球マンガが41年の歴史に幕 ついにホークス退". Mainichi Shimbum Digital (dalam bahasa Jepun). Dicapai pada Disember 16, 2014. 
  22. ^ あぶさん 107 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai pada Disember 17, 2014. 
  23. ^ "鬼才・ジョージ秋山氏がタイトル文字を描き下ろし". ebookjapan.jp. January 18, 2013. Dicapai pada September 23, 2014. 
  24. ^ 浮浪雲 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-10-19. Dicapai pada Julai 3, 2009. 
  25. ^ "あさりちゃん100巻記念スペシャル" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai pada September 22, 2014. 
  26. ^ あさりちゃん 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-10-19. Dicapai pada Julai 3, 2009. 
  27. ^ "あさりちゃん100" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Dicapai pada September 22, 2014. 
  28. ^ コータローまかりとおる!(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Jun 24, 2009. 
  29. ^ コータローまかりとおる!L(8) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada September 19, 2010. 
  30. ^ 魔夜峰央 (dalam bahasa Jepun). Comic Holmes. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-12-03. Dicapai pada Julai 10, 2009. 
  31. ^ パタリロ! 1 (dalam bahasa Jepun). Hakusensha. Dicapai pada Julai 10, 2009. 
  32. ^ キャプテン翼 第1巻 (dalam bahasa Jepun). Dicapai pada Oktober 24, 2013. 
  33. ^ 釣りバカ日誌 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada Mac 23, 2010. 
  34. ^ Takahashi, Yoshihiro (1999). 銀牙伝説ウィード 1. Nihon Bungeisha. m/s. 4. ISBN 978-4-537-09891-4. 
  35. ^ 銀牙伝説ウィード (1) (dalam bahasa Jepun). Nihon Bungeisha. Diarkibkan daripada original pada Disember 4, 2010. Dicapai pada Januari 11, 2014. 
  36. ^ "4コマ漫画『コボちゃん』が連載1万回! コボちゃんに妹が誕生" (dalam bahasa Jepun). Oricon. Jun 14, 2010. Dicapai pada Disember 13, 2013. 
  37. ^ "コボちゃん (1) (Soyosha comics)" (dalam bahasa Jepun). Amazon.com. Dicapai pada Disember 13, 2013. 
  38. ^ 名探偵コナン 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-11-04. Dicapai pada Mac 23, 2010. 
  39. ^ "島耕作 : 社長退任で「会長編」へ 連載30年節目に" (dalam bahasa Jepun). Mantan Web. Julai 11, 2013. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-12-08. Dicapai pada Januari 12, 2014. 
  40. ^ "課長 島耕作(1)" (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Januari 12, 2014. 
  41. ^ なんと孫六(1) さだやす圭 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Julai 11, 2009. 
  42. ^ "Kei Sadayasu's Nanto Magoroku Baseball Manga Ends After 33 Years". Anime News Network. Mei 3, 2014. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-05-03. Dicapai pada Mei 3, 2014. 
  43. ^ 月刊少年マガジン最長連載作、遂にフィナーレ!!
  44. ^ 『週刊ヤングジャンプ』で1993年から2003年まで約11年にわたって連載された。 (dalam bahasa Jepun). 
  45. ^ 高校鉄拳伝タフ 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-04. Dicapai pada Mei 21, 2010. 
  46. ^ TOUGH-タフ- 39 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  47. ^ ゼロ―THE MAN OF THE CREATION 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-04. Dicapai pada Mei 21, 2010. 
  48. ^ ゼロ―THE MAN OF THE CREATION 78 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2011-11-28. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  49. ^ MAJOR(メジャー) 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada Julai 11, 2009. 
  50. ^ MAJOR(メジャー) 78 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  51. ^ Tomoshi, Kuga; Nobuaki, Minegishi. Tenpai, Volume 1. Nihon Bungeisha. m/s. 4. ISBN 978-4-537-09877-8. 
  52. ^ 天牌 (1) (dalam bahasa Jepun). Nihon Bungeisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-01. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  53. ^ ONE PIECE 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-06-13. Dicapai pada Mei 21, 2010. 
