Senarai pemeluk Islam

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
Pemeluk Islam
Converts to Islam.png
Isabelle Eberhardt • Uluç Ali Reis • Claude Alexandre • Parameswara • Marmaduke Pickthall • Jacques-Francois Menou • Lord Headley • Malcolm X • Samori Ture • Muhammad Ali • Keith Ellison • Ahmad Rashad • Cat Stevens • Dave Chappelle • Nicolas Anelka • Kareem Abdul Jabbar • Murad Wilfried Hofmann • Jermaine Jackson • Yvonne Ridley
Jumlah penduduk
Di United Kingdom dan Perancis, lebih kurang 100,000 orang masuk Islam dalam di kebelakangan satu dekad ini[1]), Jerman (biasanya 300 setahun[2]) dan banyak tempat lain di dunia.

Yang berikut adalah sebuah senarai tidak lengkap orang terkenal yang masuk Islam dari sebuah agama lain atau tanpa agama. Rencana ini mengalamatkan hanya amalan agama lepas oleh individu-individu disenaraikan, dan tidak diniatkan untuk mengalamatkan anggapan etnik, budaya, atau anggapan lain, seperti perkahwinan. Sebarang hal dinyatakan dalam entri senarai mereka. Senarai ini dikategorikan mengikut abjad oleh bekas afiliasi agama.

Dari Agama samawi[sunting | sunting sumber]

Dari agama Kristian[sunting | sunting sumber]

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

V

W

Y

Z

Dari agama Yahudi[sunting | sunting sumber]

Dari agama Dharma[sunting | sunting sumber]

Dari agama Buddha[sunting | sunting sumber]

Dari agama Hindu[sunting | sunting sumber]

Dari Sikhisme[sunting | sunting sumber]

Yang lain[sunting | sunting sumber]

Dari agnostikisme atau ateisme[sunting | sunting sumber]

Dari Paganisme[sunting | sunting sumber]

Dari Sabianism[sunting | sunting sumber]

Dari agama Majusi[sunting | sunting sumber]

Bekas agama yang tidak dapat ditentukan[sunting | sunting sumber]

