Senarai filem animasi komputer

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Sebuah filem animasi-komputer biasanya merujuk kepada filem cetera yang mempunyai animasi komputer untuk kelihatan tiga dimensi pada paparan filem. Sementara filem animasi 2D tradisional kini dilakukan terutama dengan bantuan komputer, teknik untuk membuat grafik komputer 3D (CG), atau imej janaan komputer 3D (CGI), adalah unik kepada menggunakan komputer bagi membuat filem.

Ini ialah senarai filem yang dikeluarkan yang seluruhnya mengunakan kaedah animasi-komputer, dan dicipta dalam bentuk dalam 3D. Ini kadang-kadang disebut sebagai filem CG(3D computer graphics).

Filem telah diterbitkan[sunting | sunting sumber]

Tarikh keluaran yang disenaraikan ialah penayangan panggung awam pertama filem siap. Ini mungkin bermakna bahawa tarikh yang tersenarai di sini mungkin tidak menjadi wakil apabila filem itu keluar di negara anda.

Filem animasi komputer biasanya mempunyai dua buah syarikat penerbitan: sebuah studio animasi dan syarikat pengedaran. Contohnya, Pixar mewujudkan dan menerbitkan filem cetera mereka dan Walt Disney Pictures mengedarkan filem itu. Ada juga syarikat penerbitan yang terlibat dalam aspek lain filem. Dalam senarai ini, studio animasi utama akan disenaraikan dahulu, kadangkala diikuti oleh syarikat pengedaran utama dalam huruf condong.

Negara yang tersenarai menyatakan tempat syarikat penerbitan untuk setiap tajuk. Ini bermakna bahawa negara tersenarai untuk sebuah filem mungkin tidak menyatakan lokasi perakaman filem atau negara pengeluaran panggung filem. Jika tajuk itu merupakan penerbitan pelbagai negara, negara yang disenaraikan dahulu merupakan negara yang memainkan peranan dalam penerbitan filem itu.

Filem Tarikh keluaran Studio Negara
.hack//The Movie 02012-01-21 Januari 21, 2012 Jepun
9 02009-09-09 September 9, 2009 Attitude Studio
Starz Animation
Focus Features
Amerika Syarikat
Adventures of Alyonushka and Yeryoma, TheThe Adventures of Alyonushka and Yeryoma [1]
Приключения Алёнушки и Ерёмы (Priklyucheniya Alyonushki i Yeryomy)
02008-10-23 Oktober 23, 2008 Paradise Group Rusia
Adventures of Tintin, TheThe Adventures of Tintin 02011-10-22 Oktober 22, 2011 WingNut Films
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
New Zealand
After School Midnighters 02012-08-25 Ogos 25, 2012 Koo-Ki Jepun
A.Li.Ce 02000-08-01 Ogos 1, 2000 GAGA Communications Jepun
Alibaba 02002-07-26 Julai 26, 2002 Pentamedia Graphics India
Alpha and Omega 02010-09-17 September 17, 2010 Crest Animation Productions
Lions Gate Entertainment
Amerika Syarikat
India
Animals United
Konferenz der Tiere
02010-10-07 Oktober 7, 2010 Constantin Film Jerman
Ant Bully, TheThe Ant Bully 02006-07-28 Julai 28, 2006 DNA Productions
Playtone
Warner Bros.
Legendary Pictures
Amerika Syarikat
Antz 01998-10-02 Oktober 2, 1998 PDI/DreamWorks
DreamWorks Pictures
Amerika Syarikat
Appleseed
Appurushîdo
02004-03-05 Mac 5, 2004 Appleseed Film Partners
Digital Frontier
Geneon Entertainment
Jepun
Appleseed Ex Machina
Ekusu makina
02007-10-20 Oktober 20, 2007 Digital Frontier
Ex Machina Film Partners
Micott & Basara K.K.
