Senarai saluran Astro

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro[1] mengikuti pakej yang ditawarkan.[2]

Saluran televisyen[sunting | sunting sumber]

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini hanya didapati oleh pelanggan Astro B.yond, Astro Ultra, dan NJOI; dan tidak boleh diterima oleh pelanggan biasa.

Siaran terestrial digital[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
111HD GO Shop Ya Ya
122HD TVS Ya Ya
123HD Awesome TV Tidak Ya
101 TV1 Ya Ya
102 TV2 Ya Ya
103 TV3 Tidak Ya
114 TV AlHijrah Ya Ya
146 OKEY Tidak Ya
147 ntv7 Tidak Ya
148 8TV Tidak Ya
149 TV9 Tidak Ya
502 BERNAMA Ya Ya

Aneka Melayu[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
104HD 124 Astro Ria Ya Ya
105HD 125 Astro Prima Ya Ya
106HD 126 Astro Oasis Ya Ya
107HD 127 Astro Warna Ya Ya
108HD 128 Astro Citra Tidak Ya
109HD Naura Ya Ya
112HD Astro Rania Ya Ya
113HD Astro Aura Ya Ya
115HD Astro Box Office Movies Tayangan Hebat Tidak Ya
118HD GO Shop Ruuma Ya Ya
120HD GO Shop Gaaya Ya Ya
129 ART Variety Tidak Tidak
140 NJOI Tidak Ya

Saluran 140 untuk pelanggan NJOI sahaja.

Aneka India[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
116HD Colors Ya Ya
201HD Astro Vaanavil Ya Ya
212HD Sun Music Ya Ya
231HD Astro Vinmeen HD Ya Ya
232HD 224 Star Vijay Ya Ya
233HD Colors Tamil Ya Tidak
234HD 211 Sun TV Ya Ya
235HD Zee Tamil Ya Ya
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai Tidak Ya
251HD Astro Box Office BollyOne HD Ya Ya
202 Astro Vellithirai Tidak Ya
203 Makkal TV Ya Ya
213 Chutti TV Ya Ya
214 Adithya TV Ya Ya

Aneka Asia[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
300HD iQIYI Ya Tidak
303HD GO Shop Chinese Ya Ya
304HD 344 Astro Xiao Tai Yang Ya Ya
305HD TVB Classic Ya Ya
306HD 346 Astro AEC Ya Ya
307HD 347 Astro Shuang Xing Ya Ya
308HD Astro Quan Jia HD Ya Ya
309HD 349 Celestial Movies Ya Ya
310HD TVB Jade Ya Ya
311HD 351 Astro AOD (HD) Ya Ya
315HD Star Chinese Channel Tidak Tidak
316HD CTi Asia Ya Ya
317HD TVB Entertainment News Ya Ya
318HD TVB News Ya Ya
319HD 359 TVB Xing He Ya Ya
320HD 360 TVBS Asia Ya Ya
323HD TVBS News Ya Ya
325HD Phoenix Chinese Channel Ya Ya
326HD Phoenix InfoNews Channel Ya Ya
333HD 373 Astro Hua Hee Dai Ya Ya
335HD 375 CCTV-4 Ya Ya
392HD 391 KBS World Ya Ya
393HD ONE Ya Ya
394HD Oh!K Ya Ya
395HD tvN Asia Ya Ya
398HD NHK World Premium Tidak Tidak
416HD tvN Movies Ya Ya
719HD Animax Ya Tidak
321 CCM Ya Ya
352 – 355 Astro AOD Ya Ya

Filem[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
401HD HITS Movies Ya Tidak
404HD BOO Ya Ya
411HD 431 HBO Ya Ya
412HD 432 Cinemax Ya Ya
413HD 433 FOX Movies Tidak Tidak
414HD FOX Family Movies Tidak Tidak
415HD FOX Action Movies Tidak Tidak
471HD – 479HD Astro First Ya Ya
482HD – 489HD Astro Best Ya Ya

Berita[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
503HD CGTN Ya Ya
511HD 531 CNN International Ya Tidak
512HD 532 BBC World News Ya Tidak
513HD 533 Al Jazeera English Ya Ya
514HD Sky News Ya Tidak
515HD CNA Ya Tidak
517HD Bloomberg Television Ya Tidak
501 Astro Awani Ya Ya
516 CNBC Asia Ya Tidak
518 ABC Australia Ya Tidak