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

Y

Lihat juga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. [pautan putus]Islam converts change face of Europe Jerusalem Post. Retrieved on 2010-01-22.
  2. Germany: Sharp rise in Muslim converts Retrieved on 2010-01-25.
  3. "NBA great Kareem Abdul-Jabbar wants NFL player to stop using name — the former Sharmon Shah, Miami Dolphin running back being sued by former basketball player" Jet Online. Dec. 1, 1997. Johnson Publishing Co.
  4. The making of the Georgian nation By Ronald Grigor Suny, pg.56
  5. "Abel Xavier Quits Football And Converts To Islam". Goal.com. http://goal.com/en/news/91/portugal/2009/12/24/1707641/abel-xavier-quits-football-and-converts-to-islam. Capaian 30 December 2009. 
  6. Ibn Ab̄i Tahir Ṭāyfūr and Arabic writerly culture a ninth-century bookman in Baghdad RoutledgeCurzon Studies in Arabic and Middle-Eastern Literatures: A Ninth-century Bookman in Baghdad, By Shawkat M. Toorawa, pg. 94
  7. Stephen Brook. "newspaper report on police investigation into undercover mosque program. Wednesday August 8, 2007", Guardian, 2007-08-08. Dicapai pada 2010-04-07. 
  8. "Al-Qaeda's New Leadership: Adam Gadahn", The Washington Post. 
  9. Lessing's theological writings: selections in translation By Gotthold Ephraim Lessing, Henry Chadwick, pg.12
  10. The holy cities, the pilgrimage and the world of Islām: a history from the earliest traditions until 1925 (1344H), pg. 310, by Ghālib ibn ʻAwaḍ Quʻayṭī (al-Sulṭān.), Sultan Ghalib al-Qu'aiti
  11. "Ahmad Rashad Bio - Ahmad Rashad Biography - Ahmad Rashad Stories". Tv.com. 2009-06-02. http://www.tv.com/ahmad-rashad/person/4497/biography.html. Capaian 2010-04-07. 
  12. "Minnesota Vikings Football Tickets - Vikings Football". Vikings Tickets. 1949-11-19. http://www.vikingstickets.com/main/players/Ahmad+Rashad. Capaian 2010-04-07. 
  13. "In Philippines, watchful eye on converts". Csmonitor.com. http://www.csmonitor.com/2005/1128/p07s02-woap.html. Capaian 2010-04-07. 
  14. "Militant Islamic Converts And Terrorism In The Philippines" (PDF). Diarkibkan daripada yang asal pada July 9, 2008. http://web.archive.org/web/20080709041652/http://www.crisisgroup.org/library/documents/asia/philippines/110_philippines_terrorism_the_role_of_militant_islamic_converts.pdf. Capaian 2010-04-07. 
  15. "MIPT Terrorism Knowledge Base". Tkb.org. http://www.tkb.org/Group.jsp?groupID=4690. Capaian 2010-04-07. [pautan putus]
  16. Thomson, Ahmad – Author Information Ibooks
  17. Global Noise, By Tony Mitchell, pg. 72
  18. Shah ʹAbbas & the arts of Isfahan, by Anthony Welch, pg. 17
  19. Litvinenko converted to Islam, father says - Times Online[pautan putus]
  20. "Litvinenko's Father Says Son Requested Muslim Burial - RADIO FREE EUROPE / RADIO LIBERTY". Rferl.org. 2006-12-05. http://www.rferl.org/featuresarticle/2006/12/E4B19AB3-82B6-45C8-BABB-A13B7CEAB243.html. Capaian 2010-04-07. 
  21. Islam in America, By Jane I. Smith, pg. 189
  22. "Conversion: Islam, the growing religion". Salaam.co.uk. 1916-10-01. http://www.salaam.co.uk/themeofthemonth/june02_index.php?l=32. Capaian 2010-04-07. 
  23. "The "Yankee Mohammedan": Alexander Russell Webb and the". Encyclopedia.com. 2007-01-01. http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-160168134.html. Capaian 2010-04-07. 
  24. By (2008-02-16). "Islam Convert seeks a seat in Congress". Washingtontimes.com. http://www.washingtontimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080216/NATION/998204590/1002. Capaian 2010-04-07. 
  25. "Catching up: Indiana's Carson will replace his grandmother in Congress", Blogs.usatoday.com. Dicapai pada 2010-04-07. 
  26. Juan Goytisolo and the poetics of contagion, pg.133, by Stanley Beck
  27. Art Blakey official site Pada 1948, Art memberitahu wartawan yang dia telah melawat Afrika, di mana dia mempelajari pengendang polirentak dan telah diperkenalkan pada Islam, mengambil nama Abdullah Ibn Buhaina.
  28. http://dir.salon.com/story/books/review/2002/07/17/myjihad/index.html
  29. Sabey, R.. "Champ to chump: Muslim who abused troops is ex-British boxing ace", 19 June 2010. Dicapai pada 1 October 2010. 
  30. 30.0 30.1 30.2 Some converts from 'The Islamic Review', Woking
  31. Articles
  32. Conversion: Islam, the growing religion
  33. Islamic art and architecture 650-1250 By Richard Ettinghausen, Oleg Grabar, Marilyn Jenkins, pg, 134
  34. Steve Bunce. "Ex-champion Naseem Hamed's comeback battle Special reports | The Observer", Observer.guardian.co.uk, 2001-11-11. Dicapai pada 2010-04-07. 
  35. "Free Resources - Black History - Biographies - Betty Shabazz". Gale. http://www.gale.com/free_resources/bhm/bio/shabazz_b.htm. Capaian 2010-04-07. 
  36. "Dr.Bilal Philips' Official website". Bilalphilips.com. http://www.bilalphilips.com/bilal_pages.php?option=com_content&task=view&id=240. Capaian 2010-04-07. 
  37. Hughes, Rob (2002-07-31). "SOCCER : Metsu's magic ride ends". International Herald Tribune. http://www.iht.com/articles/2002/07/31/soccer_ed3__8.php. Capaian 2010-04-07. [pautan putus]
  38. Powell, Michael. "U.S. Recruit Reveals How Qaeda Trains Foreigners", The New York Times, July 23, 2009. Dicapai pada 26 February 2010. 
  39. "Lengthy queue to join religion that offers 'sense of direction'", Telegraph.co.uk. Dicapai pada 2010-04-07. 
  40. Related Articles. "Claude Alexandre, Comte de Bonneval, or Humbaraci Ahmed Pasa (French noble) - Britannica Online Encyclopedia". Britannica.com. http://www.britannica.com/eb/topic-73179/Claude-Alexandre-Comte-de-Bonneval. Capaian 2010-04-07. 
  41. Banu Kasi, Casius, Kasi and Qasi in the Spanish-language Auñamendi Encyclopedia.
  42. Cindy George. "Houston man gets 10 years for al-Qaida training", 20 June 2007. 
  43. "The Music Show - 24 February 2007 - Danny Thompson". Abc.net.au. 2007-02-24. http://www.abc.net.au/rn/musicshow/stories/2007/1948816.htm. Capaian 2010-04-07. 
