Hati Yang Dikhianati

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Hati Yang Dikhianati
Genre
Berdasarkan daripada
Diadaptasi dari telenovela Sepanyol, Mis Tres Hermanas
Ditulis olehThe Playwrights Team
PengarahRiza Baharudin
Dibintangi oleh
Lagu pembukaanVida - Isyariana & Dean Eiman
Lagu penutupBiru Malam - Chubb-E Amir Masdi
Negara asalMalaysia
BahasaMelayu
Penerbitan
Tempoh siaran39–40 minit
Syarikat penerbitan
Global Station Sdn Bhd
Penyiaran
Saluran asalAstro Prima (Slot Tiara)
Format gambar480i (SDTV)
1080i (HDTV)
Siaran asal12 April 2021 – Kini
Kronologi
MengikutiAngkara Cinta

Hati Yang Dikhianati ialah sebuah siri drama televisyen Malaysia 2021 arahan Riza Baharudin, dibintangi oleh Isyariana, Amar Baharin dan Mona Allen. Diadaptasi dari telenovela Venezuela, Mis Tres Hermanas, siri ini memulakan tayangan perdana di Slot Tiara Astro Prima bermula 12 April 2021 Menggantikan Angkara Cinta [1].

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Setelah pemergian bapanya, Iskandar mengambil keputusan untuk berhenti persekolahannya dan terus bekerja demi membesarkan tiga adik perempuannya. 15 tahun berlalu selepas peninggalan ibu bapanya, Iskandar kini berkahwin dengan Maria dan tinggal bersama dua orang adiknya iaitu Lisa yang bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital komuniti serta adik bongsunya, Baby yang masih belajar.

Segalanya berubah apabila Lisa menyerang tapak pembinaan di sebelah hospitalnya dan berdepan dengan Zuhri Elyas yang merupakan ketua projek pembinaan tersebut. Pertemuan mereka secara perlahan membuahkan rasa kasih namun tanpa pengetahuan Lisa, Zuhri Elyas sebenarnya sudahpun bertunang. Dalam masa yang sama dia juga berselingkuh dengan Maria, kakak ipar kepada Lisa sendiri. Maria pula semakin tertekan ditambah dengan kehadiran adik iparnya Syaz dan suaminya Imran yang terpaksa berpindah ke rumah Iskandar kerana kehilangan kerja. Perlahan-lahan perjalanan cinta Lisa dan Zuhri ditempuh ranjau.

Pelakon[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Drama Hati Yang Dikhianti MyinfoTaip. Dicapai 11 April 2021