Pembelajaran[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
550HD 570 Nat Geo WILD Ya Ya
551HD 571 National Geographic Ya Tidak
552HD 572 Discovery Ya Ya
553HD Discovery Asia Ya Ya
554HD 574 Discovery Science Ya Ya
555HD 575 HISTORY Ya Ya
556HD 576 Animal Planet Ya Ya

Kanak-kanak[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
611HD 631 Astro Ceria Ya Ya
615HD 635 Cartoon Network Ya Ya
616HD 636 Nickelodeon Ya Ya
617HD Nick Jr. Ya Ya
618HD BabyTV Tidak Tidak
619HD Boomerang Ya Ya
601 Astro Tutor TV UPSR Ya Ya
602 Astro Tutor TV PT3 Ya Ya
603 Astro Tutor TV SPM Ya Ya
610 Astro TVIQ Ya Ya

Aneka Inggeris[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
701HD 721 AXN Ya Tidak
702HD Hello Ya Ya
703HD 723 FOX Life Tidak Tidak
704HD FOX Tidak Tidak
705HD KIX Ya Ya
706HD HITS Ya Tidak
707HD 727 TLC Ya Ya
708HD Food Network Ya Ya
709HD 729 Asian Food Network (AFN) Ya Ya
710HD Nat Geo People Ya Tidak
712HD Warner TV Ya Ya
713HD FX Tidak Tidak
714HD 734 Crime + Investigation Ya Ya
715HD HGTV Ya Ya
716HD 736 DMAX Ya Ya
717HD Comedy Central* Ya Ya
718HD MTV Asia Ya Tidak

*Siaran tamat pada 1 Februari 2021.[3]

Sukan[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Astro GO NJOI
800HD eGG Network Ya Ya
802HD 801 Astro Arena Ya Ya
811HD Astro SuperSport Ya Ya
812HD Astro SuperSport 2 Ya Ya
813HD Astro SuperSport 3 Ya Ya
814HD Astro SuperSport 4 Ya Ya
815HD FOX Sports Ya Ya
816HD FOX Sports 2 Ya Ya
817HD FOX Sports 3 Ya Ya
818HD beIN Sports Ya Ya
819HD beIN Sports MAX Ya Ya
820HD Eurosport Ya Tidak
821HD 841 WWE Network Ya Ya
822HD Golf Channel Ya Ya
823HD RugbyPass TV Ya Ya
824HD Astro Cricket Ya Ya

Saluran UHD[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
780UHD Astro UHD

Saluran khas[sunting | sunting sumber]

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Astro GO
100HD FAMtv 15 Dis 2020 – 31 Jan 2021 Ya
242HD Kamal Haasan 1 – 31 Jan 2021 Ya*

*Tersedia secara On Demand di Astro GO.

Astro GO Eksklusif[sunting | sunting sumber]

  • Saluran-saluran ini tersedia untuk ditonton secara eksklusif di aplikasi Astro GO, mengikut langganan pakej sedia ada.
  • Penafian: Nombor saluran yang dipaparkan di bawah tidak boleh diakses di Astro TV Box (Astro B.yond & Astro Ultra), memandangkan ia hanya boleh ditonton di aplikasi Astro GO buat masa ini.
Saluran Nama On Demand
396HD K-PLUS Ya
521HD DW Tidak
522HD France 24 English Tidak
720HD ANIPLUS Ya

Saluran radio[sunting | sunting sumber]

Stesen radio milik Radio Televisyen Malaysia[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Bahasa Aplikasi RTM Klik
869 Nasional FM Melayu Ya
870 Sabah V FM Kadazan Ya
871 Wai FM Iban Ya
872 TraXX FM Inggeris Ya
873 Minnal FM Tamil Ya
874 Ai FM Cina Ya
875 Asyik FM Asal, Melayu Ya

Stesen radio milik Astro[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Bahasa Aplikasi SYOK
852 HITZ Inggeris Ya
853 MY Cina Ya
854 Lite Inggeris Ya
855 Mix Ya
856 ERA Melayu Ya
857 Sinar Ya
858 Melody Mandarin Ya
859 Raaga Tamil Ya
860 SYOK Classic Rock Inggeris Ya
861 SYOK Gold Ya
862 SYOK Opus Ya
863 Gegar Melayu Ya
864 SYOK India Beat Hindi Ya
865 SYOK Jazz Inggeris Ya
866 SYOK Osai Tamil Ya
867 SYOK Bayu Kadazan, Melayu Ya
868 SYOK Kenyalang Iban, Melayu Ya
876 Zayan Melayu Ya
877 GO Xuan Cina Ya
882 Astro Arena Radio Melayu Ya

Perkhidmatan interaktif[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
200 Astro Self Service
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]