  44. "Beds Herts and Bucks - Sport - Williams on boxing: I am not supposed to do it!". BBC. 2005-07-18. http://www.bbc.co.uk/threecounties/content/articles/2005/10/07/danny_williams_071005_feature.shtml. Capaian 2010-04-07. 
  45. Silverman, Ira (2009-01-07). "Annals of Crime: An American Terrorist". The New Yorker. http://www.newyorker.com/fact/content/?020805fa_fact. Capaian 2010-01-02. 
  46. Sunday, May. 15, 2005. "On the Beach With Dave Chappelle", TIME, 2005-05-15. Dicapai pada 2010-04-07. 
  47. IslamonLine.net
  48. "Dawud Wharnsby - Colorado - Folk Rock / Acoustique / A'cappella - www.myspace.com/wharnsby". MySpace.com. http://www.myspace.com/wharnsby. Capaian 2010-04-07. 
  49. Islamic desk reference By E. J. van Donzel, pg.111
  50. "Abidal become Muslim with a name Bilal". Internetspor.com. Diarkibkan daripada yang asal pada February 24, 2008. http://web.archive.org/web/20080224161454/http://www.internetspor.com/v3/futbol/haber.php?haberID=58738. Capaian 2010-04-07. 
  51. "Being Muslim One Day at a Time by Adisa Banjoko". Uga.edu. http://www.uga.edu/islam/everlast_banjoko.html. Capaian 2010-01-02. 
  52. Historical dictionary of Sufism By John Renard, pg. 87
  53. Islamic mysticism: a short history, pg. 14
  54. RIBERY HAILS GREAT ZIDANE: Sporting Life 2006 World Cup Finals in Germany, Breaking News, Features, Cannavaro, Zidane, Lippi, Domenech, Buffon, Vieira, Henry[pautan putus]
  55. The Moslem World, Volume 58, pg.63, Samuel Marinus Zwemer, Christian Literature Society for India, Hartford Seminary Foundation, Published for the Nile Mission Press by the Christian Literature Society for India, 1911
  56. The complete idiot's guide to the Crusades By Paul L. Williams, pg. 73
  57. "South Asia | Afghan kidnappers 'want convert'", BBC News, 2006-10-18. Dicapai pada 2010-04-07. 
  58. The importance of being Gauhar Jan The Tribune, May 26, 2002.
  59. Iranica.com - GORGIN KHAN[pautan putus]
  60. Western white woman a suicide bomber - World - Times Online[pautan putus]
  61. ICT - International Institute for Counter-Terrorism[pautan putus]
  62. "Convert Plays Leadership Role in Muslim Community". NPR. http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=6057297. Capaian 2010-04-07. 
  63. "Famous London Muslims". Masud.co.uk. 1953-12-10. http://www.masud.co.uk/ISLAM/bmh/BMH-IRO-famous_muslims.htm. Capaian 2010-04-07. 
  64. Klemenčić, Mladen (1993). A Concise atlas of the Republic of Croatia & of the Republic of Bosnia and Hercegovina. Michigan: Miroslav Krleža Lexicographical Institute (original from University of Michigan Press). m/s. 88. 
  65. The Collected Works by Ian Dallas, Budgate Press, 2005, ISBN 0-620-34379-6
  66. A history of Arabic literature By Clément Huart, pg.311
  67. UU site[pautan putus]
  68. The Historians' History of the World by Henry Smith Williams, p. 137, published 1907
  69. MSBC Article's title says "Raised Catholic, this Muslim professor is bringing the moderate viewpoint to the world."]
  70. "Isabelle Eberhardt: Explorer". Enchantedlearning.com. 1904-10-21. http://www.enchantedlearning.com/explorers/page/e/eberhardt.shtml. Capaian 2010-04-07. 
  71. Roald, Anne Sofie (2004). New Muslims in the European Context: The Experience of Scandinavian Converts . Brill Publishers. pg.28
  72. Aguéli Museum states "He changed his name to Ivan Aguéli. Later he converted to Islam."
  73. Bahru Zewde, A History of Modern Ethiopia (London: James Currey, 1991), p. 121.
  74. CNN: Macon, Georgia, mayor converts to Islam[pautan putus]
  75. "The history of new Muslims". Media ISNET. http://media.isnet.org/off/Islam/New/napoleon.html. Capaian 2007-03-17. 
  76. Parker, Laura. "The Ordeal of Chaplain Lee", Usatoday.com, 2004-05-16. Dicapai pada 2010-04-07. 
  77. CNN.com - U.S. Army Muslim chaplain arrested - Sep. 22, 2003[pautan putus]
  78. Jermaine Jackson (I) - Biography
  79. php?Article=217105
  80. Embassy plot offers insight into terrorist recruitment, training - The Advocate[pautan putus]
  81. AP. "Joe Tex, 47, Recording Artist And Soul Singer for 30 Years", New York Times, 1982-08-14. Dicapai pada 2010-04-07. 
  82. Philby, H. Saint John. Encyclopædia Britannica. 2007. Encyclopædia Britannica Online. 2 July 2007.
  83. <[1]
  84. "Transcript of John Ashcroft - February 5, 2002", Transcripts.cnn.com, 2002-02-05. Dicapai pada 2010-04-07. 
  85. John Whitehead at the Notable Names Database
  86. "Religion & Ethics - Islam in the UK (1500s-present): Before the 20th century". BBC. 2009-09-07. http://www.bbc.co.uk/religion/religions/islam/history/uk_1.shtml. Capaian 2010-04-07. 
  87. Thomas convicted under terror laws, Four Corners, 27 February 2006
  88. ABC staff. "Thomas to face retrial on terrorism charges", ABC online, Australian Broadcasting Corporation, 20 December 2006. Dicapai pada 2006-12-20. 
  89. Davidson, Basil. Africa in History. New York: Simon & Schuster, 1995.
  90. "NY Times Archived Short Book Review of ''Giant Steps'' by Kareem Abdul-Jabbar and Peter Knobler", New York Times, 1984-01-29. Dicapai pada 2010-04-07. 
  91. Keith Ellison for U.S. Congress[pautan putus]
  92. "Barrett's personal website". Mujca.com. http://www.mujca.com/myth_of_911.htm. Capaian 2010-04-07. 
  93. "Transcript of Sheikh Khalid Yasin-07/09/2003: Sunday Nights With John Cleary". Abc.net.au. http://www.abc.net.au/sundaynights/stories/s943004.htm. Capaian 2010-04-07. 
  94. http://www.knud-holmboe.com/books/knud_biography.pdf
  95. The decline and fall of the Ottoman Empire By Alan Palmer, pg. 52
  96. The Last Great Muslim Empires, By H. J. Kissling, Bertold Spuler, F. R. C. Bagley, pg.3
  97. American studies in altaic linguistics, By Denis Sinor, pg.5
  98. [2]
  99. Faith and sword: a short history of Christian-Muslim conflict By Alan G. Jamieson, pg.32
  100. Rapper star Loon converts to Islam MPACUK (2009-07-15). Retrieved on 2009-08-09.
  101. "Praise as Lee swaps lads' mags for Koran". Archive.thisisworcestershire.co.uk. http://archive.thisisworcestershire.co.uk/2005/5/7/14091.html. Capaian 2010-01-02. 
