Senarai perpindahan pertama bola sepak Malaysia 2024–25

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

Ini adalah senarai perpindahan bola sepak Malaysia untuk jendela perpindahan pertama 2024–25. Hanya perpindahan yang menampilkan Liga Super Malaysia dan Liga M3 Malaysia disenaraikan. Jendela perpindahan Pertama akan bermula dari 3 Februari hingga 26 April 2024.[1]

Liga Super Malaysia[sunting | sunting sumber]

Sehingga 23 Februari 2024

Johor Darul Ta'zim[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
FW Argentina Manuel Hidalgo (dari Kedah Darul Aman) R
FW Malaysia Romel Morales N (dari Kuala Lumpur City)
FW Brazil Heberty (dari Thailand Bangkok United)
FW Itali Nicolao Dumitru (dari Thailand Buriram United)
DF Brazil Murilo (dari Finland SJK)
MF Portugal Francisco Geraldes (dari Emiriah Arab Bersatu Baniyas)
MF Syria Jalil Elías (dari Argentina San Lorenzo)
DF Malaysia Azam Azmi (dari Terengganu)
MF Gabon Lévy Madinda (pinjaman dipulangkan dari Indonesia Persib Bandung)
DF Malaysia Junior Eldstål (pinjaman dipulangkan dari Indonesia Dewa United)
MF Malaysia Liridon Krasniqi (pinjaman dipulangkan dari Terengganu)
GK Malaysia Izham Tarmizi (pinjaman dipulangkan dari Sri Pahang)
DF Malaysia Syazwan Andik (pinjaman dipulangkan dari Sri Pahang)
DF Malaysia Che Rashid (pinjaman dipulangkan dari Negeri Sembilan)
DF Malaysia Daniel Ting (pinjaman dipulangkan dari Sabah)
MF Malaysia Irfan Fazail (pinjaman dipulangkan dari Sabah)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
FW Argentina Manuel Hidalgo (dipinjamkan ke Sri Pahang) R
MF Jepun Takahiro Kunimoto (ke Republik Rakyat China Liaoning Tieren)
MF Malaysia Junior Eldstål (ke Indonesia Dewa United) R
DF Malaysia Adam Nor Azlin (ke Sri Pahang)
FW Brazil Heberty (pinjaman dipulangkan ke Thailand Bangkok United)
DF Malaysia Azam Azmi (dipinjamkan ke Terengganu)
FW Malaysia Safawi Rasid (dipinjamkan ke Terengganu)
FW Malaysia Akhyar Rashid (dipinjamkan ke Terengganu)
GK Malaysia Haziq Nadzli (dipinjamkan ke Perak) R
FW Malaysia Hazwan Bakri (ke)
DF Malaysia S. Kunanlan (ke)
FW Malaysia Syafiq Ahmad (dipinjamkan ke)
FW Filipina Óscar Arribas (dipinjamkan ke)
MF Argentina Leandro Velázquez (ejen bebas)
FW Brazil Diogo (Bersara)
DF Malaysia Aidil Zafuan (Bersara)

Sumber:[2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]

Kedah Darul Aman[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
GK Malaysia Hafiz Harun (pinjaman dipulangkan dari Pulau Pinang)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
FW Argentina Manuel Hidalgo (ke Johor Darul Ta'zim) R
FW Nigeria Ifedayo Olusegun (ke Sri Pahang) R
DF Tajikistan Amirbek Juraboev (ejen bebas)
DF Serbia Bojan Ciger (ke Uzbekistan Neftchi Fergana)
MF Brazil Jonathan Balotelli (ke Macedonia Utara FK Makedonija)
MF Bahrain Moses Atede (ke Bahrain Sitra)
FW Ghana Ebenezer Assifuah (ke Iraq Al-Qasim)
DF Malaysia Azrin Afiq (pinjaman dipulangkan ke Selangor)
DF Malaysia Rodney Celvin (pinjaman dipulangkan ke Selangor)
MF Malaysia Mior Dani (pinjaman dipulangkan ke Kelantan)
FW Malaysia J. Partiban (pinjaman dipulangkan ke Kuala Lumpur City)

Sumber:[perlu rujukan]

