Senarai episod Running Man (2016)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Running Man (2016)
Negara asalKorea Selatan Korea Selatan
Jumlah episod52
Siaran
Saluran asalSBS
Siaran asal3 Januari 2016 – 25 Disember 2016
Kronologi musim
← Sebelumnya
2015
Seterusnya →
2017
Senarai episod Running Man

Berikut merupakan senarai episod rancangan aneka ragam Korea Selatan, Running Man pada tahun 2016. Rancangan ini disiarkan menerusi saluran SBS.

Episod[sunting | sunting sumber]

Senarai episod (episod 280–331)
# Episod Tarikh siaran
(Tarikh penggambaran)
Tetamu
235 280
[nb 1]
3 Januari 2016
(21 Disember 2015)
Tiada tetamu
236 281
[nb 2]
10 Januari 2016
(22 Disember 2015)
Lim Ji-yeon
237 282
[nb 3]
17 Januari 2016
(4 Januari 2016)
Go Ah-sung
Lee Hee-joon
Si-wan (ZE:A)[1]
238 283
[nb 4]
24 Januari 2016
(10 Januari 2016)
Ji So-yun
Jong Tae-se
Park Ji-sung[2]
284 31 Januari 2016
(11 Januari 2016)
239 285
[nb 5]
7 Februari 2016
(25 Januari 2016)
Tiada tetamu
240 286
[nb 6]
14 Februari 2016
(26 Januari 2016)
Kim Ga-yeon[3]
241 287 21 Februari 2016
(1 Februari 2016)
Ahn Gil-kang
Kim Do-kyun
Kim Jo-han
Kim Won-hae
Lee Hong-ryul
Park Mi-sun
Yoo Yul[4]
242 288 28 Februari 2016
(15 Februari 2016)
Tiada tetamu
243 289 6 Mac 2016
(21 Februari 2016)
Jung Il-woo
Lee Da-hae[5]
290 13 Mac 2016
(21–22 Februari 2016)
244 291
[nb 7]
20 Mac 2016
(14 Mac 2016)
Tiada tetamu
245 292 27 Mac 2016
(15 Mac 2016)
Hong Jin-ho
Jeong Jeong-ah
Kang Hyeon-soo
Lee Wan
Lizzy (After School)
Mikey (Turbo)
Nam Chang-hee
Park Myeong-ho
Wax
246 293
[nb 8]
3 April 2016
(21 Mac 2016)
Tiada tetamu
247 294
[nb 9]
[nb 10]
10 April 2016
(29 Mac 2016)
Hye-ri (Girl's Day)
Nam Tae-hyun
Song Min-ho (Winner)
248 295
[nb 11]
17 April 2016
(11 April 2016)
Tiada tetamu
249 296
[nb 12]
24 April 2016
(12 April 2016)
250 297
[nb 13]
1 Mei 2016
(25 April 2016)
Eun-seo (Cosmic Girls)
Jin Goo
Kim Ji-won[6]
251 298 8 Mei 2016
(26 April 2016)
Go Ara
Kim Sung-kyun
Lee Je-hoon
252 299
[nb 14]
15 Mei 2016
(3 Mei 2016)
Hong Jin-young
Jo Bo-ah
Kyung Soo-jin
Stephanie Lee
Uhm Hyun-kyung
Yoo In-young
Zico (Block B)
253 300
[nb 15]
[nb 16]
22 Mei 2016
(9 Mei 2016)
Tiada tetamu
301
[nb 15]
29 Mei 2016
(9 Mei 2016)
254 302
[nb 17]
[nb 18]
5 Jun 2016
(24 Mei 2016)
Yeo Jin-goo
255 303
12 Jun 2016
(31 Mei 2016)
Ahn Sung-ki
Han Ye-ri
Jo Jin-woong
Kwon Yul
304
[nb 19]
256 19 Jun 2016
(14 Jun 2016)
Kim Min-seok
Lee Sung-kyung
Park Shin-hye
Yoon Kyun-sang
257 305
[nb 20]
26 Jun 2016
(13 Jun 2016)
