Pergi ke kandungan

Senarai saluran Astro

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro[1]

Saluran televisyen

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran SD dan boleh didapati oleh semua pelanggan.

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran HD dan tersedia kepada pelanggan Astro B.yond, Astro Ulti dan Astro Ultra sahaja.

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran UHD dan tersedia kepada pelanggan Astro Ultra sahaja.

Aneka Melayu

Saluran Nama Astro GO NJOI
101HD TV1 Ya Ya
102HD TV2 Ya Ya
103 TV3 Tidak Ya
104HD Astro Ria Ya Ya
105HD Astro Prima Ya Ya
106HD Astro Oasis Ya Ya
107HD Astro Warna Ya Ya
108HD Astro Citra Ya Ya
112HD Astro Rania Ya Ya
113HD Astro Aura Ya Ya
114HD TV AlHijrah Ya Ya
116HD Colors Hindi Ya Ya
122HD TVS Ya Ya
123HD Awesome TV Tidak Ya
146HD OKEY Ya Ya
147 DidikTV KPM Tidak Ya
148 8TV Tidak Ya
149 TV9 Tidak Ya

Aneka India

Saluran Nama Astro GO NJOI
201HD Astro Vaanavil Ya Ya
202HD Astro Vinmeen HD Ya Ya
203HD Astro Vellithirai Tidak Ya
211HD Sun TV Ya Ya
212HD Sun Music Ya Ya
214 Adithya TV Ya Ya
215HD Sun News Ya Ya
216HD KTV Ya Ya
217HD Sun Life Ya Ya
221HD Star Vijay Ya Ya
222HD Colors Tamil Ya Ya
223HD Zee Tamil Ya Ya
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai Ya Ya
251HD Zee Cinema Ya Ya

Aneka Cina

Saluran Nama Astro GO NJOI
300HD iQIYI Ya Ya
305HD TVB Classic Ya Ya
306HD Astro AEC Ya Ya
308HD Astro QJ Ya Ya
309HD Celestial Movies Ya Ya
310HD TVB Jade Ya Ya
311HD Astro AOD Ya Ya
316HD CTi Asia Ya Ya
317HD TVB Entertainment News Ya Ya
319HD TVB Xing He Ya Ya
320HD TVBS Asia Ya Ya
321 Celestial Classic Movies Ya Ya
325HD Phoenix Chinese Channel Ya Ya
326HD Phoenix InfoNews Channel Ya Ya
333HD Astro Hua Hee Dai Ya Ya
335HD CCTV-4 Ya Ya

Korea & Jepun

Saluran Nama Astro GO NJOI
392HD KBS World Ya Ya
393HD ONE Ya Ya
395HD tvN Ya Ya
396HD K-Plus Ya Ya
398HD NHK World Premium Tidak Tidak

Filem

Saluran Nama Astro GO NJOI
401HD HITS Movies Ya Ya
404HD BOO Ya Ya
410HD Astro Premier Ya Tidak
411HD HBO Ya Ya
412HD Cinemax Ya Ya
413HD Showcase Ya Ya
414HD HBO Family Ya Ya
415HD HBO Hits Ya Ya
416HD tvN Movies Ya Ya

Berita

Saluran Nama Astro GO NJOI
501HD Astro Awani Ya Ya
502 Bernama TV Ya Ya
503HD CGTN Ya Ya
511HD CNN International Ya Tidak
512HD BBC News Ya Tidak
513HD Al Jazeera English Ya Ya
514HD Sky News Ya Tidak
515HD CNA Ya Ya
516HD CNBC Asia Ya Tidak
517HD Bloomberg Television Ya Tidak
518HD ABC Australia Ya Tidak

Pembelajaran

Saluran Nama Astro GO NJOI
549UHD Love Nature 4K Tidak Tidak
550HD Love Nature Ya Ya
551HD Global Trekker Ya Tidak
552HD Discovery Ya Ya
553HD Discovery Asia Ya Ya
554HD BBC Earth Ya Ya
555HD History Ya Ya
556HD Animal Planet Ya Ya

Kanak-kanak

Saluran Nama Astro GO NJOI
603HD Astro Tutor TV Ya Ya
611HD Astro Ceria Ya Ya
612HD DreamWorks Ya Ya
615HD Cartoon Network Ya Ya
616HD Nickelodeon Ya Ya
617HD Nick Jr. Ya Ya
618HD Moonbug Ya Ya
620HD CBeebies Ya Ya

