Perbincangan pengguna:Aplikasi/Arkib 3

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

4 ringgit vandal[sunting sumber]


Sebenarnya saya memadam 4 ringgit vandal. Sambungan saya lambat update, tidak perasan suntingan anda. Yosri (bincang) 11:57, 12 Februari 2010 (UTC)

UNDILAH SAYA[sunting sumber]

السلام عليكم--(bincang) 18:14, 8 Mei 2010 (UTC 平和があなたがたに

Assalamualaykum, Salam Sejahtera dan Salam Wikipedia,

Kehadapan Saudara Aplikasi, saya merupakan pengguna Wikipedia Smim90 sedang mengadakan kempen kutipan suara melalui undian. Tujuan saya mengadakan kutipan suara ini adalah untuk mencari sokongan ahli Wikipedia bahasa Melayu yang budiman untuk memilih saya sebagai salah seorang PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU. Saudara, tujuan saya memohon jawatan sebagai penyelia ini adalah untuk membuat suatu transformasi pembaharuan dalam Wikipedia bahasa Melayu. Namun saya berpendapat keinginan saya mungkin tidak dapat dilunaskan sekiranya saya tidak mendapat sokongan yang kuat daripada anda. Saya seringkali sentiasa berusaha bersama para pengguna Wikipedia bahasa Melayu yang lain dalam mengecapi suatu matlamat yang sama bagi menyediakan rencana dan juga pelbagai pengisian yang bermanfaat dalam Wikipedia, namun saya tidaklah mahu sesuatu sumbangan itu boleh dikatakan "serumpun" sahaja kerana apa yang penting adalah kepelbagaian dan usaha kita yang tidak terhad, kerana itu juga saya amat menaruh harapan kepada anda SAHABAT, sebagai rakan seperjuangan yang sentiasa mencari adunan yang cukup sebati dalam mencipta resipi ilmu yang tidak akan dilupakan selama-lamanya .Inilah rencah kencana kehidupan.

Jika saudara mempunyai keyakinan dan kepercayaan terhadap diri saya untuk menjadi PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU, saudara bolehlah memasuki pautan Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Smim90 sebagai penyelia 09 Mei 2010 untuk mengundi saya.

Saudara boleh mengundi saya dengan dengan hanya memasukkan * SETUJU dan seterusnya diikuti tanda (~ sebanyak 4 kali) sebagai tandatangan saudara di dalam ruangan SOKONGAN. Kemudian tekan kotak simpan, undian saudara akan disimpan secara otomatik.

Jika saudara merasakan saya tidak layak menyandang jawatan sebagai penyelia dalam Wikipedia ini, saudara boleh memasukkan tanda * TIDAK SETUJU dan seterusnya diikuti tanda (~ sebanyak 4 kali) sebagai tandatangan saudara di dalam ruangan BANTAHAN. Kemudian tekan kotak simpan. undian saudara akan disimpan secara otomatik. Sebaik-baiknya saya amat mengesyorkan saudara untuk memberi sedikit komen dalam ruangan catatan sekiranya saudara tidak menyokong saya untuk memegang jawatan penyelia.

Saya juga sudi menerima sebarang persoalan yang ditujukan kepada saya sepanjang tempoh berkempen dan mencari undian. Jika tidak keberatan saya akan menjawab semua pertanyaan itu dengan hati yang ikhlas dan terbuka, InsyaAllah.

Akhirnya kata, undilah saya sebagai PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU, mudah-mudahan segala usaha saya dan saudara akan terus dapat dipertingkatkan untuk kebaikan bersama. Kearah melahirkan umat berilmu, berwawasan dan bertanggungjawab. Smim90 (bincang) 18:14, 8 Mei 2010 (UTC). Sekian, Wassallam dan Terima Kasih.

Teruskan usaha menambahkan artikel WBM ini[sunting sumber]

Anda tidak perlu meminta maaf kerana membuat artikel mengenai tempat di Perancis. Saya bangga sebenarnya ada orang yang menolong menyambung untuk saya. Saya tidak dapat hendak menyambungnya kerana broadband lambat dan kekangan masa. Saya amat berharap agar anda terus menyumbang kepada WBM ini. Terima kasih banyak-banyak. P/S: Maaf, nak tanya, adakah anda ada kaitan dengan Md. Farhan? --Jufert (bincang) 05:26, 20 Disember 2010 (UTC)

Ooo.. Baguslah kalau begitu. Teruskan usaha anda. :D --Jufert (bincang) 05:31, 20 Disember 2010 (UTC)

Memang betul, tapi setakat ini hanya awak seorang sahaja yang banyak mencipta rencana baru. Kita perlukan sekurang-kurangnya 10 orang seperti awak pun dah OK, tapi ia seakan mustahil. Jadi, amat sukar untuk mencapai target. Namun, sama-samalah kita berusaha untuk mencipta rencana baru ya. --Jufert (bincang) 05:41, 20 Disember 2010 (UTC)

Saya tiada masalah untuk letak semua interwiki kecuali english sebab saya pun ambil daripada wiki English. Saya faham anda masih bersekolah, jadi jangan abaikan pelajaran ya. --Jufert (bincang) 05:47, 20 Disember 2010 (UTC)

Tu la.. Kalau Yosri menyumbang mesti sudah hampir target. Mungkin dia sibuk dengan perkara lain. Harap-harap dia kembali secepat yang mungkin. Sama-sama kita berusaha. --Jufert (bincang) 05:51, 20 Disember 2010 (UTC)

aktif[sunting sumber]

Terima kasih kerana bertanya. Peningkatan tugas dan capaian terhad (filter) menghadkan keaktifan. Yosri (bincang) 01:02, 26 Disember 2010 (UTC)

redirect[sunting sumber]

Tak faham? Silap apa?Yosri (bincang) 11:28, 27 Disember 2010 (UTC)

Pengundian[sunting sumber]

Laman Wikipedia:Penyelia/Pengundian kelihatan terkunci. Apakah cara mengundi sekarang? — Syarikat Pemunggahan Rencana (bincang) 15:02, 11 Januari 2011 (UTC)

Laman itu terkunci. Tiada butang "sunting", cuma "lihat sumber" — Syarikat Pemunggahan Rencana (bincang) 19:54, 14 Januari 2011 (UTC)

Kerja anda[sunting sumber]

Jika anda mahu menggunakan {{PAGENAME}} pada setiap rencana ringkas anda, sebaiknya anda tukar dengan penggunaan {{subst:PAGENAME}}. ParserFunction ini akan menukarkan {{PAGENAME}} di dalam sumber rencana anda. Anda boleh cuba di Wikipedia:Kotak pasir untuk lebih faham. --Kurnia [ bual ] 11:16, 14 Januari 2011 (UTC)

Sila letak kategori yang sesuai pada rencana yang anda cipta. –Kurnia [ bual ] 11:01, 19 Januari 2011 (UTC)

Jika anda rasakan ada orang melaku musnah, undurkan suntingannya, bukan biarkan tapi lindungi. Dan jika anda rasa rencana itu patut dilindungi, jangan selama-lamanya. Itu cuma utk kes teruk sahaja. ...Aurora... (b) 03:33, 24 Januari 2011 (UTC)