Jo Se-ho
Kim Dong-hyun
Kim Jun-hyun
Lee Jung-jin
Lee Kyung-kyu
Lee Soo-min
Yoo Jae-hwan
258 306 3 Julai 2016
(28 Jun 2016)
Kyung-ri (Nine Muses)
Lee Ki-woo
Nichkhun (2PM)[7]
259 307 10 Julai 2016
(5 Julai 2016)
Bo-ra
Da-som
Hyo-rin
So-you (Sistar)
Shownu (Monsta X)[8]
260 308 17 Julai 2016
(4 Julai 2016)
Ji Jin-hee
Kim Hee-ae[9]
261 309 24 Julai 2016
(12 Julai 2016)
Hong Jin-kyung
Lee Ki-woo
Seo Jang-hoon[10]
262 310 31 Julai 2016
(18 Julai 2016)
Ha Jae-sook
Oh Yeon-seo
Soo Ae[11]
311
[nb 21]
263 7 Ogos 2016
(18 & 19 Julai 2016)
Tiada tetamu
264 312
[nb 22]
[nb 23]
14 Ogos 2016
(26 Julai 2016)
Bada
Jo Jung-chi
Kim Kyung-ho
Yoo Byung-jae
Yoon Jong-shin[12]
265 313
[nb 24]
21 Ogos 2016
(8 Ogos 2016)
Ahn Mun-sook
Ha Jae-sook
Kim Se-jeong (Gugudan)
Lee Mi-joo (Lovelyz)
Noh Sa-yeon[13]
266 314 28 Ogos 2016
(16 Ogos 2016)
Hong Jong-hyun
Kang Ha-neul
Lee Joon-gi[14]
267 315
[nb 25]
4 September 2016
(23 Ogos 2016)
Cha Seung-won[15]
268 316
[nb 26]
11 September 2016
(29 Ogos 2016)
Tiada tetamu
269 317 (6 September 2016) Han Hye-jin
Key (Shinee)
Kim Dong-hyun
Lee Kyung-kyu
Moon Hee-joon (H.O.T.)
Sung Hoon
Yoon Hyung-bin[16]
270
[nb 27]
318 25 September 2016
(13 September 2016)
Tiada tetamu
319
[nb 28]
271 2 Oktober 2016
(27 September 2016)
Chae Soo-bin
Cho Jae-hyun
272 320
[nb 29]
9 Oktober 2016
(3 Oktober 2016)
Jo Yoon-hee
Lee Joon
Lim Ji-yeon
Yoo Hae-jin[17]
273 321
[nb 30]
16 Oktober 2016
(4 Oktober 2016)
Lee Kyu-han
Park Na-rae
Park Soo-hong
Solbin (Laboum)
Yang Se-chan
274 322 23 Oktober 2016
(10 Oktober 2016)
Kang Min-kyung (Davichi)
Park Mi-sun
Son Yeon-jae
Ye Ji-won
Yu-ra (Girl's Day)
275 323 30 Oktober 2016
(17 Oktober 2016)
Jang Do-yeon
Kim Jun-hyun
Min-ho (Shinee)
Seo Ji-hye
Yang Se-chan[18]
276 324
[nb 31]
[nb 32]
6 November 2016
(31 Oktober 2016)
Tiada tetamu
277 325 13 November 2016
(7 November 2016)
Gary (Leessang)
278 326 20 November 2016
(8 November2016)
Eun Ji-won
Jang Su-won
Kang Sung-hoon
Kim Jae-duc
Lee Jai-jin (Sechs Kies)
Hwang Woo-seul-hye
279 327 27 November 2016
(14 November 2016)
D.O. (Exo)
Jo Jung-suk
280 328 4 Disember 2016
(15 November 2016)
Chae-young
Da-hyun
Jeong-yeon
Ji-hyo
Mina
Momo
Na-yeon
Sana
Tzuyu (Twice)
281 329 11 Disember 2016
(28 November 2016)
Tiada tetamu
330 18 Disember 2016
(28 November 2016)
Jennie
Jisoo
Lisa
Rosé (Black Pink)
282 331
[nb 33]
[nb 34]
25 Disember 2016
(5 Disember 2016)
Kim So-hyun

Nota[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istimewa Tahun Baru.