Aneka Inggeris

Saluran Nama Astro GO NJOI
701HD AXN Ya Ya
702HD HITS Now Ya Ya
703HD Lifetime Ya Ya
706HD HITS Ya Ya
707HD TLC Ya Ya
708HD Food Network Ya Ya
709HD Asian Food Network Ya Ya
712HD Warner TV Ya Ya
714HD Crime + Investigation Ya Ya
715HD HGTV Ya Ya
716HD DMAX Ya Ya
717HD BBC Lifestyle Ya Ya
718HD MTV Live Ya Tidak

Sukan

Saluran Nama Astro GO NJOI
801HD Astro Arena Ya Ya
802HD Astro Arena 2 Ya Ya
803HD Astro Arena Bola Ya Ya
804HD Astro Arena Bola 2 Ya Ya
805UHD Astro SuperSport UHD Tidak Tidak
810HD SPOTV2 Ya Ya
811HD Astro SuperSport Ya Ya
812HD Astro SuperSport 2 Ya Ya
813HD Astro SuperSport 3 Ya Ya
814HD Astro SuperSport 4 Ya Ya
815HD W-Sport Ya Ya
816HD SPOTV Ya Ya
817HD beIN Sports 2 Ya Ya
818HD beIN Sports Ya Ya
819HD beIN Sports 3 Ya Ya
820HD Eurosport Ya Ya
821HD WWE Network Ya Ya
822HD Golf Channel Ya Ya
823HD Premier Sports Ya Ya
824HD Astro Cricket Ya Ya

Saluran tambahan

Saluran Nama Catatan
472HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480) atau aplikasi My Astro
473HD
474HD
475HD
476HD
477HD
478HD
479HD
482HD
483HD
484HD
485HD
486HD
487HD
488HD
489HD

Perkhidmatan interaktif

Saluran Nama
200 Astro Self Service
480 Portal Astro First
741 Netflix*

*Hanya tersedia di Ultra Box & Ulti Box.

Saluran khas

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa yang terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Astro GO NJOI
808HD SPOTV Stadia 12 Jun - 31 Jul 2024 Ya Ya
809HD SPOTV2 Stadia Ya Ya

OTT Eksklusif

  • Saluran-saluran ini tersedia untuk ditonton secara eksklusif di aplikasi Astro GO atau aplikasi OTT yang lain dengan akaun Astro ID mengikut langganan pakej sedia ada.
OTT Nama
Astro GO DW English
France 24 English
BBC Player BBC Brit
BBC First
beIN Sports Connect MUTV
TVBAnywhere+* TVB Finance, Sports & Information Channel
TVB News Channel
ZEE5 &TV
ABP Ganga
ABP News
Boogle Bollywood
News Nation
News State Madhya Pradesh Chhattisgarh
News State Uttar Pradesh Uttrakhand
News24
WION
Zee Bihar Jharkhand
Zee Bollywood
Zee Business
Zee Cinema ME
Zee Delhi NCR Haryana
Zee Hindustan
Zee Keralam
Zee Madhya Pradesh Chhattisgarh
Zee News
Zee News Uttar Pradesh Uttrakhand
Zee Rajasthan News
Zee Salaam
Zee Tamil APAC
Zee Thirai
Zee TV APAC

*Hanya untuk pelanggan lama yang sedia ada.

Saluran radio

Saluran Nama SYOK
852 Hitz Ya
853 MY Ya
854 Lite Ya
855 Mix Ya
856 Era Ya
857 Sinar Ya
858 Melody Ya
859 Raaga Ya
860 SYOK Classic Rock Ya
861 SYOK Gold Ya
862 SYOK Opus Ya
863 Gegar Ya
864 SYOK India Beat Ya
865 SYOK Jazz Ya
866 SYOK Osai Ya
867 SYOK Bayu Ya
868 SYOK Kenyalang Ya
869 Nasional FM Tidak
870 Sabah V FM Tidak
871 Wai FM Tidak
872 Traxx FM Tidak
873 Minnal FM Tidak
874 Ai FM Tidak
875 Asyik FM Tidak
876 Zayan Ya
877 Go Xuan Ya

SYOK Eksklusif

Nama
Astro Awani Radio
KBS World Radio
Boom! Radio
Red Radio
Rakita
AFO Radio
AFO Radio - Chinese
Radio Masti 24X7
MYX Radio
MOR Entertainment
TeleRadyo
SYOK Relaxing Music
SYOK Best Kids Song
SYOK Konfest
SYOK Incubus
SYOK Hiphop & Rap

Rujukan

Pautan luar