Tolong letakkan {{geo-stub}} sebelum templat navbox komun supaya nampak lebih kemas. --Kurnia [ bual ] 09:49, 30 Januari 2011 (UTC)
Saya lupa, anda juga boleh letakkan == Lihat juga ==\n*[[Komun di jabatan <NamaJabatan>]] pada setiap laman-laman berkaitan komun tersebut. --Kurnia [ bual ] 09:54, 30 Januari 2011 (UTC)

Re: Penyelia WBM[sunting sumber]

Saya sudah pun mengundi saudara. Semoga berjaya! :) - Hezery99 (bincang) 23:14, 15 Januari 2011 (UTC)

Penyekatan anda[sunting sumber]

Menggunakan akaun berganda bukan kesalahan, melainkan akaun yang lain digunakan untuk tujuan tidak baik. Jadi tindakan menyekat anda adalah salah. Sila lihat Wikipedia:Pengguna boneka. --Kurnia [ bual ] 11:21, 14 Februari 2011 (UTC)

Bilangan rencana[sunting sumber]

Cepat, lagi enam rencana. Yosri (bincang) 11:14, 15 Februari 2011 (UTC)

Heee.e.. last cek ada 106994 lagi. Yosri (bincang) 11:20, 15 Februari 2011 (UTC)

Sebenarnya saya sedang cuba mengosongkan laman pengguna saya yang dipenuhi rancangan rencana yang sedang dicipta. Heee...Heee...Heee... Yosri (bincang) 10:59, 19 Februari 2011 (UTC)

BLS: Ucapan terima kasih anda[sunting sumber]

Sama-sama. Tapi sebenarnya saya memang ahli Wikipedia:WikiProjek Perancis sejak 2008 lapan lagi. Anda boleh letakkan nama anda di laman projek tersebut jika anda berminat. :) --Kurnia [ bual ] 03:33, 21 Februari 2011 (UTC)

Bot Anda, Detective Conan[sunting sumber]

Jangan ciptakan laman perbincangan bagi pengguna-pengguna yang belum mempunyai sebarang sumbangan. --Kurnia [ bual ] 11:27, 25 Februari 2011 (UTC)

Pengguna baru, tidak semestinya orang yang baru daftar masuk. Kadang-kala mereka sudah memiliki akaun lain di Wikipedia bahasa lain, datang ke sini munkin kerana tertekan pautan, atau sekadar untuk melihat sementara. Pengguna-pengguna sebegini, kadang kala mengaktifkan fungsi akaun email mereka, dan apabila ada perubahan pada laman perbincangan mereka, email akan dihantar. Email yang tidak relevan akan mengganggu pengguna. --Kurnia [ bual ] 11:35, 25 Februari 2011 (UTC)

Re:WBM[sunting sumber]

Halo, Pak Aplikasi...

Terima kasih atas sokongan Anda kepada saya. Salam. Wagino 20100516 (bincang) 10:34, 2 Mac 2011 (UTC)

Oh, iya, Pak... Akaun saya di WBI baru sahaja disekat selama 3 hari dengan alasan membuat rencana pendek (one liner). Tapi anehnya kenapa setelah ada hampir 40.000 rencana sejenis (atau mungkin saat ini lebih pun) yang dimulakan sejak dulu baru sekarang dimasalahkan dan akaun saya pula yang kena sekat, padahal sudah beribu-ribu rencana tunas saya mulakan.
Harapan saya jika ada sesuatu hal yang terlarang di WBM kiranya Bapak sebagai amir (penyelia) disini mohon saya diberi amaran sebelum melakukan sekatan dan semoga hal ini tidak terjadi kepada akaun saya di WBM. Salam. Wagino 20100516 (bincang) 10:45, 2 Mac 2011 (UTC)

Saya upayakan setiap rencana tunas yang saya mulakan haruslah diatas 500 bait (setidaknya sesudah dilakukan suntingan). Terima kasih. Wagino 20100516 (bincang) 10:50, 2 Mac 2011 (UTC)

Jangan main2[sunting sumber]

Jangan sesuka hati sekat/nyahsekat orang. Sila berikan sebab yang nyata. Jika tidak, ia dianggap menyalahgunakan kuasa. Jika anda ingin sekat/nyahsekat akaun sendiri, anda perlu log masuk menggunakan akaun tersebut dan nyatakan dengan jelas. ...Aurora... (b) 03:45, 7 Mac 2011 (UTC)

Penghapusan[sunting sumber]

Boleh saya tahu kenapa anda hapuskan Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kubang Pasu? Setahu saya ia tidak layak untuk penghapusan segera. --Kurnia [ bual ] 10:32, 11 Mac 2011 (UTC)

Meminta penghapusan[sunting sumber]

Helo! Tolong memadam Templat:Country data Kesatuan Afrika? Hal ini rosak, dan tidak akan pernah dapat bekerja. Fail yang menggunakan diklasifikasikan sebagai "non-free media", dan kerana itu tidak boleh digunakan dalam templat. Versi di Wikipedia Inggeris telah dihapuskan kerana alasan yang sama. Saya tidak tahu bagaimana benar meminta penghapusan... Icarus 10:58, 18 April 2011 (UTC)

Templat:Country data ASEAN sama. Icarus 11:34, 18 April 2011 (UTC)
Juga, Templat:Country data Democratic Republic of Congo adalah salinan dari Templat:Country data Republik Demokratik Congo. Icarus 12:08, 18 April 2011 (UTC)
Terima kasih! Icarus 12:02, 20 April 2011 (UTC)

bantu aku[sunting sumber]

tolong donk buat gambar WikiBar yang terdapat di id:Pengguna:Erik Evrest/Bak Pasir di Wikipedia Indonesia pada bagian "Usulan Halaman Utama" dibagiannya "30 Juni dalam sejarah" menyatu dengan kotak kuning yang ada diatasnya. Berlaki-kali ku bereksperimen tak berhasil mulu. --Erik Evrest 12:18, 2 Julai 2011 (UTC)

Fail tanpa lesen sah[sunting sumber]

Hai! Terima kasih atas muat naik anda. Saya perasan sebahagian fail yang anda muat naik tidak memiliki lesen (lihat senarai di bawah). Anda boleh membantu kami dengan meletakkan lesen dan sumbernya. Sumber boleh jadi ÔÇÿKarya sendiriÔÇÖ jika anda mengambil gambar tersebut/menggunakan kamera anda sendiri atau mencipta sendiri fail tersebut. Jika anda mengambil foto/fail itu di tempat lain, sila berikan pautan ke tapak web berkaitan atau nyatakan di mana anda menjumpainya.

Fail tanpa lesen sah boleh dihapuskan, jadi kami amat berharap anda membantu kami menambah lesen supaya fail-fail tersebut dapat dikekalkan.