  54. ^ "総務部総務課 山口六平太 (原作)". ShoPro. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-02. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  55. ^ 総務部総務課 山口六平太 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-10-29. Dicapai pada Mei 22, 2010. 
  56. ^ 江戸前の旬 (1) (dalam bahasa Jepun). Nihon Bungeisha. Dicapai pada Disember 7, 2014. 
  57. ^ まるごし刑事(75)完結 (dalam bahasa Jepun). Jitsugyo no Nihon Sha. Diarkibkan daripada original pada 2011-10-05. Dicapai pada Mei 22, 2010. 
  58. ^ "Masashi Kishimoto". Viz Media. Diarkibkan daripada original pada 2012-01-24. Dicapai pada Oktober 11, 2007. 
  59. ^ NARUTO―ナルト―/1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2010-01-17. Dicapai pada Oktober 11, 2007. 
  60. ^ 鉄拳チンミ1 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada April 27, 2010. 
  61. ^ DEΑR BOYS 1 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-12-13. Dicapai pada Mei 21, 2010. 
  62. ^ "Weekly Shōnen Magazine – Kindaichi Case Files" (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Februari 7, 2010. 
  63. ^ 金田一少年の事件簿(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Julai 21, 2009. 
  64. ^ じゃりン子チエ―チエちゃん奮戦記 (1) (アクション・コミックス) (単行本) (dalam bahasa Jepun). Amazon.co.jp. Dicapai pada Mei 22, 2010. 
  65. ^ じゃりン子チエ―チエちゃん奮戦記 (67) (アクション・コミックス) (コミック) (dalam bahasa Jepun). Amazon.co.jp. Dicapai pada Mei 22, 2010. 
  66. ^ 工業哀歌バレーボーイズ(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  67. ^ 好色哀歌 元バレーボーイズ(17) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Oktober 16, 2012. 
  68. ^ "Dreams(1)" (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada September 3, 2010. 
  69. ^ "Bleach - Profiles". Viz Media. Diarkibkan daripada original pada April 2, 2009. Dicapai pada Februari 25, 2009. 
  70. ^ BLEACH―ブリーチ― 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada original pada April 2, 2009. Dicapai pada Januari 1, 2008. 
  71. ^ 釣りキチ三平(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-23. Dicapai pada September 26, 2010. 
  72. ^ 釣りキチ三平(65) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-23. Dicapai pada September 26, 2010. 
  73. ^ "上原 きみ子" (dalam bahasa Jepun). Kyoto Seika University. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-03. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  74. ^ "いのちの器 第1巻" (dalam bahasa Jepun). Akita Shoten. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-01. Dicapai pada Januari 21, 2014. 
  75. ^ BOYS BE... 1 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Mei 21, 2010. 
  76. ^ BOYS BE... next season 6 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  77. ^ 風の大地 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-10-19. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  78. ^ 生徒諸君!(1) (dalam bahasa Jepun). BookOffOnline. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Januari 12, 2014. 
  79. ^ 三丁目の夕日 夕焼けの詩 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada September 3, 2010. 
  80. ^ ふたりエッチ 1 (dalam bahasa Jepun). Hakusensha. Dicapai pada September 3, 2009. 
  81. ^ 代紋<エンブレム>TΑKE2(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  82. ^ 代紋<エンブレム>TΑKE2(62) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Dicapai pada September 19, 2010. 
  83. ^ ゴッドハンド輝(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  84. ^ ゴッドハンド輝 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Februari 16, 2012. 
  85. ^ 三国志 第1巻 (dalam bahasa Jepun). Ushio Shuppansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-02-12. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  86. ^ 三国志 第60巻 (dalam bahasa Jepun). Ushio Shuppansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada September 19, 2010. 
  87. ^ 史上最強の弟子ケンイチ 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-10-19. Dicapai pada Disember 1, 2012. 
  88. ^ わたるがぴゅん! 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2010-02-12. Dicapai pada Oktober 1, 2010. 
  89. ^ わたるがぴゅん! 58 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2010-02-12. Dicapai pada Oktober 1, 2010. 
  90. ^ 銀魂 (1) (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-07-07. Dicapai pada Julai 29, 2012. 
  91. ^ "InuYasha - About the Manga". Rumic World. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-22. Dicapai pada Jun 10, 2013. 