  102. "MAHMOUD ABDUL-RAUF'S SUSPENSION FOR REFUSING TO STAND FOR THE NATIONAL ANTHEM: A "FREE THROW" FOR THE NBA AND DENVER NUGGETS, OR A "SLAM DUNK" VIOLATION OF ABDUL-RAUF'S TITLE VII RIGHTS?" Washington University Law Quarterly.
  103. Islamic Studies : A Research Guide[pautan putus]
  104. "Europe | Italy prepares for new terrorism", BBC News, 2005-08-04. Dicapai pada 2010-04-07. 
  105. Matthew Saad Muhammad
  106. Logged in as click here to log out. "Comment is free Punk Muslims", Commentisfree.guardian.co.uk, 2007-03-19. Dicapai pada 2010-04-07. 
  107. ["The Tyson, Olajuwon Connection". The New York Times (The New York Times Company). 1994-11-13. Retrieved 2008-03-14.]
  108. Ştefan Ştefănescu, Istoria medie a României, Bucharest, Vol. I, 1991, p.164
  109. The Iranian constitutional revolution, 1906-1911, by By Janet Afary, pg. 26
  110. Assassin!: The Deadly Art Of The Cult Of The Assassins By Haha Lung, pg. 29
  111. "Mohammed Yousuf". Content-usa.cricinfo.com. http://content-usa.cricinfo.com/pakistan/content/player/43650.html. Capaian 2010-04-07. 
  112. Roald, Anne Sofie (2004). New Muslims in the European Context: The Experience of Scandinavian Converts . Brill Publishers. pg.130
  113. Lea, Brooke. "The Soul Searcher". Psychology Today. http://www.psychologytoday.com/articles/pto-20040709-000002.html. Capaian 2010-04-07. 
  114. Evg Radushev, Svetlana Ivanova, Rumen Kovachev - Narodna biblioteka "Sv. sv. Kiril i Metodiĭ. Orientalski otdel, International Centre for Minority Studies and Intercultural Relations, Research Centre for Islamic History, Art, and Culture (2003). Inventory of Ottoman Turkish documents about Waqf preserved in the Oriental Department at the St. St. Cyril and Methodius National Library. Narodna biblioteka "Sv. sv. Kiril i Metodiĭ. m/s. 224. ISBN 954523072X. "Hasan Pasa (Damad-i- Padisahi), Greek convert from Morea." 
  115. Gary Fine, Shared Fantasy: Role Playing Games As Social Worlds, University of Chicago Press (Chicago, IL), 1983. Reprinted in 2002.
  116. On the Other Side of Oddville By Dwight A. Moody, Ike Moody, pg. 122
  117. Muhammad Ali & Company By Thomas Hauser, pg. 18
  118. BY: Interview by Deborah Caldwell. "Muhammad Ali has embraced Sufi Islam and is on a new spiritual quest". Beliefnet.com. http://www.beliefnet.com/story/160/story_16045_1.html. Capaian 2010-04-07. 
  119. [‘’’ Journey to Islam - Diary of a German Diplomat’’’ by Murad Hoffman]
  120. "Muslim Anelka to quit England Sport". This is London. http://www.thisislondon.co.uk/sport/article-11255446-details/Muslim+Anelka+to+quit+England/article.do;jsessionid=hgtrFr9MbfKXQNRCxHGF8dRW1knmWxynwQTQq2Nq7bhMLVc4VfCm!-825067526!-1407319224!7001!-1. Capaian 2010-04-07. 
  121. Keller, Nu Ha Mim. Becoming Muslim.
  122. "Bongo's 40 years of ruling Gabon" BBC News, 28 November 2007. Retrieved 8 February 2008.
  123. Elliott, Andrea. "The Jihadist Next Door", New York Times Magazine, 27 January 2010. Dicapai pada 28 January 2010. 
  124. Ethnicity, Cultural Discontinuity and Power Brokers in Northern Iraq: The Case of the Shabak .Amal Vinogradov. American Ethnologist, Vol. 1, No. 1 (Feb., 1974), pp. 207–218
  125. [3] Omar Sharif converts to Islam
  126. [4] Ahmed Ramzi witness the conversion of Omar Sharif
  127. "Peter Murphy". Nndb.com. http://www.nndb.com/people/875/000109548/. Capaian 2010-04-07. 
  128. "Ponke, a human rights hero, is dead". Etan.org. 2002-02-28. http://www.etan.org/et2002a/march/01-9/05ponke.htm. Capaian 2010-04-07. 
  129. Christian and Muslim comics show believers that faith sometimes is best shared through laughter - especially when it's at themselves[pautan putus]
  130. “Allah Made Me Funny!” - A Popular Muslim-American Comedy. IslamOnline.net
  131. Mohamed, Duse (1911). In the land of the pharaohs: a short history of Egypt from the fall of Ismail to the assassination of Boutros Pasha. D. Appleton and company. m/s. xii. OCLC 301095947. "PRIME MINISTERS * Ragheb Pasha was Prime Minister from July 12, 1882" 
  132. Schölch, Alexander (1981). Egypt for the Egyptians!: the socio-political crisis in Egypt, 1878-1882. Ithaca Press. m/s. 326. ISBN 0903729822. "Isma'il Raghib was born in Greece in 1819; the sources differ over his homeland. After first being kidnapped to Anatolia, he was brought as a slave to Egypt in 1246 (1830/1), by Ibrahim Pasha, and there he was ‘converted’ from Christianity" 
  133. ’’A Cold’’ By Marin Sorescu, Published 1978, p.16
  134. [5][pautan putus]
  135. Guenonian Esoterism and Christian Mystery, By Jean Borella, G. John Champoux, back cover.
  136. Elliott, Michael. "The Shoe Bomber's World", TIME, 2002-02-16. Dicapai pada 2010-04-07. 
  137. Humphries, Patrick, Richard Thompson — The Biography, Schirmer, 1997. ISBN 0-02-864752-1
  138. Pirates and the Lost Templar Fleet, By David Hatcher Childress pg. 94
  139. Guest CV - Dr. Robert (Farooq) D. Crane, Islam Online
  140. "Robin Padilla opens school for Muslim kids". Showbizandstyle.inquirer.net. http://showbizandstyle.inquirer.net/breakingnews/breakingnews/view_article.php?article_id=69182. Capaian 2010-04-07. 
  141. "Origin and Enduring Impact of the 'Garaudy Affair'". Ihr.org. http://www.ihr.org/jhr/v18/v18n4p31_Okeefe.html. Capaian 2010-04-07. 
  142. History of the London Central Mosque and the Islamic Cultural Centre 1910–1980, A. L. Tibawi, Die Welt des Islams, New Ser., Bd. 21, Nr. 1/4 (1981), pp. 193–208
  143. Slatin, Rudolf Karl, Baron von. Encyclopædia Britannica. 2007. Encyclopædia Britannica Online. 3 July 2007.
  144. "Ruqaiyyah Waris Maqsood Dawah Theology Islam". Ruqaiyyah.karoo.net. http://www.ruqaiyyah.karoo.net/index.htm. Capaian 2010-04-07. 
  145. "Ryan Anderson convicted". The Niqabi Paralegal. 2004-09-03. http://www.niqabiparalegal.com/archives/2004/09/ryan_anderson_c_1.php. Capaian 2010-04-07. 
  146. Font size Print E-mail Share By Lauren Johnston (2004-09-02). "Soldier Guilty Of Al Qaeda Aid, Spc Anderson Convicted Of Trying To Give Terrorists Info". CBS News. http://www.cbsnews.com/stories/2004/02/12/terror/main599982.shtml. Capaian 2010-04-07. 