Kerjasama anda amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

  1. Fail:AhmadFedtriYahya.jpg
  2. Fail:Azhar Sulaiman3.jpg
  3. Fail:Seo Ji-hoo.jpg
  4. Fail:Lee seung gi.jpg

--MGA73bot (bincang) 22:16, 11 Julai 2011 (UTC)

Deletions of categories[sunting sumber]

Hi! You just deleted these:

They were not empty. The files in the categories have copyright issues and deleting the categories does not solve the problem(s). I think the files should be deleted or the "red categories" replaced with some other (excisting) categories. Do you have plans to do so? --MGA73 (bincang) 09:18, 13 Ogos 2011 (UTC)

Or the license problems could be fixed ofcourse :-) --MGA73 (bincang) 09:43, 13 Ogos 2011 (UTC)

Fail:Veerapab.jpg[sunting sumber]

You uploaded this file with the license GFDL-self indicating that you have taken the photo yourself. The watermark and the small resolution make me wonder if you choose the wrong license during upload? Could you please check and perhaps add the source to the file? Thank you. --MGA73 (bincang) 19:19, 23 Ogos 2011 (UTC)

Hi again. You have uploaded a new version of the file. There is a larger version here http://star.sanook.com/story_picture/m/13583_002.jpg / http://star.sanook.com/gossip/gossip_13583.php with a watermark. The license is still GFDL-self. May I ask you if you took that photo yourself? --MGA73 (bincang) 19:17, 25 Ogos 2011 (UTC)

Fail:Syed Aiman.jpg[sunting sumber]

Hi! You also uploaded this file with the license GFDL-self indicating that you have taken the photo yourself. The text on the photo says C by: Rashidee Azman. Is that you? --MGA73 (bincang) 10:10, 1 September 2011 (UTC)

Deletion[sunting sumber]

Please delete Perbincangan:Ghazal as nonsense. Ebe123 (bincang) 11:56, 9 Oktober 2011 (UTC)

Penghapusan[sunting sumber]

Wow, anda terus hapus begitu saja laman yang dicadangkan untuk disalin ke Wikibooks? Anda ada periksa tidak laman tersebut sebelum hapuskan? --Kurnia [ bual ] 10:49, 28 Oktober 2011 (UTC)

Padam[sunting sumber]

Sila guna tag {{padam|sebab cadangan}} dan bukannya terus padam bagi rencana yang memiliki peluang untuk dikembangkan. Yosri (bincang) 11:10, 20 November 2011 (UTC)

Mengapa cepat padam[sunting sumber]

Rencana belum dikembangkan lagi. Anda mungkin tidak kenal kerana anda bukan bidang tersebut dan tidak perasan tentangnya . Hanya orang dalam bidang tersebut yang pernah membaca jurnal dan perlu dibuat rujukan. Ramai penulis, pemuisi, novelis dll memang bekerja sebagai pensyarah universiti. Pensyarah kaunseling juga menulis bidang lain dan jangan prasangka. Jika anda rajin, sila gunakan google book, google news. google blog dll. Lain kali jangan cepat prasangka. Tak salah kalau rajin search pada buku , perpustakaan , internet dsb.

Contohnya Ahmad Kotot yang anda padam sebenarnya telah dijadikan kajian dan diterbitkan dalam bentuk buku oleh Sasterawan Negara Dr Anwar Ridwan. Anda tidak nampak kepentingan penulis ini kerana anda bukan dari bidang tersebut dan bukan pula dari kawasan tersebut. Contoh lain Bahaman Samsudin selalu saya jumpa dalam pelbagai buku, lalu saya search dan menulisnya . Anwar Malek seorang tan sri dan ada memoir tentangnya - saya sendiri tidak mengenalinya dan mengapa dianugerah Tan Sri, mesti ada sebab. Banyak cara dan kaedah untuk menentukan populariti / terkenal seseorang. Anda mungkin tidak kisah siapa penulis buku yang anda baca. Saya sedih kerana anda tidak menghargai penulis di Malaysia. Ahli politik tidak pula menjadi mangsa 'delete' anda.

Saya mula prasangka, mungkin omputih, Perancis seperti yang anda usahakan sekarang , barulah diterima kut.Kalau saya tulis tentang Ernest Hemingway, Afif Fattah Tabbarah, Ali Syariati - terkenal ke ? , pernah dengar ke ?.Kerja ini kerja sukarela, kena banyak sabar.Malekhanif (bincang) 17:28, 2 Disember 2011 (UTC)

mencipta sesuatu[sunting sumber]

Shinichi 1.jpg

saya x pandai.. boleh tolong ajarkan..

--Muhaiminkudou (bincang) 02:54, 16 Disember 2011 (UTC)

Permohonan hapus[sunting sumber]

Boleh anda lihat permohonan [menghapus rencana Rammy, dan beri pendapat / tindakan. Yosri (bincang) 17:07, 7 Februari 2012 (UTC)

Rencana Perancis[sunting sumber]

Tahniah kerana tamatkan rencana mengenai tempat di Perancis. Yosri (bincang) 11:05, 1 Jun 2012 (UTC)

Anda boleh lihat statistik rencana baru bahasa Melayu di http://www.wikistatistics.net/wiki/ms/articles/365 Yosri (bincang) 11:22, 23 September 2012 (UTC)

Indonesia[sunting sumber]

Anda menyukarkan tugasan saya membina nama tempat di Indonesia.  :) Yosri (bincang) 05:33, 12 Oktober 2012 (UTC)

Indonesia memiliki 76,514 desa atau gampong, di mana 25,567 merupakan sama nama. Metodologi yang saya gunakan adalah nama desa campur nama Kecamatan, jika masih sama, campur nama Kabupaten. Disebabkan saya tidak tahu cara anda mencipta nama desa tersebut, ini bererti setiap desa terpaksa diperiksa satu-satu. Menyemak 76,514 bukanlah satu perkara mudah. :( Yosri (bincang) 08:31, 12 Oktober 2012 (UTC)
Sebagai contoh, Haloban, Pulau Banyak Barat, Aceh Singkil‎ tidak perlukan kecamatan Pulau Banyak, Kabupaten Aceh Singkil‎ kerana namanya unik dalam daftar nama gampong di Indonesia. Sebaliknya, :-
  • Karanganyar, Karanganyar, Demak
  • Karanganyar, Karanganyar, Karanganyar
  • Karanganyar, Karanganyar, Kebumen
  • Karanganyar, Karanganyar, Purbalingga
Ia bukan masaalah anda, tetapi sesuatu yang saya perlu jangkakan di masa hadapan. Yosri (bincang) 09:32, 12 Oktober 2012 (UTC)
Dengan 140,851 sedia ada di tambah 76,000 (tolak berganda) kita mungkin akan capai 216,851. Yosri (bincang) 09:49, 12 Oktober 2012 (UTC)

Pemain bola sepak Sepanyol[sunting sumber]

Salam, Aplikasi. Saya perasan Anda banyak mencipta rencana mengenai pemain bola sepak di La Liga Sepanyol, yang semuanya merupakan salin tampal dari rencana-rencana yang saya rintis di Wikipedia Bahasa Indonesia. Saya melihat perkembangan tersebut dan merasa tersanjung ada rakan sejawat dari Malaysia yang turut ambil bahagian dalam projek saya ini.

Buat makluman saudara, ada beberapa templat yang harus diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu, seperti templat stub pemain, sehingga kualiti rencana menjadi lebih baik.