Jepun
Ard Al Taaf [2]
أرض الطف
02007-01-19 Januari 19, 2007 Lubnan
Ark 02005-06-02 Jun 2, 2005 Digital Rim Amerika Syarikat
Korea Selatan
Arthur Christmas 02011-11-11 November 11, 2011 Aardman Animations
Sony Pictures Animation
Columbia Pictures
Amerika Syarikat
United Kingdom
Astro Boy 02009-10-10 Oktober 10, 2009 Imagi Animation Studios
Summit Entertainment
Amerika Syarikat
Jepun
China
Atagoal: Cat's Magical Forest
アタゴオルは猫の森
02006-10-14 Oktober 14, 2006 Digital Frontier Jepun
Azur and Asmar
Azur et Asmar
02006-10-25 Oktober 25, 2006 Diaphana Films Perancis
Belgium
Sepanyol
Itali
Back to Gaya aka. The Snurks 02004-03-18 Mac 18, 2004 Ambient Entertainment GmbH
Recorded Picture Company
Morena Filmes
Jerman
Sepanyol
United Kingdom
Barnyard 02006-08-04 Ogos 4, 2006 Omation Animation Studio
Nickelodeon Movies
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Battle for Terra 02009-05-01 Mei 1, 2009 Snoot Entertainment
Lions Gate Entertainment
Amerika Syarikat
Bee Julia and Mrs. Vita, TheThe Bee Julia and Mrs. Vita
L'Apetta Giulia e la signora Vita
02003-09-19 September 19, 2003 Itali
Bee Movie 02007-11-02 November 2, 2007 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Beowulf 02007-11-21 November 21, 2007 ImageMovers
Sony Pictures Imageworks
Paramount Pictures
Warner Bros.
Amerika Syarikat
Bolt 02008-11-21 November 21, 2008 Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Bonobono: Kumomo no Ki no Koto 02002-08-10 Ogos 10, 2002 Amuse Pictures (kini Showgate Inc.) Jepun
Brave 02012-06-22 Jun 22, 2012 Pixar
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Bug's Life, AA Bug's Life 01998-11-25 November 25, 1998 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Cars 02006-06-09 Jun 9, 2006 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Cars 2 02011-06-24 Jun 24, 2011 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Cassiopéia 01996-04-01 April 1, 1996 NDR Filmes Brazil
Chicken Little 02005-11-04 November 4, 2005 Walt Disney Feature Animation
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Christmas Carol, AA Christmas Carol 02009-11-06 November 6, 2009 ImageMovers Digital
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Cloudy with a Chance of Meatballs 02009-09-18 September 18, 2009 Sony Pictures Animation
Columbia Pictures
Amerika Syarikat
Delgo 02008-12-12 Disember 12, 2008 Fathom Studios Amerika Syarikat
Despicable Me 02010-07-09 Julai 9, 2010 Illumination Entertainment
Universal Pictures
Amerika Syarikat
Dragon Age: Dawn of the Seeker 02012-02-11 Februari 11, 2012 Funimation Entertainment
Oxybot
Jepun
DragonBlade: The Legend of Lang
龍刀奇緣
02005-01-06 Januari 6, 2005 DCDC
China Film
Hong Kong
Dragons: Destiny of Fire
Dragones: destino de fuego
02006-07-27 Julai 27, 2006 AlpaMayo Ent. Peru
Dragon Hunters
Chasseurs de dragons
02008-03-19 Mac 19, 2008 Futurikon Perancis
Egon & Dönci 02007-11-29 November 29, 2007 Tax Free Film Hungary
Elias and the Royal Yacht
Elias og Kongeskipet
02007-02-23 Februari 23, 2007 Filmkameratene A/S
Norway
Elysium[1] 02003-08-15 Ogos 15, 2003 Big Film Entertainment Korea Selatan
Emperor's Secret, TheThe Emperor's Secret
Keisarin salaisuus
02006-09-08 September 8, 2006 Helsinki Filmi Oy Finland
Especial
Особенный (Osobennyy)
02006-08 Ogos 2006 Animagic Rusia
Everyone's Hero 02006-09-15 September 15, 2006 IDT Entertainment
Dan Krech Productions
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Kanada
Final Fantasy VII Advent Children 02005-09-14 September 14, 2005 Square Enix Jepun
Final Fantasy: The Spirits Within 02001-07-02 Julai 2, 2001 Square Pictures
Columbia Pictures
Amerika Syarikat
Jepun
Finding Nemo 02003-05-30 Mei 30, 2003 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
The Flight Before Christmas
Niko - Lentäjän poika
02008-09-22 September 22, 2008 Cinemaker Oy
Anima Vitae
A. Film
Finland
Denmark
Ireland
Jerman
Flushed Away 02006-11-03 November 3, 2006 DreamWorks Animation
Aardman Animations
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
United Kingdom
Fly Me to the Moon 02008-01-30 Januari 30, 2008 nWave Pictures
Illuminata Pictures
Amerika Syarikat
Belgium
Fox's Tale, AA Fox's Tale
Kis Vuk
02008-04-12 April 12, 2008 DYN Entertainment
Budapest Film Rt.