  147. "MyFox Colorado Being Muslim in The Big Leagues". Myfoxcolorado.com. http://www.myfoxcolorado.com/myfox/pages/Sports/Detail?contentId=3454826&version=3&locale=EN-US&layoutCode=VSTY&pageId=6.1.1. Capaian 2010-04-07. 
  148. Religion and Nation: Iranian Local and Transnational Networks in Britain By Kathryn Spellman, pg. 145
  149. Khaled Abou Toameh. "Hamas forced professor to convert." Jerusalem Post. 5 August 2007.
  150. Putting a good glossy on the Muslim lifestyle. Times
  151. New Century Foundation. "American Renaissance News: Post 9/11, Islam Flourishes Among Blacks". Amren.com. http://www.amren.com/mtnews/archives/2007/02/post_911_islam.php. Capaian 2010-04-07. 
  152. Islamic Sufism Unbound: Politics and Piety in Twenty-First Century Pakistan By Robert Rozehnal, pg.60
  153. Three killed while performing ritual
  154. "About me". Silma. Push-Button Publishing. 2007. http://www.blogger.com/profile/14309477462606091182. Capaian 2007-09-26. 
  155. Islam in America, By Jane I. Smith, pg. 196
  156. Kohn, Rachael. The Black imam of Brooklyn
  157. [news.bbc.co.uk/2/hi/7918383.stm]
  158. [6][pautan putus]
  159. Paul Sève. "Biographie". Soliman-pacha.ifrance.com. http://soliman-pacha.ifrance.com/biograph.htm. Capaian 2010-04-07. 
  160. "Tariq Abdul-Wahad Bio". NBA.com. http://www.nba.com/playerfile/tariq_abdul-wahad/bio.html. Capaian 2010-04-07. 
  161. "Pagones v. Maddox et al". Nycourts.gov. http://www.nycourts.gov/press/old_keep/brawley.htm. Capaian 2010-04-07. 
  162. "court TV becomes truTV". Courttv.com. http://www.courttv.com/archive/legaldocs/newsmakers/tawana/. Capaian 2010-01-02. 
  163. [7][pautan putus]
  164. A history of the crusades, By Steven Runciman, pg. 397
  165. Interview at Bayweekly "Q: Am I right that you became a Moslem in the mid-1960s? Answer: I think it was '65 or '66."
  166. "Feature Interview: Tim Winter (aka Abdul Hakim Murad) :: Sunday Nights". Abc.net.au. http://www.abc.net.au/sundaynights/stories/s1237986.htm. Capaian 2010-04-07. 
  167. [Rome's Envoy to Saudi Arabia Converts to Islam by Luke Baker, CNN, 26 November 2001]
  168. "Vinnie Paz". Philaflava.com. http://www.philaflava.com/vinnie_paz.htm. Capaian 2010-04-07. 
  169. "William Henry ('Sheikh Abdullah') Quilliam, 1856". Isle-of-man.com. http://www.isle-of-man.com/manxnotebook/people/law/whqllm.htm. Capaian 2010-04-07. 
  170. Brigitte terrorism trial nears ABC News
  171. Subjects of the Sultan: culture and daily life in the Ottoman Empire By Suraiya Faroqhi, pg. 92-93
  172. "How Did You Accept Islam? by Yahiya Emerick". Islamfortoday.com. http://www.islamfortoday.com/emerick8.htm. Capaian 2010-04-07. 
  173. Jamaat al-Muslimeen on Trial in Trinidad and Tobago[pautan putus]
  174. Elizabeth Omara-Otunnu. "Ramadan Awareness Event Designed To Debunk Negative Images", Advance, University of Connecticut, 2003-11-17. 
  175. "Yvonne Ridley: From captive to convert", By Hannah Bayman, BBC News (online), 21 September 2004
  176. "BBC Inside Out - Yvonne Ridley". Bbc.co.uk. 2003-10-06. http://www.bbc.co.uk/insideout/northeast/series4/yvonne_ridley_iraq.shtml. Capaian 2010-04-07. 
  177. By Lonnie Shavelson. "First Muslim College in US to Open in Berkeley", californiareport.org, 2010-07-20. Dicapai pada 2010-10-18. 
  178. "New Islamic Directions". New Islamic Directions. http://www.newislamicdirections.com/nid/about/about_imam_zaid_shakir/. Capaian 2010-04-07. 
  179. The Genoese in Galata: 1453–1682, Louis Mitler, International Journal of Middle East Studies, Vol. 10, No. (Feb., 1979), pp. 71–91.
  180. E12, I. 52 (Joseph Horovitz, Muhammeds Himmelfahrt, Der Islam 9 (1919); Ibn Hajar Asqalni, Isaba fi Tamyiizi al-Sahaba, II. 312-3
  181. Routledge History of Philosophy By Stuart Shanker, John Marenbon, George Henry Radcliffe Parkinson, pg. 76
  182. "Jewish Encyclopedia". Jewish Encyclopedia. http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=174&letter=A. Capaian 2010-04-07. 
  183. Medieval Cultures in Contact, By Richard Gyug, pg. 123
  184. The non-Jewish origins of the Sephardic Jews By Paul Wexler, pg. 84
  185. "Querido, Jacob". JewishEncyclopedia.com. http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=6&letter=Q. Capaian 2010-04-07. 
  186. Reuters. "Leila Mourad, Egyptian Film Actress, 77", New York Times, 1995-11-23. Dicapai pada 2010-04-07. 
  187. A companion to Julius Caesar By Miriam Tamara Griffin, pg. 84
  188. "Biography of Muhammad Asad". Thetruecall.com. 1992-02-23. http://www.thetruecall.com/home/modules.php?name=News&file=article&sid=194. Capaian 2010-04-07. 
  189. Encyclopædia Britannica. "Encyclopedia Britannica, "Rashid ad-Din", 2007". Britannica.com. http://www.britannica.com/eb/article-9062730/Rashid-ad-Din. Capaian 2010-04-07. 
  190. "TAPS" (PDF). The Kablegram. Staunton Military Academy Foundation. July 2006. http://www.sma-alumni.org/kg0706b.pdf. Capaian 2007-02-06. 
  191. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3902175,00.html Leftist Tali Fahima converts to Islam
  192. In the Court of Ya'qub Ibn Killis: A Fragment from the Cairo Genizah , Mark R. Cohen, Sasson Somekh ‘’The Jewish Quarterly Review’’, New Ser., Vol. 80, No. 3/4 (Jan. - Apr., 1990), pp. 283–314
  193. "Youssef Darwish: The courage to go on". Al-Ahram Weekly. 2004-12-02. http://weekly.ahram.org.eg/2004/719/profile.htm. Capaian 2009-03-29. 
  194. Kennedy, Hugh (2004). The Prophet and the Age of the Caliphates. Longman. m/s. 137, 143. 
  195. Moore, Abd al-Hayy.CHOOSING ISLAM: ONE MAN'S TALE. University of New Hampshire.
  196. Maldives By Stefania Lamberti, pg.15
  197. Genghis Khan: his life and legacy By Paul Ratchnevsky, Thomas Nivison Haining, pg. 204
  198. The Cambridge history of Iran, Volume 5 By University of Cambridge, pg. 204
  199. Mahmud Ghazan. Encyclopædia Britannica. 2007. Britannica Concise Encyclopedia. 2 July 2007.