Hubungi saya di Wikipedia Indonesia untuk bantuan lanjut. SpartacksCompatriot (bincang) 10:34, 20 Oktober 2012 (UTC)

Sila elakkan penggunaan istilah Indonesia "kabupaten " di sini bagi negara selain Indonesia. Yosri (bincang) 01:00, 25 November 2012 (UTC)

Salam[sunting sumber]

Ya, saya juga sekarang ini agak sibuk dengan kerja. Bilalah agaknya ramai lagi orang mahu menyumbang dalam Wikipedia Bahasa Melayu ini. --Jufert (bincang) 08:04, 27 November 2012 (UTC)

WBM 200,000[sunting sumber]

Saya kira lambat lagi. Saya sasar mengisi 80,000 rencana, pada kadar 1,000 sebulan. Cuba kira + dengan sumbang anda + 5% extra. Yosri (bincang) 09:28, 7 Disember 2012 (UTC)

Saya akan hantarkan data Jerman yang labih baik pada anda untuk pos besok. Yosri (bincang) 18:33, 8 Disember 2012 (UTC)
Nampaknya saya menghadapi masaalah mendapatkan data bandar di Jerman. Boleh anda hantarkan saya data tersebut untuk saya formatkan. Data yang saya lihat semalam hanya untuk http://en.wikipedia.org/wiki/Bavaria . Yosri (bincang) 01:15, 9 Disember 2012 (UTC)
Maksud saya, saya bantu meletakkan jadual bandar dalam rencana anda, seperti rencana di bandar India saya. Yosri (bincang) 04:54, 9 Disember 2012 (UTC)
Ya. Contoh data yang anda boleh berikan seperti di http://en.wikipedia.org/wiki/User:Ganeshbot/Census2001 Data yang saya ada cuma di http://www.mygermancity.com/german-cities-w Yosri (bincang) 05:00, 9 Disember 2012 (UTC)
Itu lebih baik. Yosri (bincang) 05:11, 9 Disember 2012 (UTC)

Berkenaan "munisipaliti"[sunting sumber]

Salam. Saya lihat anda banyak mencipta rencana tunas baru berkaitan Jerman dan kategori-kategori berkaitan. Jadi saya ingin bertanya mengapa anda menggunakan perkataan "munisipaliti" dalam rencana-rencana itu? Setahu saya perkataan itu tiada dalam PRPM dan istilah yang lebih sesuai adalah "kawasan perbandaran" atau "perbandaran" sahaja. Bukankah begitu? - 26 Ramadan (Bincang) 14:15, 13 Disember 2012 (UTC)

Syabas[sunting sumber]

Jumlah rencana Wiki:ms sekarang hampir 160,000 dan tak sedikit kerana usaha anda dan Yosri. Syabas. Algazel (bincang) 05:44, 2 Januari 2013 (UTC)

Terjemah[sunting sumber]

Kalau awak tak berminat nak terjemah, tak payah tampal bahasa asing merata2, walaupun disembunyikan. Apatah lagi di rencana pilihan. ...Aurora... (b) 15:03, 6 Januari 2013 (UTC)

Calon[sunting sumber]

Wa 'alaikum salam. Terima kasih atas kesudian saudara mencalonkan saya. Saya amat berbesar hati dan menghargai pencalonan tersebut. Saya setuju dicalonkan. Terima kasih sekali lagi. Algazel (bincang) 11:13, 11 Januari 2013 (UTC)

Maaf. Saya mendapat emel (emel atau pesanan?) daripada Penyelia bahawa saya perlu membantu sdare Algazel dlm WBM.. Sejujurnya, saya masih kurang ilmu dlm menterjemah Eng to BM. Namun, saya cuba membantu setakat mana yg mampu.Thekatyusha

Waalaikumsalam. Saya ucapkan terima kasih kerana mencalonkan saya sebagai penyelia. Seperti Algazel, saya juga berbesar hati dan menghargai pencalonan ini. Kata setuju daripada saya. -- i wong (bincang) 21:23, 11 Januari 2013 (UTC)

Saya kurang faham. Saya memang letak emel sebenar saya di WBM. Boleh jelaskan? -- i wong (bincang) 22:17, 11 Januari 2013 (UTC)

Bintang bersinar[sunting sumber]

Terima kasih atas bintang yang diberikan! Sama-samalah kita memajukan WBM. -- i wong (bincang) 03:52, 13 Januari 2013 (UTC)

Saya juga ingin mengucapkan terima kasih atas anugerah saudara. Sekarang kena kemas rumah (ahem). Salut!. Algazel (bincang) 12:15, 13 Januari 2013 (UTC)

Pengundian[sunting sumber]

Boleh bagi link laman pengundian? Mengenai menjadi penyelia, saya tidak bersedia lagi.--Jufert (bincang) 02:31, 15 Januari 2013 (UTC)

Kedalaman rencana[sunting sumber]

Ia tidak penting. Lihat http://meta.wikimedia.org/wiki/Depth kurang suntingan boleh dibetulkan dengan menggunakan bot untuk menyunting kategori. Yosri (bincang) 16:20, 24 Januari 2013 (UTC)

"The formula assumes that a relatively high number of page edits and the presence of support pages means articles have been updated." Yosri (bincang) 16:24, 24 Januari 2013 (UTC)

Sekalung budi[sunting sumber]

Salam. Banyak-banyak terima kasih atas usaha saudara bukan sahaja untuk mencalonkan saya sebagai penyelia, tapi juga sampai mengisikan nama dalam senarai penyelia! :D ...sangat saya hargai. Saya juga berkongsi harapan dengan saudara agar Wiki:ms menjadi gemilang dan, seperti yang berlaku pada Wiki Inggeris, menjadi pelabuhan pertama mereka yang mencari maklumat dalam BM di alam maya. Mana tahu, mungkin satu hari nanti laman2 Web BM juga akan memetik dan memuatkan maklumat daripada Wiki kita dalam kandungan mereka. Terima kasih sekali lagi. Salut. Algazel (bincang) 23:00, 25 Januari 2013 (UTC)

Romanian orthography[sunting sumber]

"Salam" and hello,

you seem to add hundreds and thousands of geographical articles - what an amazing work! But where did you get the lemma lists from? I ask because many of the Romanian cities are orthographically wrong: In Romanian language, the letters Şş (S with cedille) and Ţţ (T with cedille) do not exist. In Romanian, instead the letters Șș (S with comma) and Țț (T with comma) are used. See also the lemmas in German and Romanian Wikipedias, there they have all been corrected. English Wikipedia has corrected many of them, but not yet all. I started to move and correct some Lemmas here as well (for example Iaşi --> Iași, but I see that this would be far too much work to do manually. Could you do that semi-automatically? The rules are easy: Every Ş or ş in every article concerning Romanian geography must be moved to a Ș or ș, and every Ţ or ţ in every article concerning Romanian geography must be moved to a Ț or ț, that's all.

Thank you very much --JøMa (bincang) 20:14, 28 Januari 2013 (UTC)

Hello again. I have seen your apology on my German discussion page. I accept it: It's okay for me now. :)
Second: Maybe this is interesting for you: The English wikipedia (which happens to be your reference) is killing all the wrong Romanian characters right now. I propose ms:wp to follow... ;)
Best wishes --JøMa (bincang) 22:00, 14 Februari 2013 (UTC)

Pautan[sunting sumber]

Salam. Saudara boleh memuatkan pautan ini: Komun di Romania kpd rencana-rencana yang baharu? Salut. Algazel (bincang) 05:25, 30 Januari 2013 (UTC)

Could you handle this?[sunting sumber]

Hello, I see your an administrator on this wiki. Could you see Khas:Sumbangan/124.104.154.204 and delete and block? He's been adding pages in English, and ignored warnings on his talk page. Thanks. Techman224 (bincang) 04:55, 31 Januari 2013 (UTC)

Glovusk[sunting sumber]

Lihat http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ultraman_80_monsters#Glovusk Yosri (bincang) 08:29, 1 Februari 2013 (UTC)


Stesyen TV Filipina[sunting sumber]