United Kingdom
Hungary
Free Jimmy
Slipp Jimmy fri
02006-03-17 Mac 17, 2006 Free Jimmy Productions Norway
Friends: Naki on Monster Island[3]
friends もののけ島のナキ
02011-12-17 Disember 17, 2011 Toho Jepun
Geng: Pengembaraan Bermula 02009-02-12 Februari 12, 2009 Les' Copaque Production Malaysia
Gnomeo and Juliet 02011-02-11 Februari 11, 2011 Starz Animation
Rocket Pictures
Touchstone Pictures
Walt Disney Pictures
E1 Entertainment
Amerika Syarikat
United Kingdom
Gnomes and Trolls: The Secret Chamber
Tomtar & troll - Den hemliga kammaren
02008-01-31 Januari 31, 2008 White Shark AB
Svensk Filmindustri
Sweden
Goat Story - The Old Prague Legends
Kozí příběh - pověsti staré Prahy
02008-10-16 Oktober 16, 2008[2] Art and Animation Studio
Republik Czech
Goat Story 2
Kozí příběh se sýrem
02012-10-25 Oktober 25, 2012 Art and Animation Studio
Republik Czech
Happily N'Ever After 02007-01-05 Januari 5, 2007 Vanguard Animation
Lionsgate Films
Amerika Syarikat
Kanada
Happy Feet 02006-11-17 November 17, 2006 Animal Logic
Warner Bros.
Village Roadshow Pictures
Amerika Syarikat
Australia
Happy Feet Two 02011-11-18 November 18, 2011 Dr.D Studio
Warner Bros.
Amerika Syarikat
Hoodwinked 02005-12-16 Disember 16, 2005 Dianimasikan secara bersandar di Manila
Kanbar Entertainment
The Weinstein Company
Amerika Syarikat
Hoodwinked Too! Hood vs. Evil 02011-04-29 April 29, 2011 Kanbar Entertainment
The Weinstein Company
Amerika Syarikat
Horton Hears a Who! 02008-03-14 Mac 14, 2008 Blue Sky Studios
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Hotel Transylvania 02012-09-28 September 28, 2012 Sony Pictures Animation
Columbia Pictures
Amerika Syarikat
How to Train Your Dragon 02010-03-26 Mac 26, 2010 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Ice Age 02002-03-15 Mac 15, 2002 Blue Sky Studios
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Ice Age: Continental Drift 02012-07-13 Julai 13, 2012 Blue Sky Studios
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Ice Age: The Meltdown 02006-03-31 Mac 31, 2006 Blue Sky Studios
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 02009-07-01 Julai 1, 2009 Blue Sky Studios
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Igor 02008-09-19 September 19, 2008 Sparx Animation Studios
MGM
The Weinstein Company
Amerika Syarikat
Impy's Island
Urmel aus dem Eis
02006-08-03 Ogos 3, 2006 Ambient Entertainment GmbH
Jerman
Incredibles, TheThe Incredibles 02004-11-05 November 5, 2004 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Jimmy Neutron: Boy Genius 02001-12-21 Disember 21, 2001 DNA Productions
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Jock of the Bushveld [4][3] 02011-07-29 Julai 29, 2011 Jock Animation Afrika Selatan
Jonah: A VeggieTales Movie 02002-10-04 Oktober 4, 2002 Big Idea Productions
FHE Pictures
Amerika Syarikat
Journey to Saturn
Rejsen til Saturn
02008-09-26 September 26, 2008 A. Film
Nordisk Film
Denmark
Jungo Goes Bananas: Jungo III
Jungledyret Hugo: Fræk, flabet og fri
02007-12-02 Disember 2, 2007 A. Film
Nordisk Film
Denmark
Norway
Latvia
Kaena: The Prophecy
Kaena: La prophétie
02003-06-04 Jun 4, 2003 Xilam Films SAS Perancis
Kanada
Khan Kluay 02006-05-18 Mei 18, 2006 Kantana Animation Thailand
Kikoriki
Смешарики. Начало
02011-12-22 Disember 22, 2011 Petersburg Animation Studio
Bazelevs
Rusia
Killer Bean Forever 02009-01-01 Januari 1, 2009 Killer Bean Studios Amerika Syarikat
Australia
Rusia
Kung Fu Panda 02008-06-06 Jun 6, 2008 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Kung Fu Panda 2 02011-05-26 Mei 26, 2011 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Kurt Turns Evil
Kurt blir grusom
02009-06-19 Jun 19, 2009 Nordisk Film
A. Film
Norway
Denmark
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole 02010-09-24 September 24, 2010 Animal Logic
Warner Bros.