  200. Limbert, J. W. (2004). Shiraz in the age of Hafez: the glory of a medieval Persian city. Seattle: University of Washington Press. p.87
  201. A Sketch of the History of Hindustan from the First Muslim Conquest to the Fall of the Mughol Empire by H. G. Keene
  202. "The Chaghadaids and Islam: the conversion of Tarmashirin Khan (1331-34). - Journal, Magazine, Article, Periodical". Goliath.ecnext.com. 2002-10-01. http://goliath.ecnext.com/coms2/summary_0199-3174062_ITM. Capaian 2010-04-07. 
  203. "Peace Tv". Peacetv.in. http://www.peacetv.in/sp-hussain_ye.php. Capaian 2010-04-07. 
  204. Islam Online[pautan putus]
  205. Srinivasan, Gopal (November 2002). "Composer Extraordinaire: The Complete Biography of A.R. Rahman". Retrieved on 15 February 2007
  206. Biographical encyclopedia of Sufis By N. Hanif, pg.320
  207. "kabirsuman.com". kabirsuman.com. http://www.kabirsuman.com/home_bio.htm. Capaian 2010-04-07. 
  208. "Rediff On The NeT: Varsha Bhosle on Kamala Das's conversion to Islam". Rediff.com. 1999-12-16. http://www.rediff.com/news/1999/dec/16varsha.htm. Capaian 2010-04-07. 
  209. The history of India, By John McLeod, pg.36
  210. The Cambridge history of Islam, Volume 2 By P. M. Holt, Ann K. S. Lambton, Bernard Lewis, pg. 19
  211. Concise Encyclopaedia Of World History, By Carlos Ramirez-Faria, pg. 528
  212. Yusuf Khan: the rebel commandant By Samuel Charles Hill
  213. Sreedhara Menon.A,A Survey of Kerala History(1967),p.121. D.C.Books Kottayam
  214. The Judgment Against Imperialism, Fascism and Racism Against Caliphate and Islam, By Khondakar Golam Mowla, pg. 183
  215. Parmu, R.K (1969), A history of Muslim rule in Kashmir, 1320–1819, People's Pub. House, ISBN ASIN: B0006C25AK 
  216. A convert who wanted to spread the faith The Globe and Mail — June 7, 2006
  217. India Divided, By Rajendra Prasad, pg. 63.
  218. A History of Hindi Literature, By F. E. Keay, pg. 36
  219. Mawlānā ʻUbayd Allāh Sindhī : ʻālāt-i zandagī, taʻlīmāt awr siyāsī afkār by Muḥammad Sarwar. Publisher: Lahore, 1976
  220. "Martin Lings, a Sufi Writer on Islamic Ideas, Dies at 96", The New York Times, 2005-05-29. Dicapai pada 2010-05-08. 
  221. Asadullah, Ali. "You're Gonna Serve Somebody". Beliefnet.com. http://www.beliefnet.com/story/75/story_7526_1.html. Capaian 2010-04-07. 
  222. "Daily Times article reposted at his site". Majicat.com. 1998-03-24. http://www.majicat.com/yusufislam/dailymail1998.htm. Capaian 2010-04-07. 
  223. * Fisac, Taciana (2003). "Social anomie and political discourse in contemporary China". In Fernández-Stembridge, Leila. China Today: Economic Reforms, Social Cohesion, and Collective Identities. United Kingdom: Routledge. pp. 164. ISBN 0-415-31267-1. 
  224. Jimma Abba Jifar, an Oromo monarchy: Ethiopia, 1830-1932 By Herbert S. Lewis, pg. 41
  225. The preaching of Islam: a history of the propagation of the Muslim faith By Sir Thomas Walker Arnold, pg. 197
  226. Devin De Weese, Devin A, ( DeWeese. "Islamization and Native Religion in the Golden Horde", Penn State Press, 1 Sep 1994, ISBN 0-271-01073-8 pg.3
  227. David Myatt: From Neo-Nazi to Muslim[pautan putus]
  228. The fire, the star and the cross minority religions in medieval and early modern Iran, by Aptin Khanbaghi, pg. 69-70
  229. The Biographical Dictionary of the Society for the Diffusion of Useful, pg. 226
  230. Vásáry, p.71
  231. Learning to Love Africa, By Monique Maddy, pg. 156
  232. Wars of imperial conquest in Africa, 1830-1914, By Bruce Vandervort, pg. 128
  233. Asian Mythologies, By Yves Bonnefoy, Wendy Doniger, Gerald Honigsblum, pg. 337
  234. Medieval Russia, 980-1584: 980-1584, By Janet Martin, by 171
  235. Society and Culture in the Early Modern Middle East By Andrew J. Newman, University of Edinburgh, pg. 30
  236. Sourdel, D. "Hilāl." Encyclopaedia of Islam, Second Edition.
  237. Ibn Khallikan's biographical dictionary By Ibn Khallikān, pg. 45
  238. The Fall of the Idigo Jackal, By McComas Taylor, pg. 3
  239. Ibn Khallikan's Biographical dictionary, 3 By Ibn Khallikan, pg. 517-520
  240. Encyclopedia of Arabic literature, Volume 2 By Julie Scott Meisami, Paul Starkey, pg.525
  241. A socio-intellectual history of the Isnā ʼAsharī Shīʼīs in India, Volume 1, by Saiyid Athar Abbas Rizvi, pg. 32
  242. E. J. Brill's first encyclopaedia of Islam, 1913-1936, Volume 2 By Martijn Theodoor Houtsma, pg. 100
  243. Iran. - By Yahya Armajani, pg. 67
  244. Islam's Contribution to Science, By Husain Muzzafar, S. Muzaffar Husain, pg. 31
  245. Encyclopedic Survey of Islamic Culture. By Mohamed Taher, pg. 84
  246. "PORTRAIT – De Régis Fayette-Mikano à Abd Al Malik". lepetitjournal.com. http://www.lepetitjournal.com/content/view/16978/1565/. Capaian 2010-04-07. 
  247. "A man’s domain or a woman’s realm? Articles | The Umbrella project". Paraplyprojektet.se. http://www.paraplyprojektet.se/news.php?id=656&categoryID=12. Capaian 2010-04-07. 
  248. Lawrence Wright (2006). The Looming Tower. Knopf. m/s. Chapter 2. ISBN 9-375-41486-X. 
  249. "Prof. S. Abdallah Schleifer - Adham Center for Electronic Journalism". http://www.aucegypt.edu/academics/facultyresearch/Profiles/Pages/schleifer.aspx. Capaian 2007-01-27. [pautan putus]
  250. Template error: argument title is required. [pautan putus]
  251. [8][pautan putus]
  252. Fisher, Ian. "Shock Reverberates Among Acquaintances of the Young Suspects - New York Times", Nytimes.com, 2006-08-12. Dicapai pada 2010-04-07. 
  253. Maya Jaggi. "The sound of freedom The Guardian | Guardian Unlimited", Guardian, 2001-12-08. Dicapai pada 2010-04-07. 
  254. Huey, Steve (1930-07-02). "((( Ahmad Jamal > Biography )))". allmusic. http://www.allmusic.com/artist/p6799/biography. Capaian 2010-04-07. 
  255. Maverick Guide to Morocco by Susan Searight p.171
  256. "GIANT STEP Artist - Ali Shaheed Muhammad". Giantstep.net. 1902-03-01. http://www.giantstep.net/artists/553/bio/. Capaian 2010-04-07. 
  257. "Alys Faiz passes away". Dawn.com. http://www.dawn.com/2003/03/13/top16.htm. Capaian 2010-04-07. [pautan putus]