Penyumbang memiliki sejarah mencipta rencana palsu mengenai stesyen ty Filipina. Malah dia turut mencipta rencana yang sama di wiki lain. Lihat http://simple.wikipedia.org/w/index.php?title=Maharlika_Broadcasting_System&action=history Yosri (bincang) 08:52, 1 Februari 2013 (UTC)

Jangan percaya satupun kecuali anda memeriksa setiap satunya dari sumber asal, bukan dari wiki lain. http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verifiability#Wikipedia_and_sources_that_mirror_or_use_it Yosri (bincang) 08:57, 1 Februari 2013 (UTC)
Jika ikutkan saya, saya akan hapuskan kesemua rencana ciptaannya. Sekarang saya serahkan pada anda untuk memeriksa setiap satunya. Saya tidak sanggup. Yosri (bincang) 08:59, 1 Februari 2013 (UTC)
Saya mengejar 220K. Yosri (bincang) 09:03, 1 Februari 2013 (UTC)

Wikibooks[sunting sumber]

Saudara penyelia di Wikibooks? Ada kegiatan laku musnah di sana. Salut. Algazel (bincang) 02:21, 5 Februari 2013 (UTC)

Terima kasih atas maklumat. Algazel (bincang) 02:33, 5 Februari 2013 (UTC)

Terima kasih..[sunting sumber]

Terima kasih kerana membirukan pautan Sabahan dan Orang Filipina pada rencana Kota Kinabalu. :) Alternate Ranking 4 (bincang) 04:38, 6 Februari 2013 (UTC)

Amin, semoga matlamat tersebut tercapai. Saya harap suatu hari nanti WBM berada pada tangga TOP-10. :) Alternate Ranking 3 (bincang) 09:38, 6 Februari 2013 (UTC)
Tak sangka mereka menggunakan BOT. Alternate Ranking 3 (bincang) 09:56, 6 Februari 2013 (UTC)
Tapi saya lihat anda juga mempunyai BOT, saya rasa anda pun boleh menggunakan BOT, Btw, terima kasih juga kerana telah mencipta banyak rencana berkaitan geografi. Boleh dikatakan, setiap hari saya nampak anda mencipta rencana geografi baru. Anda tidak penatkah setiap hari membuat rencana baru? :) Alternate Ranking 3 (bincang) 10:08, 6 Februari 2013 (UTC)
Oh, anda merupakan lepasan SPM rupanya. :) Alternate Ranking 3 (bincang) 10:27, 6 Februari 2013 (UTC)
Sama seperti saya juga, berkemungkinan bulan depan akan sibuk dan kurang memantau WBM. Alternate Ranking 3 (bincang) 10:40, 6 Februari 2013 (UTC)


artikel[sunting sumber]

lkat mana nk tekn untuk buat artikel baru,sy masih baru sy tak tahu lh pls tlg

Bintang Penghargaan untuk anda![sunting sumber]

Globe-barnstar2.png Bintang Penghargaan Geografi
Terima kasih kerana telah mencipta banyak rencana berkaitan Geografi. Anda sememangnya layak menerima penghargaan ini, teruskan usaha anda! :) Juga, terima kasih kerana membantu saya membirukan beberapa pautan pada rencana Kota Kinabalu. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 12:15, 8 Februari 2013 (UTC)

Bls: Perbincangan pengguna:Ranking Update#Bintang bersinar[sunting sumber]

Nuvola apps edu languages.svg
Hai, Aplikasi. Anda mempunyai mesej baru pada laman perbincangan pengguna Ranking Update.
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Talkback}}.

Tahniah[sunting sumber]

Tahniah kerana mencapai hampir 18K sumbangan dalam tempoh 30 hari. Yosri (bincang) 18:40, 10 Februari 2013 (UTC)

Bls: Penyelia[sunting sumber]

Wasalam saudara, jikalau begitu, saya rasa boleh juga. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 09:31, 13 Februari 2013 (UTC)
Saya sudah menetapkannya. Smile.gif — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 09:43, 13 Februari 2013 (UTC)
Ok, terima kasih saudara. Smile.gif — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 10:08, 13 Februari 2013 (UTC)

Terima kasih kerana mengundi! Smile.gif[sunting sumber]

meletop[sunting sumber]

Boleh saya tahu kenapa anda undurkan pautan hmetro? Saya letakkannya sebagai bukti. Lebih dari 1 akhbar utama menulis mengenainya. Yosri (bincang) 16:52, 14 Februari 2013 (UTC)

Tidak mengapa. Saya hanya tertanya-tanya kenapa ia diundurkan? Yosri (bincang) 02:31, 15 Februari 2013 (UTC)

Re: Interwiki[sunting sumber]

Baiklah. Maaflah, kadang-kadang malas sikit nak letak interwiki. Kalau letak pautan ke artikel di enWP pun dah cukup?

Oh ya, terima kasih untuk barnstar. Nah, air bandung. Syahir√2 (bs) 08:48, 15 Februari 2013 (UTC)

Bolehkah mencipta tajuk sendiri yang berfaedah

Bls: Barnstar[sunting sumber]

Terima kasih untuk barnstar tersebut. Smile.gif — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 12:58, 15 Februari 2013 (UTC)

Lesen gambar[sunting sumber]

Sebagai penyelia, anda sekurang2nya patut tahu menggunakan lesen yg betul. ...Aurora... (b) 08:33, 16 Februari 2013 (UTC)

Anda masih lagi melakukannya. Ini peringatan terakhir saya. ...Aurora... (b) 09:19, 19 Februari 2013 (UTC)

Barnstar[sunting sumber]

Sila lihat laman ini. Adakah anda memberi bintang? Salut. Algazel (bincang) 13:16, 16 Februari 2013 (UTC)


Ranking Update[sunting sumber]

Mana pautannya?? Hang Li Po (bincang) 16:22, 16 Februari 2013 (UTC)

Peristiwa meteor Rusia 2013[sunting sumber]

Saya dah kemaskini dan terjemah rencana ini, ianya sudah boleh dimasukkan dalam laman berita terkini. Smile.gif — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 21:28, 17 Februari 2013 (UTC)

Terima kasih. Tapi, anda terlupa meletakkan pautan rencananya. Btw, anda belum tidur lagi? — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 21:58, 17 Februari 2013 (UTC)
Oh, seperti saya juga lah kadang-kadang. Patutlah saya tak nampak anda pada waktu siang. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 22:01, 17 Februari 2013 (UTC)
Saya terlupa, yang ini pun perlu dimasukkan dalam laman berita. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 23:11, 17 Februari 2013 (UTC)

Menghapuskan laman[sunting sumber]

Saya sekali lagi nasihatkan anda agar lebih berhati2 menghapuskan laman. Saya bagi contoh, kategori ini telah tiga kali anda hapuskan. ...Aurora... (b) 08:09, 18 Februari 2013 (UTC)

Pengguna:Arctic Kangaroo[sunting sumber]

Terima kasih encik. Arctic Kangaroo 15:02, 18 Februari 2013 (UTC)

For you[sunting sumber]

BoNM-Azerbaijan.png The Azerbaijani Barnstar of National Merit
For all of your excellent articles on Azerbaijan, I award you this Azerbaijan Barnstar of National Merit. --NKOzi (bincang) 06:55, 19 Februari 2013 (UTC)

Kemaskini[sunting sumber]

Saya rasa anda perlu kemaskini halaman ini untuk Irfanshaharuddin. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 10:31, 19 Februari 2013 (UTC)

CALONKAN SAYA[sunting sumber]

Salam Sejahtera,

Saya memohon saudara untuk mencalonkan Saya sebagai seorang penyelia di Wikipedia..... Nasir36 (bincang) 14:50, 20 Februari 2013 (UTC). Sekian, Wassallam dan Terima Kasih

Terima kasih! Smile.gif[sunting sumber]

Nuvola apps edu languages.svg
Hai, Aplikasi. Anda mempunyai mesej baru pada laman perbincangan pengguna Ranking Update.
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Talkback}}.