  92. ^ 犬夜叉 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada September 19, 2010. 
  93. ^ 犬夜叉 56 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada September 19, 2010. 
  94. ^ かりあげクン 1 (dalam bahasa Jepun). Futabasha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-02-12. Dicapai pada September 3, 2010. 
  95. ^ テニスの王子様 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-05. Dicapai pada Ogos 3, 2010. 
  96. ^ 落第忍者乱太郎 (1) (dalam bahasa Jepun). Amazon.co.jp. Dicapai pada Oktober 19, 2009. 
  97. ^ テニスの王子様 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-05. Dicapai pada Ogos 3, 2010. 
  98. ^ カイジ(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  99. ^ 妖精国の騎士 第54巻 (dalam bahasa Jepun). Akita Shoten. Dicapai pada September 23, 2010. 
  100. ^ 湾岸MIDNIGHT (1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada September 24, 2010. 
  101. ^ 湾岸ミッドナイト C1ランナー (12) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Oktober 16, 2012. 
  102. ^ クレヨンしんちゃん 1 (dalam bahasa Jepun). Futabasha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-11-04. Dicapai pada Mac 24, 2010. 
  103. ^ ポケットモンスタースペシャル / 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada Jun 18, 2008. 
  104. ^ 龍狼伝(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  105. ^ 空手小公子 小日向海流(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  106. ^ 空手小公子 小日向海流(50) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  107. ^ ガラスの仮面 1 (dalam bahasa Jepun). Hakusensha. Dicapai pada Oktober 4, 2010. 
  108. ^ Q.E.D. 証明終了1 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-10-18. Dicapai pada Oktober 5, 2010. 
  109. ^ a b "ふなつ一輝のカレーマンガ「華麗なる食卓」残り3話で完結" (dalam bahasa Jepun). Comic Natalie. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-23. Dicapai pada Februari 7, 2014. 
  110. ^ 華麗なる食卓 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-05. Dicapai pada Mac 16, 2010. 
  111. ^ 華麗なる食卓 48 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-01-06. Dicapai pada Februari 7, 2014. 
  112. ^ スーパーマリオくん 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada Ogos 9, 2009. 
  113. ^ "黄昏流星群 1" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada September 19, 2010. 
  114. ^ BE-BOP-HIGHSCHOOL(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  115. ^ BE-BOP-HIGHSCHOOL(48) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada September 27, 2010. 
  116. ^ あずみ 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  117. ^ あずみ 48 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada September 26, 2010. 
  118. ^ DAN DOH!! 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada Oktober 16, 2012. 
  119. ^ DAN DOH!! ネクストジェネレーション 4 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada Oktober 16, 2012. 
  120. ^ a b "Initial D Manga's Final Chapter to be Published This Month". Anime News Network. Julai 18, 2013. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-04-14. Dicapai pada Februari 7, 2014. 
  121. ^ 頭文字&langイニシャル〉D(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-12-10. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  122. ^ "頭文字&langイニシャル〉D(48)" (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-12-10. Dicapai pada Februari 7, 2014. 
  123. ^ ああっ女神さまっ(1) 藤島康介 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Januari 17, 2009. 
  124. ^ "Ah! My Goddess/Aa Megami-sama Manga to End in April". Anime News Network. Mac 19, 2014. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-03-24. Dicapai pada Mei 3, 2014. 
  125. ^ "漫画家ゆでたまごのプロフィール" (dalam bahasa Jepun). Yudetamago.jp. Dicapai pada Januari 12, 2014. 
  126. ^ "キン肉マン (1)" (dalam bahasa Jepun). Galstown. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-11-09. Dicapai pada Januari 12, 2014. 
  127. ^ カメレオン(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  128. ^ カメレオン(47) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada September 26, 2010. 
  129. ^ "Fairy tail 1" (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2013-10-18. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  130. ^ ギャンブルレーサー(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Ogos 2, 2010. 
  131. ^ 二輪乃書 ギャンブルレーサー(7) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Oktober 7, 2010. 
  132. ^ "Amai Seikatsu was first published by Shueisha in 1990 in the 11th issue of Business Jump magazine". 