  2. ^ Lim Ji-yeon berperanan sebagai pengacara dan hanya mengambil bahagian dalam permainan apabila "Peluang Lim Ji-yeon" digunakan.
  3. ^ Penampilan istimewa oleh Hong Yoon-hwa yang muncul sebagai pembaca cerita, pengacara dan ahli sihir jahat.
  4. ^ Penampilan istimewa oleh pengurus, Choi Kang-hee, Lee Dong-gook & Song Joong-ki di dalam perlawanan bola sepak dan Han Kook-young, Jung Il-woo, Kim Dong-jin, Kim Jae-sung, Kim Tae-young juga mengambil bahagian dalam perlawanan terakhir.
  5. ^ Istimewa Seollal.
  6. ^ Penampilan istimewa oleh pelakon, Yeom Dong-heon.
  7. ^ Episod ini memfokuskan kepada sesi soal jawab bersama ahli.
  8. ^ Penampilan istimewa oleh Park Bo-gum, Seo-hyun (Girls' Generation), Seolhyun (AOA) dan Yoo Yeon-seok
  9. ^ Kim Jong-kook tidak hadir di dalam episod ini untuk menghadiri sebuah majlis anugerah di China.
  10. ^ Penampilan istimewa oleh Kim Hwan.
  11. ^ Penampilan istimewa oleh Jo Seok, Kyuhyun (Super Junior), Lee Yo-won, Moon Hee-joon (H.O.T.) dan Park Seo-joon.
  12. ^ Penampilan istimewa oleh Chae Young-in, Lee Moon-se, Lee Seung-joon, Yoon Gun, jururawat Ji Suk-jin di sekolah tinggi, ibu Kim Jong-kook dan cinta pertama Lee Kwang-soo.
  13. ^ Penampilan istimewa oleh David Lee McInnis.
  14. ^ Hong Jin-young terpaksa meninggalkan rancangan lebih awal kerana konflik penjadualan.
  15. ^ a b Istimewa Episod ke–300.
  16. ^ Penampilan istimewa oleh J-Hope, Jimin, Jin, Jungkook, Rap Monster, Suga, V (BTS).
  17. ^ Penampilan istimewa oleh Jun Hyo-seong, Oh Ha-young, Yoon Bo-mi melalui telefon.
  18. ^ Ahli Twice datang untuk misi terakhir.
  19. ^ Penampilan istimewa oleh Kim So-hui.
  20. ^ Penampilan istimewa oleh Kim Heung-gook sebagai pengadil dan Bae Sung-jae, Park Moon-sung sebagai pengulas.
  21. ^ Penampilan istimewa oleh Kim Je-dong melalui telefon.
  22. ^ Penampilan istimewa oleh Kim Min-a.
  23. ^ Penampulan istimewa oleh Bae Sung-jae, Han Hye-jin, Im Jin-mo, Jo Seok, Kim Eana, Park Bo-young, Song Eun-yi sebagai juri.
  24. ^ Penampilan istimewa oleh Ahn Gil-kang.
  25. ^ Penampilan istimewa oleh Kim Hwan, Lee Hye-jung sebagai juri.
  26. ^ Penampilan istimewa oleh BamBam, Jackson, JB, Jin-young, Mark, Youngjae, Yugyeom (Got7), Hyo-rin (Sistar).
  27. ^ Penampilan istimewa oleh Chan-sung (2PM), Crush, Han Seung-yeon, Jin-young & Mark (Got7), Kang Seung-hyun, Kim So-hee (I.B.I), Lim Ji-yeon, Mikey (Turbo), Park Si-yeon, Sleepy (Untouchable), Song Ji-eun (Secret). Penampilan istimewa oleh Jung Eun-ji (Apink), Moon Geun-young melalui telefon.