Tag amaran IP[sunting sumber]

Di WBM, di mana saya dapat melihat senarai tag-tag untuk diberi kepada pengguna IP? — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 12:27, 20 Februari 2013 (UTC)

Wikipedia:Penyelia[sunting sumber]

Jika dilihat di Wikipedia Inggeris, mereka tidak meletakkan maklumat-maklumat siapa penyelia di bawah sub-tajuk itu. Saya cadangkan senarai penyelia dibuat pada laman baru. 14:05, 20 Februari 2013 (UTC)

Saya sudah kemaskininya agar Senarai penyelia berada dalam sub-laman. — i Wong (bincang) 14:59, 20 Februari 2013 (UTC)

Re: Cekap[sunting sumber]

Nuvola apps edu languages.svg
Hai, Aplikasi. Anda mempunyai mesej baru pada laman perbincangan pengguna Ranking Update.
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Talkback}}.

Teruja[sunting sumber]

Saya teruja melihat anda dapat membuat begitu banyak rencana. Salah satunya seperti ini. Apa rahsia anda ya? Anda tak pening ka masa membuatnya? Kalau saya, tengok kod macam ni lama-lama pun dah pening kepala. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 17:31, 21 Februari 2013 (UTC)


Sebenarnya kebanyakan rencana Komun Nord itu Kurniasan yg kemaskini. Lihat sejarahnya, saya cipta rencananya sangat pendek. Sebenarnya saya cuma 'copy paste' dari rencana sebelumnya kemudian tampalkannya di rencana baru.Tapi kena ubah sedikitlah perkataannya. Kebanyakan rencana yang saya cipta saya letak {{subst:PAGENAME}} bagi memudahkan kerja.----Aplikasi (Bincang) 17:35, 21 Februari 2013 (UTC)
Oh, tapi bagi saya anda memang seorang yang hebat. Tiada orang yang dapat menandingi anda dalam membuat rencana sebegitu banyak. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 17:41, 21 Februari 2013 (UTC)
Saya tidak hebat sebenarnya. Tetapi Yosri lagi hebat kerana dia mampu buat rencana panjang dalam masa yang agak singkat. Macam Lsjbot di svwp, cebwp dan warwp. Beliau mampu cipta rencana sebanyak ±10,000 sehari.----Aplikasi (Bincang) 17:43, 21 Februari 2013 (UTC)
Tapi kesimpulannya, anda semua memang hebat. :) Btw, anda tahu tak di mana templat untuk pengguna yang disekat, saya dah sekat Mrsuperb kerana ia merupakan akaun lain Ameba parasit. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 17:47, 21 Februari 2013 (UTC)
Mengenai kedalaman tu, ianya kerana rencana di en sentiasa di update dan banyak penciptaan templat-templat atau laman projek yang baru. Ianya tidak cuma melibatkan penghasilan rencana. Seperti yang Kurniasan pernah nyatakan sebelum ini. Btw, terima kasih untuk templat itu. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 17:52, 21 Februari 2013 (UTC)
Ok. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 18:07, 21 Februari 2013 (UTC)

Projek SD Jawi[sunting sumber]

Saya melihat saudara menggunakan dua templat dalam mengucapakan selamat datang kepada pengguna baru. Apa kata kita gabungkan kedua-duanya dalam satu templat sahaja? Kita buat tab? — i Wong (bincang) 23:57, 21 Februari 2013 (UTC)

Fasa pertama cari coding untuk buat tab. Kerana saya bukanlah pakar untuk skrip tab, saya cadangkan kita belek-belek dahulu Wikipedia bahasa lain. Jika jumpa templat tab yang bagus, boleh kita ambil dan 'customize'. — i Wong (bincang) 00:13, 22 Februari 2013 (UTC)
Cuba lihat templat SD Wikipedia bahasa Arab. Ia berbentuk tab. Mungkin boleh dimasukkan nanti. Elakkan terus masuk ke templat SD. Buat dalam kotak pasir dahulu. Saya akan memahaminya tetapi bukan dalam tempoh terdekat. Ada kerja pilihan raya perlu dilakukan di kawasan Selangor sehingga 1 April ini. *grin* — i Wong (bincang) 00:33, 22 Februari 2013 (UTC)

Terima kasih Smile.gif[sunting sumber]

Terima kasih kerana membantu, saudara Aplikasi. Smile.gif — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 04:18, 22 Februari 2013 (UTC)

Sebenarnya imej berhak cipta boleh digunakan tetapi ianya perlulah mendapat kebenaran dari si pemilik gambar. Contohnya seperti ini. Malangnya di Wikipedia kita, imej berhak cipta semuanya tidak mempunyai kebenaran dari si pemilik gambar. Sebab itulah ianya perlu dihapuskan. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 04:31, 22 Februari 2013 (UTC)
Saya akan mencipta satu lesen khas untuk Kapanlagi.com — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 04:44, 22 Februari 2013 (UTC)
Beres, harap lepas ni semua imej dari laman web Kapanlagi.com menggunakan lesen tersebut. :). — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 05:03, 22 Februari 2013 (UTC)
Ok, tapi kenapa anda memuat naik imej berhak cipta? — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:07, 22 Februari 2013 (UTC)
Sebaiknya dielakkan, jika anda hendak menggunakan imej tersebut kena meminta kebenaran dari pihak mereka dahulu. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:12, 22 Februari 2013 (UTC)

Penghapusan[sunting sumber]

Apa kata kita biar dahulu rencana merapu dalam 2-3 jam dengan letak tag hapus sebelum hapus? Ini bagi memberitahu pengguna itu rencana itu akan dihapuskan. Sekurang-kurangnya dapat mendidik mereka untuk tahu tentang WBM. — i Wong (bincang) 01:41, 23 Februari 2013 (UTC)

Emel[sunting sumber]

Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.

