Senarai saluran Astro

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro[1] mengikuti pakej yang ditawarkan.[2]

Saluran televisyen

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini hanya didapati oleh pelanggan Astro B.yond (Ulti), Astro Ultra dan NJOI; dan tidak boleh diterima oleh pelanggan biasa.

Siaran terestrial digital

Saluran Nama Astro GO NJOI
101HD TV1 Ya Ya
102HD TV2 Ya Ya
103 TV3 Tidak Ya
111HD GO Shop Ya Ya
114 TV AlHijrah Ya Ya
122HD TVS Ya Ya
123HD Awesome TV Tidak Ya
146 OKEY Tidak Ya
147 ntv7 DidikTV KPM Tidak Ya
148 8TV Tidak Ya
149 TV9 Tidak Ya
502 BERNAMA TV Ya Ya

Aneka Melayu

Saluran Nama Astro GO NJOI
104HD Astro Ria Ya Ya
105HD Astro Prima Ya Ya
106HD Astro Oasis Ya Ya
107HD Astro Warna Ya Ya
108HD Astro Citra Ya Ya
109HD Naura Ya Ya
112HD Astro Rania Ya Ya
113HD Astro Aura Ya Ya
115HD Astro Box Office Movies Tayangan Hebat Tidak Ya
116HD Colors Ya Ya
118HD GO Shop Ruuma Ya Ya
120HD GO Shop Gaaya Ya Ya
129 ART Variety Tidak Tidak
140 NJOI TV Tidak Ya

Saluran 140 untuk pelanggan NJOI sahaja.

Aneka India

Saluran Nama Astro GO NJOI
201HD Astro Vaanavil Ya Ya
202HD Astro Vinmeen HD Ya Ya
203 Astro Vellithirai Tidak Ya
204 Makkal TV Ya Ya
211HD Sun TV Ya Ya
212HD Sun Music Ya Ya
213 Chutti TV Ya Ya
214 Adithya TV Ya Ya
221HD Star Vijay Ya Ya
222HD Colors Tamil Ya Tidak
223HD Zee Tamil Ya Tidak
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai Tidak Ya
251HD Astro Box Office BollyOne HD Ya Ya

Aneka Asia

Saluran Nama Astro GO NJOI
300HD iQIYI Ya Tidak
303HD GO Shop Chinese Ya Ya
304HD Astro Xiao Tai Yang Ya Ya
305HD TVB Classic Ya Ya
306HD Astro AEC Ya Ya
307HD Astro Shuang Xing Ya Ya
308HD Astro Quan Jia HD Ya Ya
309HD Celestial Movies Ya Ya
310HD TVB Jade Ya Ya
311HD Astro AOD (HD) Ya Ya
315HD Star Chinese Channel Tidak Tidak
316HD CTi Asia Ya Ya
317HD TVB Entertainment News Ya Ya
318HD TVB News Channel Ya Ya
319HD TVB Xing He Ya Ya
320HD TVBS Asia Ya Ya
321 CCM Ya Ya
323HD TVBS News Ya Ya
325HD Phoenix Chinese Channel Ya Ya
326HD Phoenix InfoNews Channel Ya Ya
333HD Astro Hua Hee Dai Ya Ya
335HD CCTV-4 Ya Ya
352 – 355 Astro AOD Ya Ya
392HD KBS World Ya Ya
393HD ONE Ya Ya
394HD Oh!K Ya Ya
395HD tvN Asia Ya Ya
398HD NHK World Premium Tidak Tidak

Filem

Saluran Nama Astro GO NJOI
401HD HITS Movies Ya Tidak
404HD BOO Ya Ya
411HD HBO Ya Ya
412HD Cinemax Ya Ya
413HD FOX Movies Tidak Tidak
414HD FOX Family Movies Tidak Tidak
415HD FOX Action Movies Tidak Tidak
416HD tvN Movies Ya Ya
471HD – 479HD Astro First Ya Ya
482HD – 489HD Astro Best Ya Ya

Berita

Saluran Nama Astro GO NJOI
501HD Astro Awani Ya Ya
503HD CGTN Ya Ya
511HD CNN International Ya Tidak
512HD BBC World News Ya Tidak
513HD Al Jazeera English Ya Ya
514HD Sky News Ya Tidak
515HD CNA Ya Tidak
516HD CNBC Asia Ya Tidak
517HD Bloomberg Television Ya Tidak
518 ABC Australia Ya Tidak

Pembelajaran

Saluran Nama Astro GO NJOI
550HD Nat Geo WILD Ya Ya
551HD National Geographic Ya Tidak
552HD Discovery Ya Ya
553HD Discovery Asia Ya Ya
554HD Discovery Science Ya Ya
555HD HISTORY Ya Ya
556HD Animal Planet Ya Ya