Kelantan United[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
MF Malaysia Khairu Azrin (ke Pulau Pinang)
FW Nigeria Ismahil Akinade (ke Terengganu)
DF Malaysia Ariff Ar-Rasyid (ke Perak)
FW Filipina OJ Porteria (ke Indonesia Dewa United)
DF Brazil Yan Victor (ke Indonesia Persebaya Surabaya)
MF Senegal Morgaro Gomis (ke Scotland East Stirlingshire)
FW Brazil Gregory Rocha (ke Malta Oratory Youths)
FW Brazil Devid (ke Indonesia Barito Putera)
MF Malaysia Faiz Nasir (pinjaman dipulangkan ke Terengganu)
DF Malaysia Azarul Nazarith (pinjaman dipulangkan ke Terengganu)

Sumber:[perlu rujukan]

Kuala Lumpur City[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
FW Malaysia J. Partiban (pinjaman dipulangkan dari Kedah Darul Aman)
MF Malaysia Arif Shaqirin (pinjaman dipulangkan dari Perak)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
FW Malaysia T. Saravanan (ke Sri Pahang) R
GK Filipina Kevin Mendoza (ke Indonesia Persib Bandung)
MF Malaysia Akram Mahinan (ke Terengganu)
GK Malaysia Azim Al-Amin (ke Selangor)
FW Côte d'Ivoire Kipré Tchétché (ejen bebas)

Sumber:[perlu rujukan]

Kuching City[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
DF Nigeria James Okwuosa (dari PDRM) R
DF Malaysia Rodney Celvin (dari Selangor)
GK Malaysia Wan Azraie (pinjaman dipulangkan dari PIB)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
MF Serbia Mihailo Jovanović (ke Serbia Sloboda Užice)
MF Uzbekistan Sirozhiddin Kuziev (ke Uzbekistan Metallurg Bekabad)
MF Brazil Bruno Dybal (ke Iraq Al-Karma)
FW Burundi Sudi Abdallah (ke Libya Alittihad)
FW Nigeria Michael Ijezie (ejen bebas)
GK Malaysia Norazlan Razali (ejen bebas)

Sumber:[13]

Negeri Sembilan[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
GK Malaysia T. Shaheeswaran (pinjaman dipulangkan dari Perak)
GK Malaysia Kaharuddin Rahman (pinjaman dipulangkan dari SAINS)
FW Malaysia N. Javabilaarivin (pinjaman dipulangkan dari Imigresen)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
FW Malaysia Sean Selvaraj (ke Sri Pahang)
FW Sepanyol Youssef Ezzejjari (ke Kemboja Visakha)
FW Brazil Casagrande (ke)
DF Perancis Hérold Goulon (ke)
DF Malaysia Tommy Mawat (ke Perak)
FW Myanmar Hein Htet Aung (pinjaman dipulangkan ke Selangor)
GK Malaysia Sikh Izhan (pinjaman dipulangkan ke Selangor)
DF Malaysia Che Rashid (pinjaman dipulangkan ke Johor Darul Ta'zim)

Sumber:[perlu rujukan]

PDRM[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
DF Nigeria James Okwuosa (ke Kuching City) R
FW Malaysia Nabil Lapti (ke Pulau Pinang)
GK Malaysia Ramadhan Hamid (ke Perak)
FW Malaysia Hadi Fayyadh (pinjaman dipulangkan ke Perak)

Sumber:[perlu rujukan]

Pulau Pinang[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
FW Malaysia Khairil Anuar
MF Malaysia Khairu Azrin (dari Kelantan United)
GK Malaysia Sikh Izhan (pinjaman dari Selangor)
MF Malaysia Azrie Reza (dari sistem Liga remaja)
FW Malaysia Nabil Lapti (dari PDRM)
FW Malaysia Muhaimin Izuddin (dari Kelantan)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
MF Malaysia Asnan Ahmad (ke Sri Pahang)
DF Myanmar Zaw Min Tun (ke Thailand Nakhon Pathom)
GK Malaysia Hafiz Harun (pinjaman dipulangkan ke Kedah Darul Aman)
DF Malaysia Haziq Puad (pinjaman dipulangkan ke Perak)
DF Malaysia Zahril Azri (pinjaman dipulangkan ke Selangor)
FW Malaysia Rahmat Makasuf (pinjaman dipulangkan ke Terengganu)

Sumber:[14][15][16][17][18]