Thank you

Sintaks[sunting sumber]

Cuba try sintaks ini:

<div class="center" style="font-family:"Bodoni MT Black", Arial, sans-serif;"> [[Fail:Animated-Flag-Malaysia.gif|90px]] 
<span style="color:white;">Selamat datang ke laman pengguna Aplikasi"</span></div>

Tukar warna font ikut cita rasa ;) Algazel (bincang) 10:24, 24 Februari 2013 (UTC)

Kod kena sebaris Algazel (bincang) 23:14, 24 Februari 2013 (UTC)

memudahkan code wiki seperti indonesia[sunting sumber]

rasanya lebih mudah jika kita menyertakan halaman Facebook seperti apa yang dibuat oleh yayasan wikimedia indonesia pada setiap muka hadapan halaman. -- – Komen tanpa tandatangan ini diberikan oleh K9x

Re : 200,000[sunting sumber]

Wasalam, kita akan menyambutnya dengan meletakkan logo 200,000. Lepas tu saya akan teruskan lagi membuat rencana selagi berkemampuan. InsyaAllah, jika tiada sebarang halangan pada kehidupan sebenar. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 05:52, 26 Februari 2013 (UTC)

Ah, tak usah berterima kasih, seharusnya saya yang berterima kasih kepada awak kerana awak telah banyak membantu WBM ni. Harap-harap nanti kita dapat menyaingi WBI - Wikipedia Bahasa Indonesia. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:01, 26 Februari 2013 (UTC)
Tak sangka kita semakin hampir, kalau tak silap, WBT - Wikipedia Bahasa Turki dulu juga lebih jauh. Apa-apa pun, yang penting kita kena lebih berusaha keras dari sekarang. Saya yakin kita boleh memajukan WBM ni. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:13, 26 Februari 2013 (UTC)
Dulu, semasa saya di WBI, saya juga ada terlihat pada laman perbincangan Jimbo Wales yang mengatakan WBT mengalami masalah. Kalau tak silap saya masalah mengenai rencana. WBV - Wikipedia Bahasa Vietnam hebat kerana mereka mengamalkan dasar terbuka (bebas), sebab tu semakin banyak penyumbang yang datang kerana kurangnya tekanan. Jika anda lihat WBI - Wikipedia Bahasa Inggeris, semakin banyak pengguna yang bersara kerana peraturan WBI semakin ketat. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:25, 26 Februari 2013 (UTC)
Saya juga, pernah saya cipta sebuah rencana mengenai sekolah saya dan telah disertakan dengan banyak rujukan, tetapi ianya dipadam kononnya disebabkan 'non notable', lepas tu dilencongkan pula ke rencana pekan. Di bahagian Eropah, boleh pula mereka mencipta beribu-ribu rencana mengenai sekolah mereka walaupun tiada rujukan yang disertakan dan ianya langsung tidak dipadam, oleh kerana peraturan macam ni lah saya berpindah ke sini. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:45, 26 Februari 2013 (UTC)
Yup, yang tu saya nampak. Cuma di WBM ni, banyak imej yang mengalami masalah. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:47, 26 Februari 2013 (UTC)
Yup, di sana sememangnya berat sebelah. Boleh diibaratkan seperti hidup dalam negara yang sangat ketat. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:02, 26 Februari 2013 (UTC)
Saya rasa juga di sana ada kaitannya dengan paid editor kerana apabila kita telah melakukan kesalahan di sana, mereka tidak akan berhenti menjejak kesalahan kita yang seterusnya. Syukur kerana WBM masih mengamalkan prinsip asal. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:14, 26 Februari 2013 (UTC)
Benar, Yosri juga banyak membantu saya selama ni. Jangan sedih kerana rakan seperjuangan kita sentiasa bertukar-tukar. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:41, 26 Februari 2013 (UTC)
Harap-harap semakin banyak pengguna berguna yang akan muncul, bukan pula para vandalisme yang semakin banyak seperti mereka-mereka yang menyunting rencana berkaitan politik baru-baru ini. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:49, 26 Februari 2013 (UTC)
Tak, saya rasa jawatan sebagai penyelia pun sudah cukup bagi saya, kerana saya juga sering sibuk dengan hal-hal lain. Takut nanti tak terangkat pula. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:57, 26 Februari 2013 (UTC)

Czech municipalites[sunting sumber]

Thanks for all articles. I found these missing:

and four military areas wich are counted between municipalities:

JAn Dudík (bincang) 08:05, 26 Februari 2013 (UTC)

Re:sd[sunting sumber]

Sd3 pun apa kurangnya :). Saya buat sd2 kerana sekarang ada pengguna daripada wiki lain yang mungkin tak faham BM. Ini hanya satu saranan, tapi saya rasa sd3 pun boleh memuatkan dua bahasa/tulisan: jawi di atas dan BI di bawah. Canggih! Algazel (bincang) 01:22, 27 Februari 2013 (UTC)

Elizabeth II dari United Kingdom‎[sunting sumber]

Haha, yup, kan Australia dan New Zealand di bawah ratu yang sama. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:05, 27 Februari 2013 (UTC)

Tu larr pasal, haha, btw, nak tanya ni. Lepas anda siapkan kawasan geografi Slovakia. Kawasan mana pula yang anda rancang nak buat lepas ni? — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:20, 27 Februari 2013 (UTC)
Wow, bagi saya rencana perkampungan tu memang 'dahsyat' sebab sangat banyak. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:48, 27 Februari 2013 (UTC)
Oh, tapi kadang-kadang tak sangka kan, negara kecil tapi di dalamnya mengandungi beribu-ribu kawasan. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 06:56, 27 Februari 2013 (UTC)
Tapi, tak sangka juga anda dapat menyiapkannya semua. Anda memang hebat. Kalau di Rusia pula bagaimana? Adakah terdapat kawasan perkampungan seperti itu? Kerana Rusia sememangnya negara yang sangat besar. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:02, 27 Februari 2013 (UTC)
Haha, kenapa dengan China? Btw, saya rasa kawasan yang senang dicipta adalah kawasan di Afrika kerana rencana geografi di Afrika hanya berkaitan tempat-tempat yang penting sahaja. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:10, 27 Februari 2013 (UTC)
Oh, baiklah. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 07:48, 27 Februari 2013 (UTC)

Terima kasih kerana membantu menyunting rencana ciptaan saya![sunting sumber]

— i Wong (bincang) 12:38, 27 Februari 2013 (UTC)

Laman pengguna[sunting sumber]

Terima kasih! Cantik design yang anda buat. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 03:37, 1 Mac 2013 (UTC)

Aik? Mana emel anda, saya tak dapat pun. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 03:54, 1 Mac 2013 (UTC)
Face-smile.svg  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan   04:25, 1 Mac 2013 (UTC)
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.

Mengenai laman Bincang[sunting sumber]

Anda disini masih menambahkan satu-satu templat {{bincang}} kepada laman bincang daripada rencana. Di wp-min berlaku automatik. Anda hanya perlu menekan butang "Sunting" lalu anda tambahkan sebuah titik pun (bukan templat bincang) akan memancing templat bincang muncul secara automatik dengan bersendirian. Itu yang sama maksudkan petang hari tu.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan   06:24, 1 Mac 2013 (UTC)

Kembali kasih[sunting sumber]

Saya hanya sesekali berkunjung ke mari. Terima kasih kembali. :) Reindra (bincang) 16:47, 1 Mac 2013 (UTC)

Sekatan IP[sunting sumber]

Saya rasa pertukaran sekatan IP 60.94.XXX.XXX yang anda baru buat itu amat tepat. Saya fikir kebanyakan IP merupakan IP Kongsi yang digunakan oleh ramai pengguna. Dulu saya ada check sekatan terhadap satu IP, hasilnya ialah, ia julat IP sebuah sekolah di Perancis. Kalau kita sekat setahun, seluruh sekolah tak boleh sunting wiki kita selama setahun. Jadi sekarang kalau saya sekat, saya sekat untuk tempoh pendek. Selamat pagi, mahu pergi tidur (-L-) Salam. Algazel (bincang) 17:31, 1 Mac 2013 (UTC)

Re: Lesen[sunting sumber]

Boleh larr tu. Btw, terima kasih kerana menterjemahkan rencana-rencana tersebut ke Bahasa Inggeris. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 05:05, 2 Mac 2013 (UTC)