Village Roadshow Pictures
Amerika Syarikat
Australia
Legends of Valhalla: Thor
Hetjur Valhallar - Þór
02011-10-14 Oktober 14, 2011 CAOZ
Ulysses
Magma Films
Iceland
Levity - Xero Error Minus1 02010-04-10 April 10, 2010 Xpanse CGI
Emiriah Arab Bersatu
Lion of Judah, TheThe Lion of Judah 02011-06-03 Jun 3, 2011 Animated Family Films Amerika Syarikat
Lissi and the Wild Emperor
Lissi und der wilde Kaiser
02007-10-25 Oktober 25, 2007 Constantin Film
Herbx Film
Jerman
Living Forest, TheThe Living Forest
El bosque animado, sentirás su magia
02001-08-03 Ogos 3, 2001 Dygra Films Sepanyol
Dr. Seuss' The Lorax 02012-03-02 Mac 2, 2012 Illumination Entertainment Amerika Syarikat
Luke and Lucy: The Texas Rangers
Suske en Wiske: De Texas-Rakkers
02009-07-21 Julai 21, 2009 Skyline Entertainment Belgium
Belanda
Luxembourg
Madagascar 02005-05-25 Mei 25, 2005 DreamWorks Animation
DreamWorks Pictures
Amerika Syarikat
Madagascar: Escape 2 Africa 02008-11-07 November 7, 2008 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Madagascar 3: Europe's Most Wanted 02012-06-08 Jun 8, 2012 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Mars Needs Moms! 02011-03-11 Mac 11, 2011 ImageMovers Digital
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Meet the Robinsons 02007-03-23 Mac 23, 2007 Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Megamind 02010-11-05 November 5, 2010 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Midsummer Dream
El Sueño de una noche de San Juan
02005-07-01 Julai 1, 2005 Dygra Films Sepanyol
Missing Lynx
El lince perdido
02008-12-25 Disember 25, 2008 Kandor Graphics
YaYa! Films
Sepanyol
Monsters, Inc. 02001-11-02 November 2, 2001 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Monsters vs. Aliens 02009-03-27 Mac 27, 2009 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Monster House 02006-06-15 Jun 15, 2006 ImageMovers
Columbia Pictures
Amerika Syarikat
Mug Travel
빼꼼의 머그잔 여행
Backkom-eui Mug-jan Yeo-haeng
02007-03-22 Mac 22, 2007 RG Animation Studios Korea Selatan
Nak [5] [6] 02008-04-03 April 3, 2008 beboydcg Thailand
Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror [7]
ホッタラケの島 遥と魔法の鏡
02009-08-22 Ogos 22, 2009 Fuji Television, Production I.G Jepun
Olsen Gang Gets Polished
Olsen-banden på de bonede gulve
02010-10-14 Oktober 14, 2010 Nordisk Film Denmark
Open Season 02006-09-29 September 29, 2006 Sony Pictures Animation
Columbia Pictures
Amerika Syarikat
Open Season 2 02008-09-24 September 24, 2008 Sony Pictures Animation Amerika Syarikat
Open Season 3 02010-10-21 Oktober 21, 2010 Sony Pictures Animation Amerika Syarikat
Our Masha and Magical Nut
Наша Маша и волшебный орех
02009-12-10 Disember 10, 2009 Amedia Films
Gala Film
Rusia
Over the Hedge 02006-04-22 April 22, 2006 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Pinocchio 3000 02004-07-09 Julai 9, 2004 CinéGroupe Kanada
Perancis
Sepanyol
Pirates in Callao
Piratas en el Callao aka. Piratas en el Pacifico
02005-02-24 Februari 24, 2005 AlpaMayo Ent. Peru