Perak[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
GK Malaysia Haziq Nadzli (pinjaman dari Johor Darul Ta'zim) R
MF Kyrgyzstan Adilet Kanybekov (dari Kyrgyzstan Neftchi)
GK Malaysia Ramadhan Hamid (dari PDRM)
DF Malaysia Ariff Ar-Rasyid (dari Kelantan United)
DF Malaysia Tommy Mawat (dari Negeri Sembilan)
MF Malaysia Azfar Fikri (dari Terengganu)
FW Malaysia Hadi Fayyadh (pinjaman dipulangkan dari PDRM)
DF Malaysia Haziq Puad (pinjaman dipulangkan dari Pulau Pinang)
DF Malaysia Sunil Chandran (pinjaman dipulangkan dari Harini)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
GK Malaysia T. Shaheeswaran (pinjaman dipulangkan ke Negeri Sembilan)
MF Malaysia Arif Shaqirin (pinjaman dipulangkan ke Kuala Lumpur City)
FW Korea Selatan Seo Seo-nung (ejen bebas)
FW Nigeria Christian Obiozor (ejen bebas)
DF Malaysia Nasrol Amri (ejen bebas)
MF Malaysia Ikhwan Hafizo (ejen bebas)
DF Malaysia Hasnul Zaim (ejen bebas)
FW Malaysia Amirul Husaini (ejen bebas)
MF Malaysia Harith Naem (ejen bebas)
FW Malaysia Aris Asri (ejen bebas)
DF Malaysia Sunil Chandran (ejen bebas)
FW Malaysia Hakimi Mat Isa (ejen bebas)
DF Malaysia Hafizal Mohamad (ejen bebas)
MF Malaysia Aizat Safuan (ejen bebas)

Sumber:[19][20][21][22]

Sabah[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
DF Malaysia Gerald Gadit (pinjaman dipulangkan dari Kelantan)
MF Malaysia Sahrizan Saidin (pinjaman dipulangkan dari Imigresen)
FW Malaysia Dirga Surdi (pinjaman dipulangkan dari Imigresen)
FW Malaysia Rozaimi

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
DF Malaysia Daniel Ting (pinjaman dipulangkan ke Johor Darul Ta'zim)
MF Malaysia Irfan Fazail (pinjaman dipulangkan ke Johor Darul Ta'zim II)
FW Nigeria Jacob Njoku (ejen bebas)
FW Brazil Jaílton Paraíba (ejen bebas)
FW Malaysia Amri Yahyah (Bersara)

Sumber:[23][24]

Selangor[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
MF Malaysia Nooa Laine (pinjaman dari Finland SJK)
FW Tanjung Verde Alvin Fortes (dari Thailand Ratchaburi)
DF Uzbekistan Umar Eshmurodov (dari Uzbekistan Nasaf)
FW Chile Ronnie Fernández (dari Bolivia Bolívar)
GK Malaysia Azim Al-Amin (dari Kuala Lumpur City)
DF Malaysia Faiz Amer (dari sistem Liga remaja)
MF Malaysia Haiqal Haqeemi (dari sistem Liga remaja)
DF Malaysia Abu Khalil (dari sistem Liga remaja)
DF Malaysia Aiman Hakimi (dari sistem Liga remaja)
FW Myanmar Hein Htet Aung (pinjaman dipulangkan dari Negeri Sembilan)
GK Malaysia Sikh Izhan (pinjaman dipulangkan dari Negeri Sembilan)
DF Malaysia Zahril Azri (pinjaman dipulangkan dari Pulau Pinang)
DF Malaysia Azrin Afiq (pinjaman dipulangkan dari Kedah Darul Aman)
DF Malaysia Rodney Celvin (pinjaman dipulangkan dari Kedah Darul Aman)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
GK Malaysia Sikh Izhan (dipinjamkan ke Pulau Pinang)
DF Malaysia Rodney Celvin (ke Kuching City)
DF Jordan Yazan Al-Arab (di sekat dari bermain liga Malaysia)
FW Colombia Ayron del Valle (ejen bebas)
FW Ghana Richmond Boakye (ejen bebas)
MF Malaysia Brendan Gan (ejen bebas)

Sumber:[25][26][27][28][29][30][31][32][33]

Sri Pahang[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
FW Malaysia T. Saravanan (dari Kuala Lumpur City) R
FW Argentina Manuel Hidalgo (pinjaman dari Johor Darul Ta'zim) R
FW Nigeria Ifedayo Olusegun (dari Kedah Darul Aman) R
FW Ukraine Mykola Ahapov (dari Kazakhstan Akzhayik)
MF Malaysia Asnan Ahmad (dari Pulau Pinang)
FW Malaysia Sean Selvaraj (dari Negeri Sembilan)
DF Malaysia Adam Nor Azlin (dari Johor Darul Ta'zim)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
FW Brazil Lucas Silva (ke Hong Kong Tai Po)
DF Uzbekistan Sherzod Fayziev (ke Uzbekistan Qizilqum)
DF Malaysia Syazwan Andik (pinjaman dipulangkan ke Johor Darul Ta'zim)
GK Malaysia Izham Tarmizi (pinjaman dipulangkan ke Johor Darul Ta'zim)
MF Filipina Kevin Ingreso (ejen bebas)
DF Malaysia Muslim Ahmad (ejen bebas)

