Senarai Destinasi Syarikat Penerbangan Scoot

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian

Scoot ialah syarikat penerbangan tambang rendah dari Singapura yang dimiliki oleh Syarikat Penerbangan Singapore Airlines. Ia melancarkan operasi penerbangan pada Tahun 2012 di laluan jarak jauh dan jarak sedang dari Singapura. Syarikat Penerbangan Scoot mula mengendalikan laluan Tigerair selepas penggabungannya pada Tarikh 25 Julai 2017. Destinasi berikut dilayan atau dirancang: [1]

Destinasi Scoot (TR)[sunting | sunting sumber]

Scoot terbang ke destinasi berikut setakat 2021 [2].

Hab utama dan Hab sekunder
Negara Negeri / Wilayah Persekutuan / Wilayah / Daerah / Kawasan Bandar Kod IATA Kod ICAO Lapangan Terbang Nota Rujukan dan Penanda
Arab Saudi Arab Saudi Jeddah Jeddah JED OEJN Lapangan Terbang Antarabangsa Raja Abdulaziz Penumpang [3][4]
Australia Australia Queensland Gold Coast OOL YBCG Lapangan Terbang Gold Coast Penumpang [5][6]
Victoria Melbourne MEL YMML Lapangan Terbang Antarabangsa Melbourne Penumpang [7][8]
Australia Barat Perth PER YPPH Lapangan Terbang Perth Penumpang [9][10]
New South Wales Sydney SYD YSSY Lapangan Terbang Antarabangsa Kingsford Smith Penumpang [11][12]
Filipina Filipina Bandar Lapu-Lapu dan
Bandar Cebu
Bandar Cebu CEB RPMD Lapangan Terbang Antarabangsa Mactan-Cebu Penumpang [13][14]
Pampanga Clark CRK RPLC Lapangan Terbang Antarabangsa Clark Penumpang [15][16]
Metro Manila Manila MNL RPLL Lapangan Terbang Antarabangsa Ninoy Aquino Penumpang [17][18]
India India Punjab Amritsar ATQ VIAR Lapangan Terbang Amritsar Penumpang [19][20]
Tamil Nadu Coimbatore CJB VOCB Lapangan Terbang Coimbatore Penumpang [21][22]
Telangana Hyderabad HYD VOHS Lapangan Terbang Antarabangsa Rajiv Gandhi Penumpang [23][24]
Tamil Nadu Tiruchirappalli TRZ VOTR Lapangan Terbang Tiruchirappalli Penumpang [25][26]
Kerala Trivandrum TRV VOTV Lapangan Terbang Thiruvananthapuram Penumpang [27][28]
Andhra Pradesh Visakhapatnam VTZ VOVZ Lapangan Terbang Visakhapatnam Penumpang [29][30]
Indonesia Indonesia Kalimantan Timur Balikpapan BPN WALL Lapangan Terbang Sultan Aji Muhamad Sulaiman Penumpang [31][32]
Bali Denpasar DPS WADD Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai Penumpang [33][34]
Banten dan
Jakarta
Jakarta CGK WIII Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta Penumpang [35][36]
Jawa Tengah Kota Semarang SRG WAHS Lapangan Terbang Antarabangsa Achmad Yani Penumpang [37][38]
Sulawesi Selatan Makassar UPG WAAA Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Hasanuddin Penumpang [39][40]
Sulawesi Utara Manado MDC WAMM Lapangan Terbang Antarabangsa Sam Ratulangi Penumpang [41][42]
Sumatra Selatan Palembang PLM WIPP Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Mahmud Badaruddin II Penumpang [43][44]
Riau Pekanbaru PKU WIBB Lapangan Terbang Sultan Syarif Kasim II Penumpang [45][46]
Jawa Timur Surabaya SUB WARR Lapangan Terbang Antarabangsa Juanda Penumpang [47][48]
Yogyakarta Yogyakarta YIA WAHI Lapangan Terbang Antarabangsa Yogyakarta Penumpang [49][50]
Jepun Jepun Wilayah Osaka Osaka KIX RJBB Lapangan Terbang Antarabangsa Kansai Penumpang [51][52]
Hokkaidō Sapporo CTS RJCC Lapangan Terbang New Chitose Penumpang [53][54]
Tokyo dan
Wilayah Chiba
Tokyo NRT RJAA Lapangan Terbang Antarabangsa Narita Penumpang [55][56]
Jerman Jerman Berlin Berlin BER EDDB Lapangan Terbang Antarabangsa Berlin Brandenburg Penumpang [57][58]
Korea Selatan Korea Selatan Incheon dan
Kawasan Ibu Negara Seoul
Seoul ICN RKSI Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon Penumpang [59][60]
Pulau Jeju Bandar Jeju CJU RKPC Lapangan Terbang Antarabangsa Jeju Penumpang [61][62]
Laos Laos Luang Prabang Luang Prabang LPQ WLLB Lapangan Terbang Luang Phabang Penumpang [63][64]
Vientiane Vientiane VTE VLVT Lapangan Terbang Antarabangsa Wattay Penumpang [65][66]
Malaysia Malaysia Sarawak Sarawak Bandar Miri MYY WBGR Lapangan Terbang Miri Penumpang [67][68]
Pulau Pinang Pulau Pinang George Town PEN WMKP Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas Penumpang [69][70]
Perak Darul Ridzuan Negeri Perak Ipoh IPH WMKI Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah Penumpang [71][72]
Sabah Sabah Kota Kinabalu BKI WBKK Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu Penumpang [73][74]
Kuala Lumpur Kuala Lumpur dan
Selangor Selangor
Kuala Lumpur KUL WMKK Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur Penumpang [75][76]
Pahang Pahang Kuantan KUA WMKD Lapangan Terbang Sultan Haji Ahmad Shah Penumpang [77][78]
Sarawak Sarawak Kuching KCH WBGG Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching Penumpang [79][80]
Kedah Kedah Pekan Kuah LGK WMKL Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi Penumpang [81][82]
Thailand Negara Thai Kawasan Metropolitan Bangkok dan
Samut Prakan
Bangkok BKK VTBS Lapangan Terbang Suvarnabhumi Penumpang [83][84]
Kawasan Metropolitan Bangkok Bangkok DMK VTBD Lapangan Terbang Antarabangsa Don Mueang Penumpang [85][86]
Chiang Mai (wilayah) Chiang Mai CNX VTCC Lapangan Terbang Antarabangsa Chiang Mai Penumpang [87][88]