Pirates Who Don't Do Anything: A VeggieTales Movie, TheThe Pirates Who Don't Do Anything: A VeggieTales Movie 02008-01-11 Januari 11, 2008 Big Idea Productions
Universal Pictures
Amerika Syarikat
Planet 51 02009-11-20 November 20, 2009 Ilion Animation Studios Amerika Syarikat
Sepanyol
Planzet 02010-05-22 Mei 22, 2010 CoMix Wave Jepun
Plumíferos 02010-02-18 Februari 18, 2010 Manos Digitales
Sony Pictures Releasing
Argentina
Polar Express, TheThe Polar Express 02004-10-21 Oktober 21, 2004 ImageMovers
Warner Bros.
Amerika Syarikat
The Prodigies 02011 2011 Perancis
Belgium
Luxembourg
Puss in Boots 02011-10-28 Oktober 28, 2011 DreamWorks Animation Amerika Syarikat
Rango 02011-03-04 Mac 4, 2011 Industrial Light & Magic
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Ratatouille 02007-06-29 Jun 29, 2007 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Resident Evil: Degeneration
Baiohazādo: Dijenerēshon
02009-02-04 Februari 4, 2009 Capcom Studios
Sony Pictures
Digital FrontierSony Pictures Entertainment
Amerika Syarikat
Jepun
Rio 02011-04-15 April 15, 2011 Blue Sky Studios
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Roadside Romeo 02008-10-24 Oktober 24, 2008 Yash Raj Films
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
India
Robots 02005-03-10 Mac 10, 2005 Blue Sky Studios
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Ronal the Barbarian 02011-09-29 September 29, 2011 Einstein Film
Nordisk Film
Denmark
RPG: Metanoia 02010-12-25 Disember 25, 2010 Thaumatrope Animation
Star Cinema
Ambient Media
Filipina
Sammy's Adventures: The Secret Passage
Sammy's avonturen: De geheime doorgang
02010-08-04 Ogos 4, 2010 nWave Pictures
Illuminata Pictures
Belgium
Shark Bait 02006-07-07 Julai 7, 2006 Digi Art
Digiart Productions
FX Digital
Silver Nitrate Films
Wonderworld Studios
Amerika Syarikat
Korea Selatan
Shark Tale 02004-09-10 September 10, 2004 DreamWorks Animation
DreamWorks Pictures
Amerika Syarikat
Shrek 02001-05-18 Mei 18, 2001 DreamWorks Animation
DreamWorks Pictures
Amerika Syarikat
Shrek 2 02004-05-15 Mei 15, 2004 DreamWorks Animation
DreamWorks Pictures
Amerika Syarikat
Shrek the Third 02007-05-18 Mei 18, 2007 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Shrek Forever After 02010-05-21 Mei 21, 2010 DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Amerika Syarikat
Space Chimps 02008-07-18 Julai 18, 2008 Vanguard Animation
Odyssey Entertainment
Starz Animation
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Space Chimps 2: Zartog Strikes Back 02010-05-28 Mei 28, 2010 Prana Studios
Vanguard Animation
20th Century Fox
Amerika Syarikat
Space Dogs
Белка и Стрелка. Звёздные собаки
02010-03-18 Mac 18, 2010 Centre of National Film Rusia
Spirit of the Forest
Espíritu del Bosque
02008-09-12 September 12, 2008 Dygra Films Sepanyol
Starship Troopers: Invasion 02012-07-21 Julai 21, 2012 Amerika Syarikat
Jepun[4]
Sprung! The Magic Roundabout aka. Doogal
Pollux, le manège enchanté
02005-02-02 Februari 2, 2005 Action Synthese Studio
Pathe Pictures
The Weinstein Company
United Kingdom
Perancis
Star Wars: The Clone Wars 02008-08-15 Ogos 15, 2008 Lucasfilm Animation
Warner Bros.