  258. Faiz Ahmed Faiz
  259. "FourCorners Opinion: Amir Butler". Abc.net.au. 2003-03-24. http://www.abc.net.au/4corners/content/2003/opinion/butler.htm. Capaian 2010-04-07. 
  260. "The Politics of Anthony Mundine". Eastsideboxing.com. http://www.eastsideboxing.com/ade2510.html. Capaian 2010-04-07. 
  261. "Tvnz.co.nz". Tvnz.co.nz. 2003-05-27. http://tvnz.co.nz/view/news_world_story_skin/193221. Capaian 2010-04-07. 
  262. "B.G. Knocc Out & Dresta". Hiphop.discogs.com. http://hiphop.discogs.com/artist/B.G.+Knocc+Out+&+Dresta. Capaian 2010-04-07. 
  263. "Yvette Labrousse, Begum Om Habibeh Elles et eux dans les années 50". Boomer-cafe.net. 2007-07-02. http://boomer-cafe.net/version2/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=83. Capaian 2010-04-07. 
  264. "World | Africa | Profile: French mercenary Bob Denard", BBC News, 2006-06-20. Dicapai pada 2010-04-07. 
  265. Lichtblau, Eric. "U.S. Will Pay $2 Million to Lawyer Wrongly Jailed", Nytimes.com, 2006-11-30. Dicapai pada 2010-04-07. 
  266. Last Statement from the Texas Department of Criminal Justice. Retrieved 22 August 2005.
  267. "Americas | 'Jackal' book praises Bin Laden", BBC News, 2003-06-26. Dicapai pada 2010-04-07. 
  268. "Caballero Clobbers Thai, Wins Title". Thesweetscience.com. http://www.thesweetscience.com/boxing-article/4445/caballero-clobbers-thai-wins-title/. Capaian 2010-04-07. 
  269. "Islamic Britain lures top people", The Sunday Times, 2004-02-22. Dicapai pada 2010-05-08. 
  270. "French Allege Detained German Is Top Al Qaeda Leader". Dw-world.de. http://www.dw-world.de/dw/article/0,1564,891855,00.html. Capaian 2010-04-07. 
  271. "Ohio man accused of joining al-Qaida, planning bomb plots in Europe". Canada.com. http://www.canada.com/topics/news/world/story.html?id=e1d5f4d5-1790-4403-ba27-4bf9b58c7aba&k=38654. Capaian 2010-04-07. 
  272. U.S. Man Accused of Plot to Bomb Resorts[pautan putus]
  273. "'Jihad Jane' wanna-be Colleen LaRose intended to kill Swedish cartoonist Lars Vilks: prosecutors". Nydailynews.com. 2010-03-10. http://www.nydailynews.com/news/world/2010/03/10/2010-03-10_jihad_jane_wanted_death_for_cartoonist.html. Capaian 2010-04-07. 
  274. [9][pautan putus]
  275. Ian Munro and Penny Debelle,Bring Hicks home, The Age, Fairfax, 2 December 2006
  276. 7:55 p.m. ET (2006-12-08). "Ill. man arrested for alleged bomb plot - Security - MSNBC.com". MSNBC. http://www.msnbc.msn.com/id/16110298/. Capaian 2010-04-07. 
  277. "Divine Styler: Spiral Walls Containing Autumns of Light Colorlines Magazine (March , 2007)". Accessmylibrary.com. 2007-03-01. http://www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-30232586_ITM. Capaian 2010-04-07. 
  278. SJ Magazine Articles your South Jersey source[pautan putus]
  279. Everlastworld - Everlast biography[pautan putus]
  280. "Conversion: Islam, the growing religion". Salaam.co.uk. http://www.salaam.co.uk/themeofthemonth/june02_index.php?l=6. Capaian 2010-04-07. 
  281. "Integral in Iran: In Qom: Meeting with Conservative Clergy". Terrypatten.typepad.com. 2007-06-03. http://terrypatten.typepad.com/iran/2007/06/in_qom_meeting_.html. Capaian 2010-04-07. 
  282. "The Muslim Hip Hop Scene in the USA - Rapping with Allah's Blessing". Qantara.de. http://qantara.de/webcom/show_article.php/_c-587/_nr-28/i.html. Capaian 2010-04-07. 
  283. "Gigi Gryce Biography". Gigigryce.com. 1983-03-17. http://www.gigigryce.com/. Capaian 2010-04-07. 
  284. "Les Amis du Cheikh Ahmed al-Alawi - Content". Al.alawi.1934.free.fr. 2006-02-10. Diarkibkan daripada yang asal pada 2012-07-14. http://archive.is/QLK0. Capaian 2010-04-07. 
  285. The Associated Press. (2003). "Motive a mystery in grenade attack" CNN.com. Retrieved 25 November 2006.
  286. "Die Nigger Die: A Political Autobiography by H. Rap Brown (Jamil Abdullah Al-Amin)". Historyisaweapon.org. http://historyisaweapon.org/defcon1/dnd.html. Capaian 2010-04-07. 
  287. "Perspecives: American Muslim Issues". PBS.org. 2006-02-24. http://www.pbs.org/wnet/religionandethics/week926/perspectives.html. Capaian 2010-04-07. 
  288. 288.0 288.1 Farouky, Jumana. "Profiling the Suspects: Converts to Islam", Time.com, 2006-08-11. Dicapai pada 2010-04-07. 
  289. "Salaam Knowledge". Salaam.co.uk. http://www.salaam.co.uk/knowledge/biography/viewentry.php?id=3312. Capaian 2010-04-07. 
  290. Bononno, Robert. "Isabelle Eberhardt in brief Literary Review | Find Articles at BNET.com", Findarticles.com, 2009-06-02. Dicapai pada 2010-04-07. [pautan putus]
  291. McGeown, Kate. "Jack Roche: The naive militant", BBC News, 2004-06-01. Dicapai pada 2010-04-07. 
  292. Indian Sufism since the seventeenth century, by Nile Green, pg. 83
  293. Vrijman, L.C. Kaapvaart en zeeroverij / L.C. Vrijman. - Amsterdam, [1938]
  294. Pinverbod voor terrorist, the Dutch foreign minister bans convicted Hofstadgroep terrorists from any financial transactions, by Rien Meijer and Bart Mos, De Telegraaf, 20 April 2006 (Dutch)
  295. "Five Draw Long Sentences for Terrorism Scheme", The New York Times, 1987-12-31. Dicapai pada 2007-12-21. 
  296. Robert W. Dart, The Future is Here Today: Street Gang Trends, 1992
  297. Santos, Fernanda. "DNA Evidence Frees a Man Imprisoned for Half His Life", The New York Times, 2006-09-21. Dicapai pada 2010-05-08. 
  298. "CNN.com - Muhammad a Gulf War vet, Islam convert - Jan. 26, 2004", Archives.cnn.com, 2002-10-24. Dicapai pada 2010-04-07. 
  299. "Convicted sniper John Allen Muhammad gets six life terms in Maryland on". Courttv.com. http://www.courttv.com/trials/sniper/060106_ap.html. Capaian 2010-04-07. 
  300. [10][pautan putus]
  301. Biographical Dictionary of the Extreme Right Since 1890 edited by Philip Rees, (1991, ISBN 0-13-089301-3)
  302. The Beast Reawakens by Martin A. Lee (1997, ISBN 0-316-51959-6)
  303. Behind the Egyptian Sphinx: Nasser's strange bedfellows; prelude to World War III? by Irving Sedar and Harold J. Greenberg (Philadelphia, Chilton Co., 1960)