Wilayah Songkhla Hat Yai HDY VTSS Lapangan Terbang Antarabangsa Hat Yai Penumpang [89][90]
Wilayah Krabi Wilayah Krabi KBV VTSG Lapangan Terbang Krabi Penumpang [91][92]
Phuket Phuket HKT VTSP Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket Penumpang [93][94]
Republik China Republik China Kaohsiung Kaohsiung KHH RCKH Lapangan Terbang Antarabangsa Kaohsiung Penumpang [95][96]
Taipei dan
Taoyuan
Taipei TPE RCTP Lapangan Terbang Antarabangsa Chiang Kai Shek Penumpang [97][98]
Republik Rakyat China Republik Rakyat China Hunan Changsha CSX ZGHA Lapangan Terbang Huanghua Penumpang [99][100]
Fujian Fuzhou FOC ZSFZ Lapangan Terbang Changle Penumpang [101][102]
Guangdong Guangzhou CAN ZGGG Lapangan Terbang Baiyun Penumpang [103][104]
Hainan Haikou HAK ZJHK Lapangan Terbang Meilan Penumpang [105][106]
Zhejiang Hangzhou HGH ZSHC Lapangan Terbang Antarabangsa Hangzhou Xiaoshan Penumpang [107][108]
Heilongjiang Harbin HRB ZYHB Lapangan Terbang Taiping, China Penumpang [109][110]
Hong Kong Hong Kong Hong Kong HKG VHHH Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong Penumpang [111][112][113]
Shandong Jinan TNA ZSJN Lapangan Terbang Yaoqiang Penumpang [114][115]
Yunan Kunming KMG ZPPP Lapangan Terbang Antarabangsa Kunming Changshui Penumpang [116][117]
Makau Makau Makau MFM VMMC Lapangan Terbang Antarabangsa Makau Penumpang [118][119][120]
Jiangxi Nanchang KHN ZSCN Lapangan Terbang Changbei Penumpang [121][122]
Jiangsu Nanjing NKG ZSNJ Lapangan Terbang Lukou Penumpang [123][124]
Guangxi Nanning NNG ZGNN Lapangan Terbang Wuxu Penumpang [125][126]
Zhejiang Ningbo NGB ZSNB Lapangan Terbang Lishe Penumpang [127][128]
Shandong Qingdao TAO ZSQD Lapangan Terbang Antarabangsa Qingdao Jiaodong Penumpang [129][130]
Liaoning Shenyang SHE ZYTX Lapangan Terbang Taoxian Penumpang [131][132]
Tianjin Tianjin TSN ZBTJ Lapangan Terbang Binhai Penumpang [133][134]
Hubei Wuhan WUH ZHHH Lapangan Terbang Tianhe Penumpang [135][136]
Jiangsu Wuxi dan
Suzhou
WUX ZSWX Lapangan Terbang Antarabangsa Sunan Shuofang Penumpang [137][138]
Shaanxi Xian XIY ZLXY Lapangan Terbang Antarabangsa Xi'an Xianyang Penumpang [139][140]
Henan Zhengzhou CGO ZHCC Lapangan Terbang Xinzheng Penumpang [141][142]
Singapura Singapura Changi Singapura SIN WSSS Lapangan Terbang Changi Singapura Penumpang Hab utama Scoot

[143][144]

United Kingdom United Kingdom England London LGW EGKK Lapangan Terbang Gatwick London Penumpang (Ditamatkan 16 Ogos 2022[145]) [146][147]
Vietnam Vietnam Bandar Raya Ho Chi Minh Bandar Raya Ho Chi Minh SGN VVTS Lapangan Terbang Antarabangsa Tan Son Nhat Penumpang [148][149]
Hanoi Hanoi HAN VVNB Lapangan Terbang Antarabangsa Noibai Penumpang [150][151]
Greece Yunani Athens Athens ATH LGAV Lapangan Terbang Antarabangsa Eleftherios Venizelos Penumpang [152][153]

Senarai[sunting | sunting sumber]

Negara Bandar Lapangan Terbang Nota Rujukan
Australia Australia Gold Coast Lapangan Terbang Gold Coast [154][155]
Melbourne Lapangan Terbang Antarabangsa Melbourne [156][157]
Perth Lapangan Terbang Perth [158][159]
Sydney Lapangan Terbang Antarabangsa Kingsford Smith [160][161]
Bangladesh Bangladesh Dhaka Lapangan Terbang Antarabangsa Zia Dihentikan [162]
Republik Rakyat China Republik Rakyat China Changsha Lapangan Terbang Huanghua Digantung [163][164][165][166]
Dalian Lapangan Terbang Zhoushuizi Dihentikan [167]
Fuzhou Lapangan Terbang Changle Digantung [168][169][170][171]
Guangzhou Lapangan Terbang Baiyun [172][173]
Haikou Lapangan Terbang Meilan Digantung [174]
Hangzhou Lapangan Terbang Xiaoshan Digantung [175][176][171]
Harbin Lapangan Terbang Taiping Digantung [177][178]
Hong Kong Hong Kong Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong [179][180]
Jinan Lapangan Terbang Yaoqiang Digantung [181]
Kunming Lapangan Terbang Antarabangsa Kunming Changshui Digantung [182][183][184]
Makau Makau Lapangan Terbang Antarabangsa Makau [185]
Nanchang Lapangan Terbang Changbei Digantung [186][187][188]
Nanjing Lapangan Terbang Antarabangsa Nanjing Lukou [189][190][191][171]
Nanning Lapangan Terbang Antarabangsa Nanning Wuxu Digantung [192]
Ningbo Lapangan Terbang Lishe Digantung [193]
Qingdao Lapangan Terbang Antarabangsa Qingdao Jiaodong
Qingdao Lapangan Terbang Liuting Lapangan Terbang Ditutup [194][195][196]
Quanzhou Lapangan Terbang Jinjiang Dihentikan [197][198]
Shenyang Lapangan Terbang Antarabangsa Shenyang Taoxian Digantung [199][200]
Shenzhen Lapangan Terbang Antarabangsa Shenzhen Bao'an Dihentikan [201]
Tianjin Lapangan Terbang Binhai [202][203]
Wuhan Lapangan Terbang Tianhe Digantung [204][205][206]
Wuxi Lapangan Terbang Antarabangsa Sunan Shuofang Ditamatkan [207]
Xi'an Lapangan Terbang Antarabangsa Xi'an Xianyang Digantung [208]
Zhengzhou Lapangan Terbang Xinzheng Digantung [209][210]
Jerman Jerman Berlin Lapangan Terbang Tegel Dimulakan Semula [211][212][213]
Greece Yunani Athens Lapangan Terbang Antarabangsa Eleftherios Venizelos Dimulakan semula [214][215][216][217]
India India Amritsar Lapangan Terbang Amritsar [218][219][220]
Bangalore Lapangan Terbang Antarabangsa Kempegowda Dihentikan [221]