  133. ^ 甘い生活 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-07. Dicapai pada Mac 23, 2010. 
  134. ^ (文庫)サザエさん(1) (dalam bahasa Jepun). Asahi Sonorama. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-03-18. Dicapai pada Oktober 27, 2010. 
  135. ^ (文庫)サザエさん(45) (dalam bahasa Jepun). Asahi Sonorama. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-03-18. Dicapai pada Oktober 27, 2010. 
  136. ^ ドラえもん(TC) 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  137. ^ ドラえもん(TC) 45 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada September 26, 2010. 
  138. ^ 海皇紀(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  139. ^ 海皇紀(45) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Oktober 16, 2012. 
  140. ^ ダイヤのA (1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-03-18. Dicapai pada Mac 18, 2014. 
  141. ^ 風光る(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  142. ^ 風光る(44) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada September 24, 2010. 
  143. ^ "神の雫(1)" (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Januari 11, 2014. 
  144. ^ (dalam bahasa Jepun). Gakken http://natalie.mu/comic/news/127215. Dicapai pada Disember 16, 2014.  |title= hilang atau kosong (bantuan)
  145. ^ 蔵の宿 1巻 (dalam bahasa Jepun). Houbunsha. Dicapai pada September 24, 2010. 
  146. ^ The Knight in the Area volumes 1–20 (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-03-18. Dicapai pada Mac 18, 2014. 
  147. ^ からくりサーカス 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada November 3, 2010. 
  148. ^ からくりサーカス 43 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada November 3, 2010. 
  149. ^ ジパング(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  150. ^ ジパング(43) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada September 24, 2010. 
  151. ^ ハヤテのごとく! 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  152. ^ "築地魚河岸三代目 (1)" (dalam bahasa Jepun). Amazon.com. Dicapai pada 2011-08-09. 
  153. ^ "New Tsukasa Hojo Manga to appear in Weekly Bunch". Anime News Network. Mei 7, 2001. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-22. Dicapai pada Januari 11, 2014. 
  154. ^ "エンジェル・ハート 1巻" (dalam bahasa Jepun). Shinchosha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2011-09-27. Dicapai pada Januari 12, 2014. 
  155. ^ DRAGON BALL 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-05. Dicapai pada Ogos 3, 2009. 
  156. ^ DRAGON BALL 42 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-10-06. Dicapai pada September 24, 2010. 
  157. ^ 龍-RON-(ロン) 1 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada Ogos 30, 2009. 
  158. ^ 龍-RON-(ロン) 42 (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-25. Dicapai pada September 24, 2010. 
  159. ^ 家庭教師ヒットマンREBORN! 1 (dalam bahasa Jepun). Shueisha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-02-06. Dicapai pada Oktober 17, 2012. 
  160. ^ "Reborn! Manga to End in Weekly Shonen Jump on Monday". Anime News Network. November 7, 2012. 
  161. ^ 哲也 雀聖と呼ばれた男(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  162. ^ 哲也 雀聖と呼ばれた男(41) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-24. Dicapai pada September 24, 2010. 
  163. ^ "週刊漫画サンデー2003年9/9号" (dalam bahasa Jepun). Jitsugyo no Nihon Sha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-22. Dicapai pada Februari 17, 2014. 
  164. ^ "蒼太の包丁(1)" (dalam bahasa Jepun). Jitsugyo no Nihon Sha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-22. Dicapai pada Februari 17, 2014. 
  165. ^ "漫画サンデー : 54年の歴史に幕 「湯けむりスナイパー」など完結" (dalam bahasa Jepun). Mantan Web. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-21. Dicapai pada Februari 17, 2014. 
  166. ^ "蒼太の包丁(41)完結" (dalam bahasa Jepun). Jitsugyo no Nihon Sha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-02-22. Dicapai pada Februari 17, 2014. 
  167. ^ 3×3EYES(1) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada Ogos 30, 2010. 
  168. ^ 3×3EYES(40) (dalam bahasa Jepun). Kodansha. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-12. Dicapai pada September 24, 2010. 
  169. ^ "高校アフロ田中 1" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada Januari 12, 2014. 
  170. ^ "さすらいアフロ田中 10" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 2014-01-17. Dicapai pada Januari 12, 2014.