Amerika Syarikat
Strawberry Shortcake: The Sweet Dreams Movie 02006-09-04 September 4, 2006 DIC Entertainment
Twentieth Century Fox
Amerika Syarikat
Sunshine Barry & The Disco Worms
Disco Ormene
02008-09-07 September 7, 2008[5] Denmark
Surf's Up 02007-06-07 Jun 7, 2007 Sony Pictures Animation
Columbia Pictures
Amerika Syarikat
Tale of Despereaux, TheThe Tale of Despereaux 02008-12-19 Disember 19, 2008 Framestore Feature Animation
Universal Pictures
Amerika Syarikat
Tangled 02010-11-24 November 24, 2010 Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Tekken: Blood Vengeance 02011-07-26 Julai 26, 2011 Digital Frontier
Asmik Ace Entertainment
Amerika Syarikat
Jepun
Terkel in Trouble
Terkel i knibe
02004-04-02 April 2, 2004 Nordisk Film
A. Film A/S
Denmark
TMNT 02007-03-23 Mac 23, 2007 Imagi Animation Studios
Warner Bros.
The Weinstein Company
Amerika Syarikat
Hong Kong
Toy Story 01995-11-19 November 19, 1995 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Toy Story 2 01999-11-13 November 13, 1999 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Toy Story 3 02010-06-18 Jun 18, 2010 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Thru the Moebius Strip 02005-12-30 Disember 30, 2005 BloodWorks
GDC Productions
Amerika Syarikat
China
The True Story Of Puss'N Boots
La Véritable Histoire du chat botté
02009-04-01 April 1, 2009 Herold and Family
MK2 Productions
France 3 Cinéma
Perancis
Belgium
Switzerland
Tinker Bell 02008-09-18 September 18, 2008 DisneyToon Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
India
Tinker Bell and the Lost Treasure 02009-10-27 Oktober 27, 2009 DisneyToon Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
India
Tinker Bell and the Great Fairy Rescue 02010-09-21 September 21, 2010 DisneyToon Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
India
Secret of the Wings 02012-10-23 Oktober 23, 2012 DisneyToon Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
India
Ugly Duckling and Me!, TheThe Ugly Duckling and Me! 02006-09-10 September 10, 2006 A. Film
Disney Television France
Futurikon
Magma Films
TPS Star
TV2 Danmark
Target Media Entertainment
Ulysses Film Production
Korea Selatan
Perancis
Jerman
Ireland
United Kingdom
Denmark
Up 02009-05-29 Mei 29, 2009 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Valiant 02005-03-25 Mac 25, 2005 Vanguard Animation
Walt Disney Feature Animation
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
United Kingdom
Vexille
Bekushiru 2077 Nihon sakoku
02007-08-18 Ogos 18, 2007 Oxybot Jepun
WALL-E 02008-06-27 Jun 27, 2008 Pixar Animation Studios
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Wild, TheThe Wild 02006-04-06 April 6, 2006 C.O.R.E. Feature Animation
Walt Disney Feature Animation
Walt Disney Pictures
Amerika Syarikat
Kanada
Winx Club 3D: Magical Adventure
Winx Club 3D: Magica Avventura
02010-10-29 Oktober 29, 2010 Rainbow CGI Itali
Winx Club: The Secret of the Lost Kingdom
Winx Club - Il Segreto Del Regno Perduto
02007-11-30 November 30, 2007 Rainbow CGI Itali
Yona Yona Penguin 02009-10-28 Oktober 28, 2009 Madhouse Perancis
Jepun
Yonna in the Solitary Fortress
はなれ砦のヨナ
02006-04-08 April 8, 2006 CoMix Wave Inc. Jepun
Yugo & Lala 02012-08-10 Ogos 10, 2012 China[6]
Zambezia[7]
Adventures in Zambezia
02012-06-05 Jun 5, 2012 Triggerfish Animation Studios
Cinema Management Group
Afrika Selatan

Rujukan[sunting | sunting sumber]