Chennai Lapangan Terbang Antarabangsa Chennai Dihentikan [222][223]
Coimbatore Lapangan Terbang Coimbatore [224][225][226]
Hyderabad Lapangan Terbang Antarabangsa Rajiv Gandhi [227]
Jaipur Lapangan Terbang Jaipur Dihentikan [228]
Kochi Lapangan Terbang Antarabangsa Cochin Dihentikan [229][230]
Lucknow, Lucknow Lapangan Terbang Lucknow Dihentikan [231]
Trivandrum Lapangan Terbang Thiruvananthapuram [232][233][234]
Tiruchirappalli Lapangan Terbang Tiruchirappalli [235]
Visakhapatnam Lapangan Terbang Visakhapatnam [236][237][238]
Indonesia Indonesia Balikpapan Lapangan Terbang Sultan Aji Muhamad Sulaiman [239]
Denpasar Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai [240]
Jakarta Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta [241]
Kota Mataram Lapangan Terbang Antarabangsa Zainuddin Abdul Madjid [242][171]
Makassar Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Hasanuddin [243][244]
Manado Lapangan Terbang Antarabangsa Sam Ratulangi [245][246]
Palembang Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Mahmud Badaruddin II [247][248]
Pekanbaru Lapangan Terbang Sultan Syarif Kasim II [249][250]
Kota Semarang Lapangan Terbang Antarabangsa Ahmad Yani [251][252]
Surabaya Lapangan Terbang Antarabangsa Juanda [253]
Yogyakarta Lapangan Terbang Antarabangsa Yogyakarta [254][171]
Jepun Jepun Osaka Lapangan Terbang Antarabangsa Kansai [255][256][257][258]
Sapporo Lapangan Terbang New Chitose [259][260][261][262]
Tokyo Lapangan Terbang Antarabangsa Narita [263][264][265]
Laos Laos Luang Prabang Lapangan Terbang Luang Phabang [266][267][268][269]
Vientiane Lapangan Terbang Antarabangsa Wattay [270][271][272]
Malaysia Malaysia Ipoh Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah [273]
Miri Lapangan Terbang Miri [274][275]
Kota Bharu Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra [276][277]
Kota Kinabalu Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu [278][279][280]
Kuala Lumpur Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur [281]
Kuantan Lapangan Terbang Sultan Haji Ahmad Shah [282][283]
Kuching Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching [284][285][286][287]
Langkawi Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi [288]
Pulau Pinang Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas [289]
Maldives Maldives Malé Lapangan Terbang Antarabangsa Velana Dihentikan [290]
Myanmar Myanmar Yangon Lapangan Terbang Antarabangsa Yangon Dihentikan [291]
Filipina Filipina Cebu Lapangan Terbang Antarabangsa Mactan-Cebu [292]
Clark Lapangan Terbang Antarabangsa Clark [293]
Bandar Davao Lapangan Terbang Antarabangsa Bangoy Dihentikan
Kalibo, Aklan Lapangan Terbang Kalibo Dihentikan [294]
Manila Lapangan Terbang Antarabangsa Ninoy Aquino [295]
Arab Saudi Arab Saudi Jeddah Lapangan Terbang Antarabangsa King Abdulaziz [296][297]
Singapura Singapura Singapura Lapangan Terbang Changi Singapura Hab utama Scoot [298][299][300]
Korea Selatan Korea Selatan Seoul Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon [301][302]
Pulau Jeju Lapangan Terbang Antarabangsa Jeju [303]
Taiwan Taiwan Kaohsiung Lapangan Terbang Antarabangsa Kaohsiung [304][305]
Taipei Lapangan Terbang Antarabangsa Chiang Kai Shek Bandar Tumpuan Scoot [306][307][308]
Thailand Negara Thai Bangkok Lapangan Terbang Antarabangsa Don Mueang [309][310][311]
Lapangan Terbang Suvarnabhumi Dihentikan [312]
Chiang Mai Lapangan Terbang Antarabangsa Chiang Mai [313][314]
Hat Yai Lapangan Terbang Antarabangsa Hat Yai [315]
Wilayah Krabi Lapangan Terbang Krabi [316]
Phuket Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket [317]
United Kingdom Inggeris London Lapangan Terbang Gatwick London (Ditamatkan 16 Ogos 2022[318]) [319]
 Amerika Syarikat Honolulu Lapangan Terbang Antarabangsa Daniel K. Inouye Dihentikan [320][321][322]
Vietnam Vietnam Hanoi Lapangan Terbang Antarabangsa Noibai [323]
Bandaraya Ho Chi Minh Lapangan Terbang Antarabangsa Tan Son Nhat [324]

Galeri Armada Syarikat Penerbangan Scoot (TR)[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ https://www.flyscoot.com/en/fly-scoot/who-we-are/where-we-fly/destinations
  2. ^ https://www.flyscoot.com/en/fly-scoot/who-we-are/where-we-fly/destinations
  3. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-saudi-arabia
  4. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-jeddah
  5. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-australia
  6. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-gold-coast
  7. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-australia
  8. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-melbourne
  9. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-australia
  10. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-perth
  11. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-australia
  12. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-sydney
  13. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-philippines
  14. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-cebu
  15. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-philippines
