Senarai rancangan yang disiarkan oleh Astro Ria

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Ini adalah senarai rancangan yang disiarkan oleh saluran Astro Ria.

Rancangan semasa[sunting | sunting sumber]

Berita[sunting | sunting sumber]

  • Awani 7:45: Awal Daripada Biasa Awani 7:45 adalah merupakan siaran malam. Ketika Hari Ini 8 bersiaran, rancangan ini telah dipendekkan sehingga jam 8.00 malam sahaja. Beberapa tahun kemudian, ia kembali kepada waktu asal, iaitu pada jam 8.30 malam bagi menggantikan Hari Ini 8 pada mula jam 7:45 malam dalam berita terkini dan antarabangsa. Dengan slogan Rancangan Berita 24-jam #1 di Malaysia. (Tayangan serentak di Astro Awani, Astro Prima dan Hello HD).

Hiburan[sunting | sunting sumber]

  • Alternatif (sejak 2017)
  • Bawang Live!
  • CCTV
  • Hlive!
  • Hlive! International
  • JoMovie
  • Unplugged
  • Kampung Boy (Tayangan Serentak di Astro Ceria)
  • Magnificent Century

Pelbagai[sunting | sunting sumber]

  • GoShop
  • Motif Viral Xpose
  • Resipi Memikat Suami

Bual bicara[sunting | sunting sumber]

  • MeleTOP Musim 7 (sejak 2012)
  • Motif Viral (sejak 2016)
  • My Doctors (sejak 2018)

Realiti[sunting | sunting sumber]

  • Bangkit Perkeso Prihatin
  • Inspirasi hlive!
  • Romantika
  • Solo Yolo (sejak 2018)

Slot drama[sunting | sunting sumber]

Rancangan lepas[sunting | sunting sumber]

Khas Bulan Ramadhan[sunting | sunting sumber]

  • Helo Bro Tolong Stail
  • Helo Bro Tolong Deko
  • Helo Bro Tolong Masak
  • Assalamualaikum Bro Tolong Jawab
  • Romantika Ramadhan

Realiti[sunting | sunting sumber]

  • Akademi Fantasia
  • RM1,000,000 Money Drop
  • RM1,000,000 Money Drop 2
  • Roda Impian
  • MasterChef Malaysia 1
  • MasterChef Malaysia 2
  • Masterchef Malaysia musim ke 3 (Masterchef Malaysia All Stars)
  • MeleTOP
  • MeleTOP Siri 2
  • MasterChaf Selebriti Malaysia 1
  • MasterChef Selebriti Malaysia 2
  • MasterChef selebriti Malaysia musim ke 3 (2014)
  • Kaunter Kaboom
  • Mania 2012
  • Mania musim ke 2
  • Mizz Nina Take Over
  • Muka Buku Najwa Latif
  • Yuna Bintang di langit
  • Fear factor Selebriti Malaysia
  • Fear factor Selebriti Malaysia Musim Ke 2
  • Fear factor Malaysia
  • Anugerah Blokbuster (2012)
  • Anugerah Blokbuster 2 (2013)
  • Anugerah Blokbuster 3 (2015)
  • Anugerah Industri Muzik Ke-19
  • Akustik Hazama
  • Akustik Shae
  • Dewi Remaja 2018/19
  • Republik Cinta Ahmad Dhani
  • Romantika
  • Romantika Musim Ke 2
  • Romantika Musim Ke 3
  • Romantika Musim Ke 4
  • Romantika Musim Ke 5
  • Walimutulurus Yusri dan Lisa Surihani
  • Raikan Cinta
  • Raikan Cinta Musim Ke 2
  • Raikan Cinta Musim Ke 3
  • Raikan Cinta Musim Ke 4
  • Raikan Cinta Musim Ke 5
  • Raikan Cinta Musim Ke 6
  • Destinasi Cinta Bersama Air Asia
  • Destinasi Ria Bersama Air Asia
  • Mari Menari Musim 1 (2010)
  • Mari Menari Musim 2 (2011)
  • Mari Menari Musim 3 (2015)
  • On Air (2012)
  • On Air Musim Ke 2
  • On Air Musim Ke 3 (2015)
  • Hijabista
  • Selebriti Bizz
  • Hazama Penglipur Lara
  • Akademi Fantasia 2014
  • Akademi Fantasia 2015
  • Gegar Vaganza (Tayangan serentak di Astro Prima dan Astro Maya HD)
  • Anugerah MeleTOP Era 2014
  • Anugerah MeleTOP Era 2015
  • Karok La Kau
  • Pelamin Fantasia
  • Gegar Vaganza 2015
  • Seiras Seirama
  • Anugerah MeleTOP Era 2016
  • Walimatulurus Akim & Stacy
  • Walimatulurus Amar Baharin & Amyra Rosli
  • Gempak Superstar
  • Akademi Fantasia 2016
  • Gegar Vaganza (musim 3)
  • Duo Star 2016/17
  • Anugerah MeleTOP Era 2017
  • Perang Jantina 2017
  • Rock Extravaganza 2017
  • Fan Fanatik 2017
  • Rockstar Junior :Arrian & Andra (2017)
  • The House: Maembong Sisters-Yaya, Emma & Chacha (2015)
  • The House: Keluarga Rozita Che Wan dan Zain Saidin (2016)
  • The House: Keluarga Dato Seri Vida (2017)
  • The House : Fattah Amin & Alvin Chong (2017)
  • Little Princess Aaisyah (2017)
  • Big Stage (2018)

Drama bersiri[sunting | sunting sumber]

2012[sunting | sunting sumber]

  • Jangan Ambil Padang Kami (2012)
  • Mana Hilangnya Juwita (2012)
  • Dalam Hati Ada Taman

2014[sunting | sunting sumber]

  • Jodoh Musim 2 (2014)

2013[sunting | sunting sumber]

2014[sunting | sunting sumber]

  • Suamiku Encik Sotong – Adaptasi novel Suamiku Encik Sotong karya Syikin Zainal

2015[sunting | sunting sumber]

  • Isteri Separuh Masa – Adaptasi novel Isteri Separuh Masa karya Suri Ryana (Setiap Isnin 10 malam) Tayangan Serentak di Astro Maya HD
  • M.A.I.D – Adaptasi novel M.A.I.D karya Suri Ryana
  • Plan Cinta Tak Jadi
  • Tuan Anas Mikael – Adaptasi novel Tuan Anas Mikail karya Syam Nuriezmil (Tayangan setiap hari Isnin hingga Khamis, Jam 10 malam)
  • Tersuka Tanpa Sengaja – Adaptasi novel Tersuka Tanpa Sengaja karya Pena Kayu

2016[sunting | sunting sumber]

2017[sunting | sunting sumber]

2018[sunting | sunting sumber]

Sinetron Indonesia[sunting | sunting sumber]

Lihat juga[sunting | sunting sumber]