  28. ^ Penampilan istimewa oleh Lee Sun-bin.
  29. ^ Penampilan istimewa oleh Lee Dong-hwi, Skull melalui telefon.
  30. ^ Penampilan istimewa oleh Do Kwang-rok.
  31. ^ Episod terakhir Gary sebagai ahli.
  32. ^ Penampilan istimewa oleh ahli terapi urut, Kim Hyung-joon.
  33. ^ Istimewa Krismas.
  34. ^ Kim So-hyun berperanan sebagai pengacara dan tidak mengambil bahagian dalam permainan.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ 윤효정 (2016-01-04). "임시완 고아성 이희준, '런닝맨' 떴다 "현재 촬영중"". Newsen. Dicapai 2016-01-04. 
  2. ^ 윤효정 (2016-01-17). "'런닝맨' 박지성 송중기 정일우 예고 공개, 상하이 특집". Newsen. Dicapai 2016-01-20. 
  3. ^ 정안지 (2016-02-11). ""뒤태 주인공 누구?"...'런닝맨' 촬영 포착". Sports Chosun. Dicapai 2016-02-11. 
  4. ^ 박진영 (2016-02-01). "이홍렬·박미선·김조한 등 7인 '런닝맨' 인턴 됐다..촬영중". OSEN. Dicapai 2016-02-11. 
  5. ^ "'런닝맨' 두바이 특집 예고, 정일우-이다해와 '역대급 미션'". Newsen. 2016-02-28. Dicapai 2016-02-29. 
  6. ^ "[★SHOT!]'런닝맨' 진구♥김지원, '태양이 진 후에' 특집 촬영중..'화사'". OSEN. 2016-04-25. Dicapai 2016-04-29. 
  7. ^ "Lee Ki Woo, Kyungri, And Nichkhun Currently Filming For "Running Man"". Soompi. 2016-06-28. Dicapai 2016-06-29. 
  8. ^ "씨스타·몬스타엑스, '런닝맨' 멤버들과 여름 MT 떠난다". edaily. 2016-07-05. Dicapai 2016-07-05. 
  9. ^ "김희애·지진희, '런닝맨' 출격..화끈한 이름표떼기 기대". Naver. 2016-07-04. Dicapai 2016-07-05. 
  10. ^ "[단독] 홍진경, '런닝맨'도 접수..서장훈·이기우와 촬영중". Chosun. 2016-07-12. Dicapai 2016-07-12. 
  11. ^ "[단독] 수애·오연서·하재숙, '런닝맨' 출격..대구서 촬영중". Chosun. 2016-07-18. Dicapai 2016-07-19. 
  12. ^ "[단독]윤종신·바다·김경호·조정치·유병재, '런닝맨'으로 뭉친다". News1. 2016-07-27. Dicapai 2016-07-27. 
  13. ^ "[단독] 김세정, '런닝맨'도 접수..김종국 "뛸 준비해" 예언 현실화". Koreadaily. 2016-08-07. Dicapai 2016-08-08. 
  14. ^ "Lee Jun Ki, Kang Ha Neul, and Hong Jong Hyun to be on 'Running Man'? | allkpop.com". Dicapai 2016-08-29. 
  15. ^ "[단독] 차승원 '런닝맨' 단독게스트 녹화중…'유재석과 팀 호흡'". Sports Chosun. 2016-08-23. 
  16. ^ 입력 (2016-09-06). "이경규X한혜진, '런닝맨' 촬영中 …"이경규의 복수혈전 2탄"". Chosun. Dicapai 2016-09-17. 
  17. ^ "[단독] 유해진·이준·조윤희·임지연, '런닝맨' 출격 "촬영중"". OSEN. 2016-10-03. Dicapai 2016-10-03. 
  18. ^ "'런닝맨' 서지혜, 걸크러쉬 폭발..개리vs민호 케미 맞대결". OSEN. 2016-10-30. Dicapai 2016-11-01. 

Pautan luar[sunting | sunting sumber]