  304. Ripley, Amanda. "The Case of the Dirty Bomber", TIME, 2002-06-16. Dicapai pada 2010-04-07. 
  305. "The Eccentric Juan Carlos Gomez". Thesweetscience.com. http://www.thesweetscience.com/boxing-article/6643/eccentric-juan-carlos-gomez/. Capaian 2010-04-07. 
  306. "Bodybuilding stuntman who turned to Islam", BBC News, 2002-09-30. Dicapai pada 2006-12-27. 
  307. Mr. Khaled Edward Blair[pautan putus]
  308. Roberts, Selena. "PRO BASKETBALL; A Diet of Discipline", New York Times, 1999-01-24. Dicapai pada 2010-04-07. 
  309. Biodata
  310. BBC Profile
  311. "Tony Blair's sister-in-law converts to Islam". guardian.co.uk. http://www.guardian.co.uk/politics/2010/oct/24/lauren-booth-converts-to-islam. Capaian 24 October 2010. 
  312. Association for Asian studies (Ann Arbor;Michigan) (1976). A-L, Volumes 1-2. Columbia University Press. m/s. 817. ISBN 0231038011, 9780231038010. http://books.google.com/books?id=067On0JgItAC&pg=PA817&dq=ch'ang+fond+persian+girl&hl=en&ei=5wEsTJesKMT_lgfR5KHnCQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=10&ved=0CFwQ6AEwCQ#v=onepage&q=li%20nu%20married%20an%20arab%20or%20persian%20girl&f=false. Capaian 2010-6-29. 
  313. Chen, Da-Sheng. "CHINESE-IRANIAN RELATIONS vii. Persian Settlements in Southeastern China during the T'ang, Sung, and Yuan Dynasties". Encyclopedia Iranica. http://www.iranica.com/articles/chinese-iranian-vii. Capaian 2010-6-28. 
  314. Joseph Needham (1971). Science and civilisation in China, Volume 4. Cambridge University Press. m/s. 495. ISBN 0521070600, 9780521070607. http://books.google.com/books?id=l6TVhvYLaEwC&pg=PA495&dq=li+nu+persian+girl&hl=en&ei=kw8sTKShEsP7lwespayLCg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CDMQ6AEwAA#v=onepage&q=li%20nu%20persian%20girl&f=false. Capaian 2010-6-29. 
  315. ’’The Man Who Thumped the Reds’’, The Straits Times on 1 Dec 1984.
  316. "MC Ren". Nndb.com. 2000-12-02. http://www.nndb.com/people/962/000095677/. Capaian 2010-04-07. 
  317. "Official website of Malcom X: Biography". Cmgworldwide.com. Diarkibkan daripada yang asal pada June 10, 2008. http://web.archive.org/web/20080610143558/http://www.cmgworldwide.com/historic/malcolm/about/bio.htm. Capaian 2010-04-07. 
  318. The Preaching of Islam, By Thomas Walker Arnold, pg. 297
  319. "Why I embraced Islam by Maryum Jameelah" www.jannah.org
  320. Chronicle, New York Times, 3 April 1990
  321. "SPORT | Echoes of Ali in Tyson furore", BBC News, 2000-01-23. Dicapai pada 2010-04-07. 
  322. Johnson, Robert E.. "Ebony interview with Mike Tyson - boxer - Interview Ebony | Find Articles at BNET.com", Findarticles.com, 2009-06-02. Dicapai pada 2010-04-07. 
  323. Archive for the Psychology of Religion By Jacob A Belzen, Nils G Holm, p.51
  324. "Religion & Ethics NewsWeekly . PROFILE . Muslim Converts . October 8, 2004 PBS". Pbs.org. 2004-10-08. http://www.pbs.org/wnet/religionandethics/week806/profile.html. Capaian 2010-04-07. 
  325. Islam Online[pautan putus]
  326. UPS (17 May 1975) "Militant is Hanged in Trinidad After Long Fight for Clemency." New York Times.
  327. "One Be Lo MP3 Downloads - One Be Lo Music Downloads - One Be Lo Music Videos - One Be Lo Pictures". MP3.com. http://www.mp3.com/artist/one-be-lo/summary/. Capaian 2010-04-07. 
  328. Sufi Review (Pir Publications, Spring 1997), p.5-8
  329. "Omar Ong Yoke Lin: the passing of an era", The Malaysian Insider, 1 July 2010. Dicapai pada 1 July 2010. 
  330. Dr S. M. Abdullah (Khulusi 1963, pp. 234–235).
  331. "Akhénaton". RFI Musique. http://www.rfimusique.com/sitefr/biographie/biographie_9046.asp. Capaian 2010-04-07. 
  332. "Docteur Philippe Grenier". Saphirnews.com. http://www.saphirnews.com/Docteur-Philippe-Grenier_a1740.html. Capaian 2010-04-07. 
  333. By CHRISTOPHER JOHN FARLEY Monday, Dec. 06, 1999. "Hip-Hop's Next Wave", TIME, 1999-12-06. Dicapai pada 2010-04-07. 
  334. "Special Dispatch Series - No. 1112". MEMRI. http://memri.org/bin/articles.cgi?Page=archives&Area=sd&ID=SP111206. Capaian 2010-04-07. 
  335. Published: 12:01AM BST 01 Jul 2006. "Charles Smith", Telegraph, 2006-07-01. Dicapai pada 2010-04-07. 
  336. [11][pautan putus]
  337. Vibrant Andalusía: the spice of life in southern Spain By Ana Ruiz, pg. 139
  338. To the ends of the earth: the age of the European explorers By Peter O. Koch, pg.115
  339. [ibid]
  340. "Sahib Shihab, MP3 Music Download at eMusic". Emusic.com. http://www.emusic.com/artist/Sahib-Shihab-MP3-Download/11736427.html. Capaian 2010-04-07. 
  341. Shahid, Muhammad Haneef (2002). Why Women Are Accepting Islam. Darussalam. m/s. 282–284. ISBN 9-7899-608-6172-2. http://books.google.co.uk/books?id=CMOreBqoaKMC&pg=PA283&dq=%22Saida+Miller+Khalifa%22&hl=en&ei=WUcvTfXPK4S3hAevmNjmCg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CDIQ6AEwAw#v=onepage&q=%22Saida%20Miller%20Khalifa%22&f=false. 
  342. Wolfe, Michael (1998). One Thousand Roads to Mecca. Grove Press. m/s. 506. ISBN 9-7808-021-3599-5. http://books.google.co.uk/books?id=_84CPd7_exkC&pg=PA504&dq=%22Saida+Miller+Khalifa%22&hl=en&ei=WUcvTfXPK4S3hAevmNjmCg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CC0Q6AEwAg#v=onepage&q=%22Saida%20Miller%20Khalifa%22&f=false. 
  343. MWA: Muslims With Attitude
  344. "conversion article by a journalist, Steven Schwartz". Naqshbandi.org. http://www.naqshbandi.org/events/articles/conversion_schwartz.htm. Capaian 2010-04-07. 
  345. Al Jazeera English - Archive - Plea To Free German Captive
  346. New Sunday Times, Malaysia. "Tiara's true to her roles" (18 September 2005)
  347. "The World of Islam: Its Arts". Saudi Aramco World. http://www.saudiaramcoworld.com/issue/197603/the.world.of.islam-its.arts.htm. Capaian 2010-04-07. 
  348. [12]
  349. ZMag Bio: Uri Davis, accessed June 12, 2006
  350. [13]
  351. Ralph Hickok. "Biography - Walt Hazzard". HickokSports.com. http://www.hickoksports.com/biograph/hazzardwalt.shtml#other. Capaian 2010-04-07. 
  352. LynnSys (1920-10-09). "About Yusef". Yusef Lateef. http://www.yuseflateef.com/AboutYusef.html. Capaian 2010-04-07.