Kanak-kanak

Saluran Nama Astro GO NJOI
601 Astro Tutor TV UPSR Ya Ya
602 Astro Tutor TV PT3 Ya Ya
603 Astro Tutor TV SPM Ya Ya
610 Astro TVIQ Ya Ya
611HD Astro Ceria Ya Ya
612HD TA-DAA! Ya Ya
615HD Cartoon Network Ya Ya
616HD Nickelodeon Ya Ya
617HD Nick Jr. Ya Ya
618HD BabyTV Tidak Tidak
619HD Boomerang Ya Ya

Aneka Inggeris

Saluran Nama Astro GO NJOI
701HD AXN Ya Tidak
702HD Hello Ya Ya
703HD FOX Life Tidak Tidak
704HD FOX Tidak Tidak
705HD KIX Ya Ya
706HD HITS Ya Tidak
707HD TLC Ya Ya
708HD Food Network Ya Ya
709HD Asian Food Network (AFN) Ya Ya
710HD Nat Geo People Ya Tidak
712HD Warner TV Ya Ya
713HD FX Tidak Tidak
714HD Crime + Investigation Ya Ya
715HD HGTV Ya Ya
716HD DMAX Ya Ya
718HD MTV Asia Ya Tidak
719HD Animax Ya Tidak

Sukan

Saluran Nama Astro GO NJOI
800HD eGG Network Ya Ya
801HD Astro Arena Ya Ya
811HD Astro SuperSport Ya Ya
812HD Astro SuperSport 2 Ya Ya
813HD Astro SuperSport 3 Ya Ya
814HD Astro SuperSport 4 Ya Ya
815HD FOX Sports Ya Ya
816HD FOX Sports 2 Ya Ya
817HD FOX Sports 3 Ya Ya
818HD beIN Sports Ya Ya
819HD beIN Sports MAX Ya Ya
820HD Eurosport Ya Tidak
821HD WWE Network Ya Ya
822HD Golf Channel Ya Ya
823HD RugbyPass TV Ya Ya
824HD Astro Cricket Ya Ya

Saluran UHD

Saluran Nama
780UHD Astro UHD

Saluran khas

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Astro GO On Demand NJOI
338HD Star Awards 2021 18 Apr 2021 Ya Tidak Ya
400HD Jackie Chan 26 Mac – 30 Apr 2021 Ya Ya Tidak
781UHD – 782UHD Astro UHD Plus 1 Jun – 15 Jul 2021 Tidak Ya Tidak
809HD – 810HD Astro SuperSport Plus 1 Jun – 15 Jul 2021 Ya Ya Tidak

Astro GO Eksklusif

  • Saluran-saluran ini tersedia untuk ditonton secara eksklusif di aplikasi Astro GO, mengikut langganan pakej sedia ada.
  • Penafian: Nombor saluran yang dipaparkan di bawah tidak boleh diakses di Astro TV Box (Astro B.yond, Astro Ulti & Astro Ultra), memandangkan ia hanya boleh ditonton di aplikasi Astro GO buat masa ini.
Saluran Nama On Demand
396HD K-PLUS Ya
521HD DW Tidak
522HD France 24 English Tidak

Saluran radio

Stesen radio milik Radio Televisyen Malaysia

Saluran Nama Bahasa
869 Nasional FM Melayu
870 Sabah V FM Kadazan
871 Wai FM Iban
872 TraXX FM Inggeris
873 Minnal FM Tamil
874 Ai FM Cina
875 Asyik FM Asal, Melayu

Stesen radio milik Astro

Saluran Nama Bahasa Aplikasi SYOK
852 HITZ Inggeris Ya
853 MY Cina Ya
854 Lite Inggeris Ya
855 Mix Ya
856 ERA Melayu Ya
857 Sinar Ya
858 Melody Mandarin Ya
859 Raaga Tamil Ya
860 SYOK Classic Rock Inggeris Ya
861 SYOK Gold Ya
862 SYOK Opus Ya
863 Gegar Melayu Ya
864 SYOK India Beat Hindi Ya
865 SYOK Jazz Inggeris Ya
866 SYOK Osai Tamil Ya
867 SYOK Bayu Kadazan, Melayu Ya
868 SYOK Kenyalang Iban, Melayu Ya
876 Zayan Melayu Ya
877 GO Xuan Cina Ya
882 Astro Arena Radio Melayu Ya

Perkhidmatan interaktif

Saluran Nama
200 Astro Self Service
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Rujukan

Pautan luar