  16. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-clark
  17. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-philippines
  18. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-manila
  19. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-india
  20. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-amritsar
  21. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-india
  22. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-coimbatore
  23. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-india
  24. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-hyderabad
  25. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-india
  26. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-tiruchirappalli-(trichy)
  27. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-india
  28. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-trivandrum
  29. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-india
  30. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-visakhapatnam
  31. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  32. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-balikpapan
  33. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  34. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-denpasar-(bali)
  35. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  36. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-jakarta
  37. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  38. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-semarang
  39. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  40. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-makassar
  41. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  42. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-manado
  43. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  44. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-palembang
  45. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  46. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-pekanbaru
  47. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  48. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-surabaya
  49. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-indonesia
  50. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-yogyakarta
  51. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-japan
  52. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-osaka
  53. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-japan
  54. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-sapporo-(hokkaido)
  55. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-japan
  56. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-tokyo
  57. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-germany
  58. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-berlin
  59. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-south-korea
  60. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-seoul
  61. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-south-korea
  62. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-jeju
  63. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-laos
  64. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-luang-prabang
  65. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-laos
  66. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-vientiane
  67. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  68. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-miri
  69. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  70. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-penang
  71. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  72. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-ipoh
  73. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  74. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-kota-kinabalu
  75. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  76. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-kuala-lumpur
  77. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  78. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-kuantan
  79. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  80. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-kuching
  81. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-malaysia
  82. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-langkawi
  83. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-thailand
  84. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-bangkok-(suvarnabhumi)
  85. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-thailand
  86. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-bangkok-(don-mueang)
  87. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-thailand
  88. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-chiang-mai
  89. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-thailand
  90. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-hat-yai
  91. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-thailand
  92. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-krabi
  93. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-thailand
  94. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-phuket
  95. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-taiwan
  96. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-kaohsiung
  97. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-taiwan
  98. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-taipei
  99. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  100. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-changsha
  101. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  102. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-fuzhou
  103. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  104. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-guangzhou
  105. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  106. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-haikou
  107. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  108. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-hangzhou
  109. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  110. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-harbin
  111. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  112. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-hong-kong
  113. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-hong-kong
  114. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  115. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-jinan
  116. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  117. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-kunming
  118. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  119. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-macau
  120. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-macau
  121. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  122. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-nanchang
  123. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  124. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-nanjing
  125. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  126. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-nanning
  127. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  128. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-ningbo
  129. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  130. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-qingdao
  131. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  132. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-shenyang
  133. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  134. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-tianjin
  135. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  136. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-wuhan
  137. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  138. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-wuxi-suzhou
  139. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  140. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-xi'an
  141. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-china
  142. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-zhengzhou
  143. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-singapore
  144. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-singapore
  145. ^ "SCOOT DISCONTINUES LONDON SERVICE MID-AUGUST 2022". aeroroutes.com. 25 Jun 2022. Dicapai pada 25 Jun 2022.
  146. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-united-kingdom
  147. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-london-(gatwick)
  148. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-vietnam
  149. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-ho-chi-minh-city
  150. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-vietnam
  151. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-hanoi
  152. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/country/flights-to-greece
  153. ^ https://www.flyscoot.com/en/destinations/city/flights-to-athens
  154. ^ name="Scoot_destinations"
  155. ^ "Scoot Launches the Only Direct Flights between Singapore and Gold Coast". Scoot (Siaran akhbar). 12 June 2012. Dicapai pada 16 May 2015.
  156. ^ name="Scoot_destinations"
  157. ^ "Scoot to launch Melbourne-Singapore Boeing 787 flights". Dicapai pada 9 December 2014.
  158. ^ name="Scoot_destinations"
  159. ^ name="Schedule"
  160. ^ name="Scoot_destinations"
  161. ^ "Hello Sydney! Scoot Gets Outta Here Tonight!". Scoot (Siaran akhbar). 4 June 2012. Dicapai pada 16 May 2015.
  162. ^ "Flights from Bangladesh: Another foreign airline bows out". thedailystar.net.
  163. ^ name="Scoot_destinations"
  164. ^ "SCOOT LAUNCHES NON-STOP FLIGHTS TO CHANGSHA AND KUNMING IN JUNE 2019 | Article - Thu 25 Apr 2019 06:02:00 AM UTC | airsoc.com". airsoc.com. Dicapai pada 2019-08-22.
  165. ^ name="BI"
  166. ^ Lim, Sean (22 November 2018). "Frequent fliers on some SilkAir routes will soon have to fly Scoot, SIA announces ahead of merger". businessinsider.sg. Dicapai pada 30 October 2019.
  167. ^ "scoot | Issue 48 • May 2019". Pulpkreatives.com. Dicapai pada 2019-08-22.
  168. ^ name="Scoot_destinations"
  169. ^ "SCOOT LAUNCHES FLIGHT TO FUZHOU ON 5 JULY 2019 | Article - Thu 25 Apr 2019 06:11:00 AM UTC | airsoc.com". airsoc.com. Dicapai pada 2019-08-22.
  170. ^ name="BI"
  171. ^ a b c d e "SCOOT CHINA / INDONESIA ADDITIONS IN SEP/OCT 2022" (dalam bahasa Inggeris). aeroroutes.com. 22 September 2022. Dicapai pada 23 September 2022.
  172. ^ name="Scoot_destinations"
  173. ^ "Scoot tiger air jointly operate Guangzou services". Asia one. Diarkibkan daripada yang asal pada 2015-12-24. Dicapai pada 22 April 2016.
  174. ^ name="Scoot_destinations"
  175. ^ name="Scoot_destinations"
  176. ^ "Joint Media Release: Scoot to Take Over Hangzhou Services from SilkAir". Silk Air (Siaran akhbar). Dicapai pada 2 August 2015.
  177. ^ name="Scoot_destinations"
  178. ^ Munro, Andrew (1 September 2017). "New Scoot routes: Super-cheap flights to Sapporo and Harbin | finder.com.au". finder.com.au.
  179. ^ name="Scoot_destinations"
  180. ^ "Scoot resumes Hong Kong service from May 2017". Routesonline. Dicapai pada 2019-08-22.
  181. ^ name="Scoot_destinations"
  182. ^ name="Scoot_destinations"
  183. ^ "SCOOT LAUNCHES NON-STOP FLIGHTS TO CHANGSHA AND KUNMING IN JUNE 2019 | Article - Thu 25 Apr 2019 06:02:00 AM UTC | airsoc.com". airsoc.com. Dicapai pada 2019-08-22.
  184. ^ name="BI"
  185. ^ name="Scoot_destinations"
  186. ^ name="Scoot_destinations"
  187. ^ name="SCOOT TO ADD NANCHANG AND PEKANBARU TO NETWORK"
  188. ^ "SCOOT TO ADD NANCHANG AND PEKANBARU TO NETWORK" (PDF). flyscoot.com. Dicapai pada 26 February 2018.
  189. ^ name="Scoot_destinations"
  190. ^ name="Schedule"
  191. ^ "Schedule of Scoot". Scoot. Dicapai pada 8 May 2015.
  192. ^ name="Scoot_destinations"
  193. ^ name="Scoot_destinations"
  194. ^ name="Scoot_destinations"
  195. ^ name="China"
  196. ^ "Eat, Drink and Be Merry – Scoot Shenyang and Qingdao". Scoot (Siaran akhbar). 30 August 2012. Dicapai pada 16 May 2015.
  197. ^ name="Scoot to stop flying to four cities due to weak demand, aircraft shortage"
  198. ^ Kaur, Karamjit (29 April 2019). "Scoot to stop flying to four cities due to weak demand, aircraft shortage". The Straits Times (dalam bahasa Inggeris). Dicapai pada 29 April 2019. The affected cities are Lucknow, in India; Kalibo, the Philippines; Quanzhou, south-east China; and Male in the Maldives.
  199. ^ name="Scoot_destinations"
  200. ^ name="China"
  201. ^ Karamjit KaurSenior Aviation Correspondent karam@sph.com.sg (2018-11-22). "SilkAir to give up some routes to Scoot ahead of merger with SIA; Scoot to suspend flights to Honolulu, Transport News & Top Stories". The Straits Times. Dicapai pada 2019-08-22.
  202. ^ name="Scoot_destinations"
  203. ^ "Scoot to fly to Tianjin service". Asia one. Diarkibkan daripada yang asal pada 26 August 2014. Dicapai pada 22 April 2016.
  204. ^ name="Scoot_destinations"
  205. ^ "Scoot assumes Silk Air Wuhan service from late-May 2019". Airlineroute. 1 May 2019. Dicapai pada 1 May 2019.
  206. ^ name="BI"
  207. ^ name="Scoot_destinations"
  208. ^ name="Scoot_destinations"
  209. ^ name="Scoot_destinations"
  210. ^ https://www.nytimes.com/reuters/2020/02/10/world/10reuters-china-health-airlines-factbox.html[pautan mati kekal]
  211. ^ name="Scoot_destinations"
  212. ^ 2018, UBM (UK) Ltd. "Scoot plans Berlin launch in June 2018". Routesonline.CS1 maint: numeric names: authors list (link)
  213. ^ https://news.gtp.gr/2021/07/14/scoot-to-connect-athens-with-berlin-in-august/
  214. ^ name="Scoot_destinations"
  215. ^ "Scoot Marks Start of Long-Haul Operations with Maiden Flight to Athens" (PDF). Dicapai pada 20 June 2017.
  216. ^ https://mainlymiles.com/2021/04/28/scoot-to-europe-in-may-singapore-athens-is-back/
  217. ^ https://news.gtp.gr/2021/07/14/scoot-to-connect-athens-with-berlin-in-august/
  218. ^ name="Scoot_destinations"
  219. ^ name="Scoot_India"
  220. ^ "Scoot Launches India Service from late-May 2016". airlineroute. Dicapai pada 22 April 2016.
  221. ^ "SIA replaces Scoot flights to Bengaluru with the new A350 Regional". Mainly Miles. 12 December 2018. Dicapai pada 12 December 2018.
  222. ^ name="Scoot_destinations"
  223. ^ "Singapore Airlines Group S20 network adjustment as of 21AUG19". Routesonline. Dicapai pada 2019-08-22.
  224. ^ name="Scoot_destinations"
  225. ^ name="Scoot / Silk Air 2019 network adjustment as of 30NOV18"
  226. ^ name="BI"
  227. ^ name="Scoot_destinations"
  228. ^ "Financial Results for Third Quarter Ended 31 December 2017" (PDF). Singapore Airlines. suspension of services to Jaipur from 12 March 2018
  229. ^ name="Scoot / Silk Air 2019 network adjustment as of 30NOV18"
  230. ^ "Scoot / Silk Air 2019 network adjustment as of 30NOV18". Routesonline. Dicapai pada 4 December 2018.
  231. ^ name="Scoot to stop flying to four cities due to weak demand, aircraft shortage"
  232. ^ name="Scoot_destinations"
  233. ^ name="Scoot / Silk Air 2019 network adjustment as of 30NOV18"
  234. ^ name="BI"
  235. ^ name="Scoot_destinations"
  236. ^ name="Scoot_destinations"
  237. ^ "Scoot adds Vishakhapatnam service in W19". Routesonline. Dicapai pada 14 December 2018.
  238. ^ name="BI"
  239. ^ name="BI"
  240. ^ name="Scoot_destinations"
  241. ^ name="Scoot_destinations"
  242. ^ name="BI"
  243. ^ name="BI"
  244. ^ "Scoot's Flight Schedules for August & September 2020". Scoot.
  245. ^ name="Scoot_destinations"
  246. ^ name="BI"
  247. ^ name="Scoot_destinations"
  248. ^ name="SilkAir to Transfer Kuching and Palembang Services to Scoot"
  249. ^ name="Scoot_destinations"
  250. ^ "35 MINUTES TO THE YOSEMITE OF INDONESIA FROM JUST $35 ALL-IN!" (PDF). Dicapai pada 10 May 2018.
  251. ^ name="Scoot’s Flight Schedules for September to November 2020"
  252. ^ "Scoot's Flight Schedules for September to November 2020". Scoot.
  253. ^ name="Scoot_destinations"
  254. ^ name="Scoot’s Flight Schedules for September to November 2020"
  255. ^ name="Scoot_destinations"
  256. ^ name="Scoot"
  257. ^ "Scoot to Start Osaka Service from July 2015". Airlineroute.net. 21 May 2015. Dicapai pada 21 May 2015.
  258. ^ "SCOOT ADDS NONSTOP SINGAPORE – JAPAN SERVICE FROM AUGUST 2022". aeroroutes.com. 14 Jun 2022. Dicapai pada 14 Jun 2022.
  259. ^ name="Scoot_destinations"
  260. ^ name=":0"
  261. ^ "Scoot Adds Sapporo Service from Oct 2016". airlineroute. Dicapai pada 19 April 2016.
  262. ^ "SCOOT RESUMES SAPPORO SERVICE FROM NOV 2022". aeroroutes.com. 13 Ogos 2022. Dicapai pada 13 Ogos 2022.
  263. ^ name="Scoot_destinations"
  264. ^ "Scoot to Tokyo & Taipei Every Day from Today". Scoot (Siaran akhbar). Dicapai pada 15 May 2015.
  265. ^ "SCOOT ADDS NONSTOP SINGAPORE – JAPAN SERVICE FROM AUGUST 2022". aeroroutes.com. 14 Jun 2022. Dicapai pada 14 Jun 2022.
  266. ^ name="Scoot_destinations"
  267. ^ name="Scoot Starts Sale Of Singapore-Laos Flights"
  268. ^ "Scoot Starts Sale Of Singapore-Laos Flights" (PDF). cdn.flyscoot.com. Dicapai pada 10 January 2019.
  269. ^ name="BI"
  270. ^ name="Scoot_destinations"
  271. ^ name="Scoot Starts Sale Of Singapore-Laos Flights"
  272. ^ name="BI"
  273. ^ name="Scoot_destinations"
  274. ^ name="Scoot_destinations"
  275. ^ https://www.malaymail.com/news/malaysia/2022/02/05/sarawak-minister-scoot-tigerairs-singapore-miri-direct-flights-will-begin-f/2039625
  276. ^ name="Scoot_destinations"
  277. ^ "Scoot to commence Kota Bharu service in Jul-2019". centreforaviation.com. Dicapai pada 15 February 2019.
  278. ^ name="Scoot_destinations"
  279. ^ name="BI"
  280. ^ name="Scoot / Silk Air 2019 network adjustment as of 30NOV18"
  281. ^ name="Scoot_destinations"
  282. ^ name="Kuantan"
  283. ^ wftv (2017-08-09). "Scoot to kick off brand new Malaysian destinations". Theindependent.sg. Dicapai pada 2019-08-22.
  284. ^ name="Scoot_destinations"
  285. ^ name="SilkAir to Transfer Kuching and Palembang Services to Scoot"
  286. ^ "SilkAir to Transfer Kuching and Palembang Services to Scoot". silkair.com.
  287. ^ name="Kuantan"
  288. ^ name="Scoot_destinations"
  289. ^ name="Scoot_destinations"
  290. ^ name="Scoot to stop flying to four cities due to weak demand, aircraft shortage"
  291. ^ "SilkAir To Take Over Scoot's Yangon Services". silkair.com.
  292. ^ name="Scoot_destinations"
  293. ^ name="Scoot_destinations"
  294. ^ name="Scoot to stop flying to four cities due to weak demand, aircraft shortage"
  295. ^ name="Scoot_destinations"
  296. ^ name="Scoot_destinations"
  297. ^ "Scoot to fly Saudi Arabia". The Straits Times. Dicapai pada 22 April 2016.
  298. ^ name="Scoot_destinations"
  299. ^ name="Schedule"
  300. ^ "SCOOT ADDS NONSTOP SINGAPORE – JAPAN SERVICE FROM AUGUST 2022". aeroroutes.com. 14 Jun 2022. Dicapai pada 14 Jun 2022.
  301. ^ name="Scoot_destinations"
  302. ^ "PR53 – Annyeong Haseyo". Scoot. Dicapai pada 1 April 2013.
  303. ^ Charlotte Seet (18 May 2022). "Scoot Eyes South Korea's Jeju With Its Airbus A321neo Fleet". Simple Flying. London. Diarkibkan daripada yang asal pada 19 May 2022. Dicapai pada 19 May 2022.
  304. ^ name="Scoot_destinations"
  305. ^ name="Scoot"
  306. ^ name="Scoot_destinations"
  307. ^ name=":0"
  308. ^ "Surprise! Scoot to Launch Singapore-Taipei Route ahead of Schedule". Scoot (Siaran akhbar). 9 July 2012. Dicapai pada 16 May 2015.
  309. ^ name="Scoot_destinations"
  310. ^ name="Bangkok"
  311. ^ "Scoot Moves Singapore – Bangkok Service to Bangkok Don Mueang from Sept 2014". Airline Route. 16 July 2014. Dicapai pada 16 July 2014.
  312. ^ name="Scoot_destinations"
  313. ^ name="Scoot_destinations"
  314. ^ name="BI"
  315. ^ name="Scoot_destinations"
  316. ^ name="Scoot_destinations"
  317. ^ name="Scoot_destinations"
  318. ^ "SCOOT DISCONTINUES LONDON SERVICE MID-AUGUST 2022". aeroroutes.com. 25 Jun 2022. Dicapai pada 25 Jun 2022.
  319. ^ https://mainlymiles.com/2021/11/12/low-cost-to-london-scoot-launching-singapore-gatwick-flights-in-december/
  320. ^ "Escape the Ordinary in Honolulu with Scoot!" (PDF). Dicapai pada 3 October 2017.
  321. ^ "SCOOT'S FIRST U.S. FLIGHT TO HONOLULU TAKES OFF" (PDF). Dicapai pada 19 December 2017.
  322. ^ "Scoot moves forward Honolulu service cancellation to early-May 2019". AirlineRoute. 20 March 2019. Dicapai pada 20 March 2019.
  323. ^ name="Scoot_destinations"
  324. ^ name="Scoot_destinations"