Eh, tersilap pula, hehe. Terima kasih kasih sekali lagi kerana membantu menciptanya. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 05:45, 2 Mac 2013 (UTC)
Belum lagi, kerana saya terpaksa memantau rencana-rencana berkaitan Sabah disebabkan ramai orang dari Filipina meletakkan fakta yang salah di rencana tersebut. Mereka mengaku bahawa keseluruhan Sabah adalah kepunyaan mereka. Tapi, jika diteliti dari sejarah, fakta mereka sememangnya salah kerana seluruh kawasan Bahagian Pantai Barat Sabah dikuasai Kesultanan Brunei. Kesultanan Sulu hanya menguasai kawasan timur sahaja. Ini ditambah lagi dengan maklumat dan peta yang salah dari berita ini. Saya kira dah nak bersara, tapi tunggu reda dulu. 06:01, 2 Mac 2013 (UTC)

Status[sunting sumber]

Buat masa kini, saya sedang memperkasa rencana yang saya cipta, menambah pautan/rujukan dan koordinate. Saya meminta maaf jika saya tidak mampu membantu mencipta rencana baru. Saya baru tersedar apabila dipersoal mengenai banyak rencana tidak memiliki rujukan, jadi saya sedang cuba membaiki situasi tersebut. Saya berharap anda berehat dan kembali semula selepas rehat nanti. Yosri (bincang) 15:40, 2 Mac 2013 (UTC)

Emel[sunting sumber]

Saya dah balas emel anda, pastikan anda memeriksanya selalu sebab kadang-kadang saya lambat balas kerana masalah internet dan juga komputer. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 16:31, 2 Mac 2013 (UTC)

Anda guna UniFi ke? — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 16:37, 2 Mac 2013 (UTC)
Oh, ok, emel dah dibalas. :) — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 16:42, 2 Mac 2013 (UTC)

Sumbangan Wikipedia[sunting sumber]

“Sesungguhnya amal soleh yang akan menyusul seorang mukmin setelah dia meninggal dunia kelak ialah ilmu yang dia ajarkan dan sebarkan, anak soleh yang dia tinggalkan, mushaf Al-Quran yang dia wariskan, masjid yang dia bangun, rumah tempat singgah musafir yang dia dirikan, air sungai (irigasi) yang dia alirkan, dan sedekah yang dia keluarkan di kala sihat dan masih hidup. Semua ini akan menyusul dirinya ketika dia meninggal dunia kelak.” (Riwayat Ibnu Majah dan Baihaqi)
Perihal amal jariah.

Saya bukanlah banyak sangat ilmu agama tapi saya rasa Wikipedia memberi ruang percuma (selain daripada kos elektrik dan ISP) kepada kita untuk menyebarkan ilmu. Ya, kadang2 stres menangani vandal atau apabila melihat statistik yang tidak berapa menggembirakan kita, tapi mana tahu, budak sekolah di Bukit Ibam yang membaca tentang bandar/kampung Perancis atau Republik Czech mungkin mendapat ilham untuk menjadi ahli geografi terulung. Tradisi menterjemah bahan2 ilmiah dimulakan orang Islam seribu tahun dahulu. Dan mereka tak ada copyright atas karya mereka. Saya kira kita pewaris tradisi tersebut. Berihat, tapi jangan berhenti daripada menyebarkan ilmu. Salam. Algazel (bincang) 17:35, 2 Mac 2013 (UTC)

Saya baca mengenai kebimbangan anda mengenai kedalaman wiki. Saya ingin menegaskan bahawa kedalaman tidak penting. Ia merupakan satu ukuran mengenai keaktifan masyarakat, dan mencipta secara buatan tidak membantu. Jika masyarakat tidak aktif, kedalaman adalah kayu pengukurnya. Oleh itu saya harap anda abaikan kedalaman itu. Yosri (bincang) 18:06, 2 Mac 2013 (UTC)
Saya fikir anda banyak menyumbang kpd Wiki ini dalam semua aspek—rencana, templat, gambar, pentadbiran. Tapi terus terang saya ada juga terfikir, si Aplikasi ni tak rihat ke? Semenjak dua tiga minggu ni saya tak pernah log on tanpa melihat anda di sini (wiki:min belum kira lagi). Dan seperti dikatakan Yosri, jangan risau sangat pasal stats tu. Bilangan mutlak rencana dah meningkat banyak. Memandangkan penutur BM tak sampai 50 juta orang (<1.0% manusia) saya kira itu satu pencapaian yang boleh dibanggakan. Re Sabah, InsyaAllah keadaan akan ditangani dengan penuh kebijaksanaan tanpa Muslim menumpahkan darah Muslim lagi. OK baik saya tidur sebelum banyak merepek dan......jumpa lagi esok ;) Algazel (bincang) 18:19, 2 Mac 2013 (UTC)
Benar kata Yosri, jangan hanya kerana terlalu memikirkan kedalaman anda ingin bersara pula. Begitu juga dengan kata-kata Algazel, saya cadangkan beberapa hari ni anda berehat larr dulu.. Tenangkan fikiran.. Jangan terlalu stres dekat Wikipedia, sekali sekala kenalah berehat juga, sebab saya lihat anda diantara ahli di sini yang jarang sekali saya nampak tiada di perubahan terkini. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 21:10, 2 Mac 2013 (UTC)
Baiklah, saya cuti seminggu dahulu, tetapi mungkin saya akan melakukan suntingan kecil sahaja.----Aplikasi (Bincang) 23:00, 2 Mac 2013 (UTC)
Semua yang dinyatakan di atas saya setuju. Sumbangan anda melebihi sumbangan saya. Setiap orang menyumbang mengikut rentak mereka. Tiada paksaan untuk itu. Mungkin saudara terlalu kuat bekerja di WBM sehingga motivasi itu hilang. Ambil masa berehat. Tak perlu bergegas sangat untuk mencapai 200,000 rencana. Minum teh di petang hari ini dan nikmati suasana indah di tempat saudara. Lupakan WBM buat sementara waktu. Apabila kembali bermotivasi, kami semua akan menyambut saudara dengan hati yang gembira. — i Wong (bincang) 01:20, 3 Mac 2013 (UTC)
Terima kasih kawan2 WBM. Saya berasa agak terharu mendengar semua motivasi yang kamu semua berikan kepada saya. Saya membatalkan hasrat untuk bercuti. Bila diikirkan balik semasa SPM dahulu, saya hanya meletak templat cuti walhal saya terus menyumbang di WBM. Setelah diikirkan balik, tiada sebab yang seharusnya diberikan untuk bersara dari dunia wiki. Baiklah, saya akan terus membantu WBM walaupun rencana sudah melebihi 200,000. Saya akan berusaha melakukan sedaya upaya untuk menyumbang disini selagi saya berkemampuan. Seandainya saya sudah kehilangan idea untuk mencipta rencana, saya akan berusaha memperbaiki rencana dan meningkatkan jumlah halaman selain rencana. Terima kasih atas nasihat anda semua. Saya amat menghargainya.----Aplikasi (Bincang) 01:25, 3 Mac 2013 (UTC)

Kampung di ...[sunting sumber]

Wasalam, jika Kampung di Negara kategori, Negara kategori tidak perlu. İkhlas, --Cekli829 (bincang) 14:31, 3 Mac 2013 (UTC)