Sumber:[34][35][36]

Terengganu[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain
DF Belanda Matthew Steenvoorden (dari Uzbekistan Pakhtakor)
FW Nigeria Ismahil Akinade (dari Kelantan United)
MF Malaysia Akram Mahinan (dari Kuala Lumpur City)
DF Malaysia Azam Azmi (pinjaman dari Johor Darul Ta'zim)
FW Malaysia Safawi Rasid (pinjaman dari Johor Darul Ta'zim)
FW Malaysia Akhyar Rashid (pinjaman dari Johor Darul Ta'zim)
MF Malaysia Faiz Nasir (pinjaman dipulangkan dari Kelantan United)
DF Malaysia Azarul Nazarith (pinjaman dipulangkan dari Kelantan United)
FW Malaysia Rahmat Makasuf (pinjaman dipulangkan dari Pulau Pinang)

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
FW Thailand Adisak Kraisorn (ke Thailand Bangkok United)
MF Croatia Domagoj Pušić (ke Croatia Bijelo Brdo)
DF Uzbekistan Sardor Kulmatov (ke Uzbekistan Sogdiana)
DF Malaysia Azam Azmi (ke Johor Darul Ta'zim)
MF Malaysia Azfar Fikri (ke Perak)
MF Malaysia Liridon Krasniqi (pinjaman dipulangkan ke Johor Darul Ta'zim)
DF Malaysia Adib Zainudin (ejen bebas)
DF Malaysia Azarul Nazarith (ejen bebas)
FW Malaysia Rahmat Makasuf (ejen bebas)
FW Haiti Sony Nordé (ejen bebas)
FW Ghana Jordan Mintah (ejen bebas)
DF Bahrain Habib Haroon (ejen bebas)
MF Iran Omid Nazari (ejen bebas)

Sumber:[37][38][39][40]

Liga M3 Malaysia[sunting | sunting sumber]

PIB[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
GK Malaysia Wan Azraie (pinjaman dipulangkan ke Kuching City)

Sumber:[perlu rujukan]

Imigresen[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
MF Malaysia Sahrizan Saidin (pinjaman dipulangkan ke Sabah)
FW Malaysia Dirga Surdi (pinjaman dipulangkan ke Sabah)
FW Malaysia N. Javabilaarivin (pinjaman dipulangkan ke Negeri Sembilan)

Sumber:[perlu rujukan]

Harini[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
DF Malaysia Sunil Chandran (pinjaman dipulangkan ke Perak)

Sumber:[perlu rujukan]

SAINS[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain
GK Malaysia Kaharuddin Rahman (pinjaman dipulangkan ke Negeri Sembilan)

Sumber:[perlu rujukan]

Kuala Lumpur Rovers[sunting | sunting sumber]

Masuk:

No. Pos. Negara Pemain

Keluar:

No. Pos. Negara Pemain

Sumber:[perlu rujukan]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Liga-M 2024/25 dilangsungkan lima bulan lagi". stadiumastro.com. 23 Disember 2023. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  2. ^ "THANK YOU AND ALL THE BEST!". johorsoutherntigers.my. 28 Disember 2023. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  3. ^ "THANK YOU & HAPPY RETIREMENT DIOGO LUIS SANTO!". johorsoutherntigers.my. 21 Disember 2023. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  4. ^ "Aidil Zafuan sah bersara sebagai pemain". 29 Disember 2023. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  5. ^ "Azam Azmi Murad move to JDT next season". astroawani.com. 11 Disember 2023. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  6. ^ "Sah ke JDT, tapi Azam Azmi masih milik Sang Penyu musim depan". majoriti.com.my. 30 Disember 2023. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  7. ^ "JDT Perkenalkan Jalil Elias Secara Rasmi". makanbola.com. 3 Januari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  8. ^ "JDT Umum Kemasukan Bintang Kelahiran Portugal, Francisco Geraldes". makanbola.com. 13 Januari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  9. ^ "Bekas Rakan Sepasukan Nooa Laine Rasmi Sertai JDT". semuanyabola.com. 13 Januari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  10. ^ "RASMI: Bekas Pemain Kebangsaan Itali Bakal Pertajamkan Posisi Serangan JDT". semuanyabola.com. 3 Februari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  11. ^ "Takahiro Kunimoto Sertai Kelab Divisyen Dua China". makanbola.com. 10 Februari 2024. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  12. ^ "Romel Morales sah milik JDT". hmetro.com. 20 Februari 2024. Dicapai pada 22 Februari 2024.
  13. ^ "Rodney Celvin Tinggalkan Kedah, Kini Pemain Kuching City". makanbola.com. 23 Disember 2023. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  14. ^ "Penang Sambar Muhaimin Izuddin?". makanbola.com. 20 Disember 2023. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  15. ^ "Nabil Latpi sah tinggalkan PDRM untuk sertai Penang". stadiumastro.com. 14 Februari 2024. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  16. ^ "Hubungan baik dengan Akmal Rizal bukan jaminan buat Azrie Reza di Penang". stadiumastro.com. 21 Februari 2024. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  17. ^ "Sikh Izhan Dipinjamkan Sekali Lagi". makanbola.com. 22 Februari 2024. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  18. ^ "'Beto' tekad jadi watak utama Harimau Kumbang". stadiumastro.com. 22 Februari 2024. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  19. ^ "Bola sepak: The Bos Gaurus 'sambar' Tommy Mawat". astroawani.com. 22 Disember 2023. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  20. ^ "Azfar Fikri Jadi Pemain Kedua Sertai Perak". makanbola.com. 23 Disember 2023. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  21. ^ "Ramadhan, Ariff Ar Rasyid perkuat Perak FC". sinarharian.com. 30 Januari 2024. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  22. ^ "Kanybekov sah milik Perak FC". sinarharian.com. 18 Februari 2024. Dicapai pada 18 Februari 2024.
  23. ^ "Amri Yahyah Rasmi Bersara". makanbola.com. 18 Disember 2023. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  24. ^ "Sabah FC jelas sebab mengapa Rozaimi Abdul Rahman tak main skuad Liga Super". suria.my. 9 Februari 2024. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  25. ^ "TERKINI: Selangor Rasmi Tamatkan Kontrak Yazan Al Arab Yang Sepak Pengadil". Vocket FC. 3 Oktober 2023. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  26. ^ "Selangor tamatkan kontrak Yazan". Berita Harian. 3 Oktober 2023. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  27. ^ "Selangor tamat kontrak Yazan". hmetro.com.my. Harian Metro. 3 Oktober 2023. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  28. ^ "Jordanian centreback Yazan Al-Arab banned from Malaysian football after referee assault". thestar.com.my. The Star. 20 November 2023. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  29. ^ "Nooa Laine #isRed". selangorfc.com. 9 Februari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  30. ^ "Umar Eshmurodov Beri Sebab Kenapa Sertai Selangor Musim 2024/2025". semuanyabola.com. 2 Februari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  31. ^ "Ronnie Fernández #isRed". selangorfc.com. 2 Februari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  32. ^ "Alvin Fortes #isRed". selangorfc.com. 4 Februari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  33. ^ "Azim Al Amin #isRed, Join 4 Other Young Players Promoted to Strengthen the Red Giants". selangorfc.com. 5 Februari 2024. Dicapai pada 10 Februari 2024.
  34. ^ "Adam Nor Azlin 'Kereta Kebal' Baharu Sertai Sri Pahang". makanbola.com. 21 Februari 2024. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  35. ^ "Sri Pahang destinasi pilihan Sean, Asnan". hmetro.com. 22 Februari 2024. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  36. ^ "Penyerang Ukraine Bakal Jadi Senjata Baru Sri Pahang". makanbola.com. 22 Februari 2024. Dicapai pada 23 Februari 2024.
  37. ^ "Akram Mahinan teruja pengalaman baru bersama Terengganu FC". stadiumastro.com. 5 Februari 2024. Dicapai pada 12 Februari 2024.
  38. ^ "Safawi, Akhyar barakan Terengganu FC". sinarharian.com.my. 12 Februari 2024. Dicapai pada 13 Februari 2024.
  39. ^ "TFC sah ikat Ismaheel Akinade". astroawani.com. 13 Februari 2024. Dicapai pada 16 Februari 2024.
  40. ^ "Bekas pemain remaja Belanda B-19 Matthew Steenvoorden perkuat Terengganu FC". flashsukan.com. 15 Februari 2024. Dicapai pada 16 Februari 2024.

Pautan luar[sunting | sunting sumber]


Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat {{tunas}} ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik.